Trendystyle.net | Trendystyle | 10 Dingen om in de modestad Milaan te doen

10 Dingen om in de modestad Milaan te doen

Milaan is een enorm inspirerende stad die vooral fashionista’s zal interesseren. Maar behalve mode is …

milaan-800
Galleria Vittorio Emanuele in Milaan, ph. Charlotte Mesman

Milaan is een enorm inspirerende stad die vooral fashionista’s zal interesseren. Maar behalve mode is er zoveel meer in Milaan te zien. Ik ken alle uithoeken van de stad. Toen ik nog als fashion model werkte, was ik er de hele dag op pad en ook als hoofdredactrice van Trendystyle kom ik nog steeds op de raarste plekjes.

De afgelopen dagen leidde ik mijn zusje er rond. Het was leuk om de stad door haar ogen te herontdekken. Samen stelden we 10 do’s (en misschien ook wel don’ts) voor je op.

#1 Vlieg (als het even kan) naar Linate

De vliegtijd Amsterdam Milaan is anderhalf uur. Milaan heeft twee vliegvelden: Linate en Malpensa.

Linate ligt vlakbij de stad. Per bus (of taxi) ben je een kwartier in het centrum. De vluchten naar Linate zijn gewoonlijk wat duurder. Vroegboeken kan de prijs drukken. Let er wel op of je bagage mag inchecken. Tegenwoordig moet je daar ook bij lijnvluchten voor betalen.

Malpensa ligt (vrij ver) buiten de stad. Chartervluchten (goedkoop!) landen op Terminal 2. De taxi naar Milaan kost al snel een kleine 100 euro. Wil je met het openbaar vervoer naar de stad, bedenk dan wel dat je dan eerst met de shuttle bus naar Terminal 1 moet om vandaar uit de trein te pakken. De treinreis duurt ongeveer 30 minuten. Een enkeltje ‘Milano Downtown’ kost 12 Euro.

#2 Bezoek de Duomo en Galleria Vittorio Emanuele

Het centrum van Milaan wordt gedomineerd door de Duomo en Galleria Vittorio Emanuele. Deze pronkstukken moet je natuurlijk zien (goed voor een indrukwekkende selfie!), maar verder vind je in deze buurt vooral grote winkelketens die we ook in Nederland hebben. Verlies er niet al teveel tijd aan shoppen, is ons advies.

De Duomo is gemakkelijk te bereiken met de metro (MM Duomo). Overigens is de toegang tot de Duomo zelf niet gratis (voorheen wel) en staan er lange rijen voor de bronzen deuren. Ik zou er geen tijd aan besteden tenzij je echt een fan van deze bouwstijl bent :-)

3# Windowshoppen in Via Montenapoleone

Voor de fashionista’s is de Via Montenapoleone en de buurt daarom heen interessant. Hier vind je de grote merken en zie je de ‘beautiful people‘. Wij beperkten ons tot window shoppen :-)

4# Budget shoppen in Via Torino en patatjes eten bij de Colonne di San Lorenzo

Pas echt lekker shoppen kun je in Via Torino (die begint – met je rug naar de Duomo – in de uiterste linkerhoek van het plein). Hier vind je nog kleine boetieks met betaalbare prijzen. Het is een vrij alternatieve en gezellige buurt. Loop helemaal door naar de Colonne di San Lorenzo (de Via Torino doorlopen en naar links afbuigen). In de schaduw van de antieke zuilen mag je uitrusten met een biertje en een patatje :-) Nederlandse patatjes (in de klassieke puntzak) zijn op dit moment dé trend.

#5 Leer het moderne Milaan kennen. Bezoek Piazza Gae Aulenti

Milaan is enorm aan het veranderen en er komen snel nieuwe en ultramoderne wijken bij. Piazza Gae Aulenti en omstreken is daar een voorbeeld van (MM Stazione Garibaldi). Je kunt niet om de duizelingwekkende ‘eenhoorn’ heen. Rond het plein vind je trendy shops, een enorme boekwinkel annex café maar ook andere indrukwekkende gebouwen zoals de ‘vertical garden’-appartementen.

#6 Loop bij Corso Como 10 binnen (ook al ben je er niet op gekleed)

Vanuit Piazza Gae Aulenti loop je Corso Como binnen. Dit is een uiterst charmante, autovrije avenue met (toeristische) restaurants en het ‘Colette’ van Milaan: de peperdure boetiek annex galerie en restaurant van Carla Sozzani, de zus van Franca Sozzani, directrice van Vogue. Fashionista’s mogen dit hotte adresje niet missen.

#7 Watertanden bij Eataly

Een andere spectaculaire shop is ‘Eataly’ (aan het einde van Corso Como aan de linkerkant). In deze moderne food mall (voorheen een theater) vind je de heerlijkste Italiaanse delicatessen (prijzig!). Het is een absolute must-see en perfect voor smakelijke cadeautjes voor het thuisfront.

#8 Via Paolo Sarpi ofwel ‘Chinatown’

Een schattig plekje waar je vooralsnog geen toeristen ziet, is Via Paolo Sarpi, ofwel: het Chinatown van Milaan. Hier vind je Chinese groothandels (ze zien eruit als kleine kledingzaakjes), Chinese boetiekjes, dim sum restaurants en shopjes met allerlei snuisterijen. Het is een lieflijke straatje met klassieke Italiaanse balkonhuizen. In een van de eerste straatjes rechts vind je een superhip café (met terras in de zon, tenminste toen wij er waren).

#9 Slenter langs de Navigli

Een andere must (als je het nog kunt opbrengen) zijn de Navigli. Deze schilderachtige kanalen zijn toentertijd door Leonardo da Vinci aangelegd. Hier vind je talloze kunstgalerijtjes, boekhandels, antiquairs en enorm gezellig terrasjes. Informeer wanneer de rommelmarkt is (meestal in het weekend). ’s Avonds is het hier leuk chillen.

#10 Geniet van de overheerlijke cappuccino’s

Eigenlijk zijn ze overal goed en als je even geluk hebt, wordt’ie kunstig voor je versierd. De prijs staande aan de bar is vast (op dit moment 1,30 euro); als je gaat zitten, kan de prijs flink oplopen (controleer het van tevoren).

En dan kun je natuurlijk overal heerlijk eten! Milaan is genieten voor fashionista’s en gourmands. In een paar daagjes kun je de sfeer al proeven!


charlotte-mesmanDoor Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via haar kolom The Blonde Potato deelt ze haar passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE