Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | In vorm en afvallen | Dit kan meer spiermassa voor jouw slanke lijn doen

Dit kan meer spiermassa voor jouw slanke lijn doen

Is het waar dat je moet kiezen tussen afvallen (vet verbranden) of spiermassa kweken? Of kun je in de sportschool beide doelstellingen nastreven? Wat is het beste?

Fitness en afvallen
Dit kan meer spiermassa voor jouw lijf doen

Als het op sporten en afvallen aankomt, doen heel wat fabels de ronde. Zo wordt er wel gezegd dat het niet mogelijk is om tegelijkertijd te werken aan een grotere spiermassa en een lager vetpercentage. Je zou dus tussen één van deze twee doelstellingen moeten kiezen. Of je gaat voor een grotere spiermassa of voor een lager vetpercentage. Maar is dit wel juist? En waarom zou je een grotere spiermassa willen hebben?

Laten we je direct het antwoord op de eerste vraag geven: nee. Dit is niet waar. Je hoeft niet te kiezen tussen een grotere spiermassa of een lager vetpercentage.

Een toename van spiermassa gaat juist vaak gepaard met een afname van het vetpercentage omdat een grotere spiermassa meer vet verbrandt, ook in rust (tijdens de nachtrust bijvoorbeeld verbrand je meer vet dan overdag). Dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt!

Een ander voordeel van een grotere spiermassa is dat je lijf strakker oogt. Bovendien zijn spieren een optimale ‘filler’ van een slappe huid. En cellulite wordt minder zichtbaar met een paar ‘stalen kabels’ onder je huid. Alle reden dus om die spieren regelmatig onder handen te nemen.

Natuurlijk is het wel belangrijk om je spiermassa te vergroten op een gezonde en evenwichtige manier. Train niet alleen ‘probleemzones’ maar je hele lichaam. Verder heeft je lichaam voor de spieropbouw eiwitten nodig en moet er een goede balans tussen je training en je voedingspatroon zijn. Je spieren hebben dus voeding nodig en jij moet ze voeden ZONDER dat je vetmassa toeneemt.

De bouwstenen voor een grotere spiermassa zijn eiwitten en deze vind je in voedingsmiddelen als eieren, spinazie, mager vlees, vis, noten en yoghurt. Dit zijn dus de dingen die je moet eten als je spieren wilt kweken. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vetmassa toeneemt. Daarom is het belangrijk dat je goed weet wat je in de sportschool en aan tafel doet. Alleen als er een goede balans tussen training en voeding is, zal je de twee doelstellingen – spiermassa vergroten en vetmassa verkleinen – tegelijkertijd kunnen bereiken.

Is dit allemaal vrij nieuw voor je, laat je dan adviseren door kundige personen.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE