Wil hij het uitmaken? Zo begrijp je het op tijd

Wat als hij min of meer duidelijke signalen afgeeft die eigenlijk maar één ding willen zeggen: hij wil het uitmaken en is zoek naar de minst pijnlijke manier om dat te doen…

Liefde en relatie
Wil hij het uitmaken?

Vroeg op laat komt er in een relatie een moment waarin een van beiden ‘relatie-moe’ is. Hij of zij is niet blij meer met de relatie en fantaseert over een leven zonder de huidige partner. Misschien wil hij of zij er wel een punt achter zetten. In alle relaties komt er zo’n moment. Soms gaat ‘het’ over, soms besluit men om desondanks bij elkaar te blijven, soms leidt het tot het einde van de relatie. Het is normaal en ook begrijpelijk dat dit soort momenten zich voordoen.

Maar heel anders is het als de ‘relatie-moeheid’ in de eerste maanden of in ieder geval in de beginfase van een relatie optreedt. In deze fase zijn de banden tussen de beide partners nog niet heel sterk en ligt er nog geen stevige basis voor een duurzame relatie. Vaak woont men nog niet samen en moet er afgesproken en gereisd worden om elkaar te ontmoeten. In deze fase leidt ‘relatie-moeheid’ of ontevredenheid over de relatie vaak maar tot één ding: uit elkaar gaan.

Er wordt gezegd dat mannen gewoonlijk niet graag een relatie
beëindigen, maar dat het de vrouwen zijn die dit soort beslissingen nemen. Maar of het waar is…? Denk eens aan je eigen situatie, aan je eigen ervaringen uit het verleden en die van je vriendinnen, en je zult erachter komen dat het lang niet altijd zo is dat vrouwen het voortouw nemen. Of beter gezegd, misschien is het uiteindelijk de vrouw die de beslissing neemt, maar zijn het de mannen die het terrein voor deze beslissing voorbereiden. Hoe? Door te laten merken dat ze geen interesse meer in je hebben en dat ze besloten hebben om verder te gaan. Zonder jou. Mannen zijn er heel goed in om het zo te spelen dat ze ‘verlaten worden’. Ze geven vrouwen het gevoel dat zij degene is geweest die de beslissing heeft genomen… met alle schuldgevoelens en problemen die daarbij horen.

Maar wat zijn de meest gebruikelijke signalen die een man afgeeft als hij besloten heeft een punt achter een relatie te zetten? We zijn te rade gegaan bij de redactie van Adversus en hebben samen met Adversus een lijst gemaakt van de tien signalen waar je als vrouw op moet letten. Om te begrijpen of hij van plan is om op te stappen en om te voorkomen dat je daar niet op voorbereid bent. Of om te proberen hem tijdig tegen te houden, als het je lukt. (Met dank aan de mannen van Adversus voor de wijze raadgevingen…)

Een man heeft besloten (of is aan het besluiten) om een relatie uit te maken als…

 • hij steeds vaker tegen je praat over algemene en onpersoonlijke onderwerpen en steeds minder over zijn ideeën en zijn privé-leven vertelt
 • hij vaak humeurig, stil of geïrriteerd is als hij bij je is, terwijl hij bij andere mensen wel een goed humeur heeft
 • hij lichaamscontact met je vermijdt. Let op zijn lichaamstaal. Vermijd hij lichaamscontact als jullie televisie kijken of slapen jullie verder dan gewoonlijk uit elkaar?
 • jullie seksleven is verslechterd, hij je minder vaak dan voorheen opzoekt en met ‘hoofdpijn’-smoesjes komt.
 • hij (weer) in de enkelvoudige vorm gaat praten. In plaats van ‘wij’ of zinnen die beginnen met ‘we zouden’ begint hij zinnen met ‘ik’ en ‘ik wil’.
 • hij niets meer zegt over je kleding, je make-up en geen interesse in je uiterlijk toont, terwijl hij dat aanvankelijk wel deed.
 • hij steeds minder tijd voor je vrijmaakt en hij steeds meer opgaat in zijn werk, zijn studie en zijn vrienden (dat zegt hij althans). Misschien zagen jullie elkaar eerst elke dag en nu nog maar twee keer per week…
 • hij met je in discussie gaat over de meest banale dingen en je laat zien dat jullie wel heel erg van elkaar verschillen
 • als hij geen plannen meer voor jullie toekomst maakt, hij het nog niet over de komende vakantie heeft gehad…
 • hij direct oogcontact vermijdt en je lijkt te ontvluchten, alsof hij alle deuren die naar je openstonden heeft dichtgedaan (waarschijnlijk is dat ook het geval).

En zo kunnen we nog wel even verder gaan. Het zal duidelijk zijn wat we bedoelen. Maar volg niet alleen de lijst hierboven, luister vooral ook naar je intuïtie, je instinct. Eigenlijk weet je het al snel genoeg als er iets is dat niet gaat zoals het zou moeten. Maar je moet er dan wel voor openstaan, klaar zijn om het onder ogen te willen zien.

En julllie?

En wat kun je doen als je je ervan bewust wordt dat hij het eigenlijk al gezien heeft terwijl jij nog steeds net zo verliefd bent (of misschien wel meer) als op de eerste dag dat jullie elkaar ontmoetten? Tja, dan wordt het moeilijk en dan moet je voorzichtig te werk gaan. Wil je proberen om jullie relatie te redden, zorg er dan in ieder geval voor dat hij je niet zover krijgt dat jij jullie relatie uitmaakt :-) En wat je verder kunt doen als hij op het punt staan om bij je weg te gaan? Dat zouden we graag aan jullie willen vragen. Wat doen jullie als je voelt dat je partner zich langzaam maar zeker van je losmaakt en zich uit de relatie terugtrekt?

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

20 gedachten over “Wil hij het uitmaken? Zo begrijp je het op tijd”

 1. Als ik wil dat het goed komt zal ik proberen om zijn gedrag enigszins te spiegelen en zijn interesse te lokken. Ik zou mijn best doen voor mijn uiterlijk, en laten zien dat ik nog een leven naast hem heb. Misschien zelfs hier en daar een flirt, om mijn zelfvertrouwen op te krikken. Als jij straalt kan je vriend er echt niet om heen, of hij het nou wil uitmaken of niet. En als dat allemaal echt niet werkt dan is het maar beter dat het uit is…

 2. Ik heb alles gedaan ons huwelijk te reden.Maar andere kant machtiger was.zij is lesbisch en rijk.Na 20 jaar met 4 kinderen gesheiden.Mijn hard is gebroken.

 3. dus als het hem uitkomt dan is het goed en als hij het niet wilt en geen zin in heeft is het uit. Lekker makkelijk zien de mannen het. Maar denken niet dat ze met gevoelens spelen met van een ander. Zulke mensen verdien gewoon geen liefde vind ik, want je moet gewoon eerlijk zijn tegen elkaar dat is het beste voor tweeën maar helaas gebeurt het niet. Dat vind ik heeeeel erg jammer van de mannen en de vrouwen.

  Heb ook een jongen leren kennen in het begin deed hij dat hij me superleeuk vindt en me graag wilde leren kennen, na een paar maanden doet hij alsof hij zoooo druk heeft dat hij geen tijd heeft meer om 1x in de week wat te afspreken of iets dergelijks dat we samen wat leuks kunnen doen. Hij belt niet smst niet, nou hoe wil je dan elkaar beter leren kennen denk ik bij me zelf. Praatjes vullen geen gaatjes.

  Maar goed de mensen weten niet wat ze willen of ze zijn kieskeurig of bang weer een relatie aan te gaan wegens zijn vorige relaties dat het niet inzien van hun recente liefde. Ze zeggen de wereld draait door, maar zo is het niet de mensen draaien door.

 4. Eerst proberen te begrijpen hoe dat zo ver is gekomen. Om welke redenen zou mijn partner zijn/haar gevoel (bijna) kwijt zijn? Een beetje zelfkritiek kan geen kwaad. Als je op een idee bent gekomen, probeer jouw minpunten weg te werken en kijken of je partner daardoor weer meer interesse in je gaat tonen. Als de methode van zelfkritiek niet werkt, dan gewoon aan tafel met je partner en een normaal gesprek proberen te voeren waarom hij/zij zo “anders” is geworden en of het idd aan jou ligt. Op dat moment kun je hem/haar het beste vragen of hij/zij nog zin heeft om de relatie voort te zetten. En dan zou alles ineens duidelijk moeten worden! Misschien ligt het niet eens aan jou?! Je geliefde zou wel een ruzie kunnen hebben gehad met een familielid of met zijn/haar beste vriend(in) en het niet aan jou hebben verteld.

  Succes!

 5. Mijn vriend en ik zijn nu bijna twee jaar samen. Ik ben 18, hij 17, ik studeer in Utrecht, hij gaat naar de middelbare school in Nijmegen. Ik woon nog wel in Nijmegen. Ik ben net begonnen met studeren en heb nog niet zoveel aansluiting. Ik merk dat ik daardoor meer van hem verlang en vaker bij hem wil zijn en meer begrip. Ik heb het idee dat ik hierdoor misschien wat te claimerig ben en hij op me afknapt. Aan de andere kant voel ik me niet begrepen. Hij is best afstandelijk geworden en vind een keer per week afspreken meer dan genoeg en als ik vraag wat hij voor zijn verjaardag wil (hij is bijna jarig) dan zegt hij dat ik hem daar niet mee moet lastig vallen. Laatst vroeg ik hem of de gevoelens van hem voor mij veranderd zijn maar daar geeft hij geen antwoord op en als ik zeg dat ik van hem houd zegt hij ook niets. Zou iemand mij kunnen vertellen wat ik moet doen? Ik doe echt mijn best hem zo min mogelijk ‘lastig te vallen’, maar een bepaalde steun van je vriendje is toch meer dan normaal? Ik ben bang dat hij het uit wil maken en ik wil hem juist echt niet kwijt. Kan iemand mij vertellen wat te doen of in ieder geval tips geven. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen en wat me te wachten staat.
  Bedankt alvast!
  Groetjes

 6. Vrouwen die hun relatie niet opgeven en zelfverzekerd tegen hun man duidelijk maken dat ze niet meer van haar afkomen daar zijn meeste mannen gevoelig voor. Omdat veel vrouwen toch wel onzeker zijn als het om de liefde gaat.

 7. hoi ik heb al acht jaar met mijn vriend zelf ben ik 21 en hij 27 maar we hebben vlinkeruzie gehad en nu vertroud hij mij niet meer het gaat niet over vreemd gaan maar nu weet hij niet meer of hij met me verder wil en hij doet heel bot en zeg dat hij even tijd nodig heb .maar het ene moment doet hij normaal en het andere moment weer niet wat moet ik doen we hebben samen zo veel opgebouwt en heb hem altijd gesteunt ook in de slechte tijden die tie mij heeft aangedaan en nu doe ik iets fout en dan word ik zo hard gestraft maar ik weet niet of ik met hem verder wil want alles wat hij doet is goed en als ik iets doe dan is het gelijk een drama kan iemand mij helpen ik laat hem wel met rust en ik bel hem ook niet enzo maar dan belt hij mij weer maar ik denk dan van je wil toch rust help me met advies houd hij nog van me en kan ik met hem verder als hij mij niet vertrouwd en geloofd

 8. Mijn vrouw (32)heeft twee weken geleden gezegt dat ze niet meer van mij houd (ik 40)en niets meer om mij geeft we zijn 9 jaar samen en zijn 1 jaar getrouwd we hebben ook een dochter van 6
  ze zegt dat ze niet weet waarom we denken dat we uit elkaar gegroeid zijn ze gaat wel hulp zoeken wat ze zit ook niet lekker in haar vel en weet niet wat ze wil met haar leven ze heeft zins 8 maanden een goede vriendin (23) van haar werk zins die tijd is ze 25 kg afgevallen en is ze make up gaan dragen haren geverft en heeft steeds minder aandacht aan mij besteed ik werd natuurlijk jaloers (nooit geweest) ze heeft het zover laten komen tot ik het besluit nam om te zeggen dat het zo niet meer kon dat was voor haar het moment dat ze zij dat ze niet meer van mij houd en niets meer om mij geeft ik heb dit allemaal niet aan zien komenen en kan het niet meer terug draaien ik heb nog een beetje hoop dat als ze in terapie gaat heb ik nog een kans dat het goed komt of zal ik mijn eigen plan moeten trekken met mijn dochter

  gr
  Leon

 9. wat fijn om te lezen hoe anderen dingen zien. @k verhelderend, het is dan idd beter dat het uit is. @gajane: sterkte met je gebroken hart, focus op loslaten, vraag hulp, voor jou is er ook weer geluk. @ verliefd meisje: ik zag het ook zo, nu niet meer focus je op positieve punten en je zelf, let maar op hij zal achter je aan komen. @master: goede leerpunten. ik heb het opgeslagen en neem het mee in mijn leerproces @v. : ik kom net uit deze rol, afwachtend, hopen, aandacht trekken. trek je eigen plan, hang niet aan hem. pak je hobby’s op, maak vrienden daar en zorg dat je eigen leven leuk is. als hij je dan nog geen aandacht geeft, kan je je afvragen of je nog wel met hem door moet gaan zie antw. k. @ lastige man; thx voor de tip @mien; loslaten, werk aan je onzekerheid, veel angst zit in jouw @ leon de geus: wat doe jij, afwachtende houding?? ga zelf in therapie of samen. misschien wilt ze alleen maar dat je mee veranderd. dat je ook kiest voor geluk en gezondheid en een toekomst samen.

  Dit is wat mijn man wilt. een beetje gelukkig zijn. wij zijn samen opgegroeid en hebben veel lief en heel veel leed gedeeld. geen goede basis voor een sterke relatie. we zijn lang stuurloos geweest. hij heeft voor zichzelf het roer gepakt en heeft gezegd daar wil ik heen. hij vroeg aan mij vaar je mee, naar een beetje eigen geluk en dan ook een gelukkige toekomst samen. ik was boos, gefrustreerd en wilde niet luisteren en mijn eigen roer beetpakken. en pas sinds een week heb ik door dat ik mijn eigen geluk bepaal. dat ga ik dan ook doen. ik ben misschien te laat voor ons, daar zijn wij nog niet uit. maar ik ben niet te laat voor mij. ik heb recht op geluk, dus lieve anderen. jullie hebben ook dit recht. pak je zelf aan en misschien wordt dan plotseling je relatie ook een stuk leuker. en zo niet, dan kom je er in ieder geval er zelf sterker uit.

  lieve groet, van een vrouw die het misschien allemaal zelf heeft verloren omdat ze de dingen zo laat inzag. maar het anderen zo gun, om het anders te doen. en vergeet niet, dit doe je niet in een week. het is vallen en opstaan.

 10. mijn vriend wil het uit maken mischien wand hij had tijd nodig om na te denken over alle problemen die hij had hij woond in arnhem en ik een uur verder weg hij heefd een auto ik niet dus hij moet elke keer op en neer had ie geen hekel aan zei hij ik ben bang dat hij het uit maakt wand ik hou nog heel veel van hem hij is 23 en ik over een weekje 17 hij wilde mischien niet op mijn feestje komen omdat ie nog steeds zijn gevoelens weer moest vinden zegt ie ik vind dit best raar en weet niet waarom een man dit heefd hij heefd het meestal rond de 2 jaar ongeveer een maand wij hebben nu ongeveer 80 dagen en we waren heel gelukkig dat vond hij ook en hij gaf ook toe dat het niet aan mij lag en ik niks verkeerds had gedaan ik wil met hem praten maar hij wil niet komen in ieder geval het s steeds mischien maar ken wel van hem als het bij hem mischien is is het dus niet ik zit hier heel erg mee en ik weet niet wat ik moet doen mijn relatie te redden heb er al zoveel voor gedaan maar niks helpt hij wil geen psyciater en hij slaapt slecht maar wil geen slaap pillen ik vind dit heel raar dat hij dit om de 2 jaar heefd ben ik de enigste met zo,n vriend hij zei dat hij moest denken in zijn hoofd dat overal een einde aan moest komen en dat ie zich terug moest trekken in het begin vond ik het geen probleem zei ook je mag zo lang na denken als je wil als je me maar niet dumpt daarna en toen zei die niks en ben dus heeeeel bang dat ie mij dumpt voor niks
  heefd iemand tips hierover

 11. Ik weet niet zeker of mijn vriend het wil uitmaken. Wel voldoet hij aan alle punten van het artikel, op het discussiëren en het ik praten na.
  We hebben al 1,5 jaar een relatie. Een hele goede relatie, we konden alles tegen elkaar zeggen. Sinds hij bij de psycholoog zit, vertelt hij mij niks meer. Het was al nooit zo een prater maar uiteindelijk kwam hij altijd nog met me praten.
  2x hebben we ruzie gehad wat overigens mijn schuld was. 1x heb ik hem enorm gekwetst door te zeggen dat ik alleen maar voor de seks was hij kreeg een van zn woedeaanvallen en het had niet veel gescheeld of mijn hoofd was in de muur geplant, terwijl hij verder een rustig type is hij weet er ook weinig meer van. 2 ik ben een keer vreemdgegaan, wat ik overigens nogsteeds verafschuw van mezelf het is totaal tegen mn principes (zonder seks), en hij weet hiervan.

  Hij is nogal gevoelig en ik durf al sinds dat eerste incident nooit meer iets te zeggen wat me dwars zit want hij kan er al niet goed tegen als ik niet goed in m’n vel zit. Ik krop alles op.
  Nu inmiddels een jaar verder is de relatie er niet op vooruitgegaan. Sterker nog hij zegt niet alleen niet meer wat hem dwarszit maar 80% van de tijd dat ik bij hem ben is hij stil. Ik ben een enorme prater, hoewel ik ook goed kan luisteren. Maar ik weet gewoon echt neit meer hoe een gesprek met hem te beginnen want hij houdt het toch niet op gang. toen kwamen er verschillende periodes.
  De ik hou van je periode, dat was het enige wat hij zei en het werd gewoon betekenisloos. Maar de fysieke relatie was heel goed en romantisch. En soms was het wel lachen samen maar langer dan 10 minuten praten nee hoor.
  De periode dat we meer samen gingen doen. Als het gezellig is een dag en als vanouds dan heb ik zo’n spijt van m’n gedachten maar helaas m’n psychische liefdes behoefte wordt maar niet bevredigd.

  De onzekere periode. Ik ben altijd erg zelfverzekerd geweest maar nu is dat totaal verdwenen. Eerst had hij altijd zoveel zin in me en werd snel geil en nu lijkt het wel of hij uren voorspel nodig heeft. ‘Kvind alleen knuffelen ook wel goed.’ dat betekend TV aan en misschien tegen elkaar aanliggen. Zit ik daar in m’n nieuw setje wat hij uit mijn collectie mocht uitkiezen, met alles erop en eraan. Ik ben 1.60 en woog 58 kilo, maar ik weet dat hij m’n cupmaat het liefst wat kleiner heeft (75D/E heb ik) en me het liefst ziet in een shakira buik. Ik ben nu in 2 weken 1,5 kilo voor hem afgevallen in de hoop dat hij me weer aantrekkelijk vindt. Lieve sms’jes zat maar de telefoongesprekken, het is gewoon zonde van het geld daar krijg ik hem ook niet aan de praat.

  Ik heb heel de tijd gelooft dat het goed kwam maar ik begin te twijfelen. Hij heeft nu het nummer van een ‘oude geheime liefde’ en ik snap dat hij haar leuk vond. Ze is een hele lieve vrouw. Niks weg hebbend van een secreet nooit moeilijk of onaardig. Maar ja wel wat meer aan de maat.

  Het klinkt echt als een sleur maar ik grijp me aan ieder klein momentje vast ook al is het maar een minuutje wat me doet denken aan onze oude perfecte relatie. En die momentjes zijn er nog wel anders hield ik het niet uit.

  We praatten altijd over onze toekomst, met kinderen. En nu zijn beste kwaliteit vragen negeren. Opeens wist hij niet zeker meer of hij 3 kinderen wilde. Hoeveel dan wel? *stilte* Wil je ze nog wel *stilte* (terwijl ik weet dat het z’n grootste wens is) en dan bijna de vraag die nog aan m’n lippen hangt, hou je nog van me? Maar ik wil niet dat het effect heeft op zijn studie en ik wil ook niet de geringe momenten samen (die eerst veel meer waren, verpesten).

  Ik heb zoveel vragen,
  Houdt hij nog van me, vindt hij me nog mooi, is er een ander (hoewel ik het me echt niet kan voorstellen, en geloof me ik weet welke mannen juist zijn en niet en hij is een Mr Right) en het belangrijkste: Wat zit hem dwars…

  Het klinkt allemaal misschien heel dramatisch maar dit is de opsomming waar ik mee zit.

  Er staan 2 vakantie’s samen gepland. Ik hoop dat het dan bijdraait.
  Ik mis hem, ik houd van hem en ik wil hem nooit kwijt. Ik was nooit een vrouw die lang bij de pakken neer zat na een relatie, maar ik wil hem en geen ander. Het is moeilijk voor te stellen dat ik nog hoop heb misschien, maar ik ken de goede, nee, perfecte tijden van onze relatie.

  Ik wil weer gelukkig zijn maar wel samen met hem.

 12. Mijn vriend wilt uitmaken, we kennen elkaar nu meer dan 8 maanden, Zijn ouders willen ons niet samen zien, waardoor de toekomst moeilijker zal worden en zijn ouders zijn heel erg cultureel. Hij is afkomstig van een marokkaans gezin. We houden wel van elkaar maar hij wilt opgeven omdat ik enigszins geen fijne verleden heb gehad. Hij heeft mij heel vaak naar de waarheid gevraagd, maar ik heb zovaak tegen hem gelogen. Alleen nu heb ik de waarheid verteld, maar hij vertrouwt me niet. Het kan me niet meer schelen wat er is, maar ik hou teveel van hem om hem te verliezen. Ik weet niet of ik ooit over hem heen kom. Dit is mijn eerste prachtigste relatie ooit en het voelt net ware liefde, alleen hij wilt het uitmaken. en nu menends en dat blijkt uit zijn gedrag uit zijn koude woorden. Maar ik weet niet meer wat ik moet doen om zijn liefde te behouden of moet ik hem verlaten? al is het verlaten moeilijk. Wat kan ik het beste doen om hem te kunnen vergeten? ik vind het al zo moeilijk en ik typ dit uit hopeloosheid. Ik wist niet dat hij ooit serieus zou zijn over uitmaken. Mijn liefde voor hem is echt groot. Het voelt net of mijn hart begraven wordt in een kleine doos waardoor het niet kan kloppen en daardoor heb ik het vaak erg benauwd!! help me

 13. Hoi allemaal, sjonge wat een liefdes problemen hebben we weer he!

  Ik heb een vriend, 6 maanden nu samen, zijn echt elkaars type, kunnen veel met elkaar lachen knuffelen en hadden geweldige sex, tot een paar weken terug, hij negeert lieve smsjes van me, we zien elkaar elke dag en meestal ziet hij me dan nog wel zitten om even fysieke liefde te hebben maar de laatste tijd zit hij liever te gamen dan dat hij met mij het bed in duikt. Ook gaat hij liever met zijn vrienden wat doen en vraagt of ik in de avond kan, als hij moe en brak is. Ik probeer niet te veel te “zeuren” maar hij word al om de kleinste dingen geirriteerd, de vraag “hou je nog van me” hing vandaag aan mn lippen, ik vroeg hem: hou je nog van me? zou het kunnen dat je me minder leuk vind? misshcien omdat we elkaar zo vaak zien en ik het de laatste week druk heb met school en we wat minder samen in bed bezig zijn? En hou zei heel droog terug “zou kunnen” na een telefoongesprek ontstond er weer irritatie bij hem en poeierde hij me af met dat hij toch wel van me houd. We zien elkaar morgen maar ik weet niet zo goed hoe ik het beter kan krijgen.. Als we een dagje samen op stap gaan dan voldoet het nooit helemaal aan zijn eisen, het ene moment is hij het liefst elke minuut bij me en het volgende moment hoeft hij me liever even niet meer te zien. De bedtijden zijn ook stukke minder geworden, hij zegt nooit meer dat ik er leuk uit zie of iets in die zin..
  Ik hou zielsveel van hem, we hadden het ooit over samenwonen maar hij heeft er nu steeds smoesjes over te verzinnen. Ik wil voor hem vechten, misschien claime ik hem wel te veel, moet ik me zelfstandiger opstellen, laten zien dat ik een leven naast hem heb, me leuker kleden zoals K zegt helemaal bovenaan. Maar keer ik me dan niet juist van hem af? Sluit ik hem dan niet buiten? Is dat dan voor hem geen bevestiging dat we onze levens van elkaar moeten gaan lijden?

  Zucht, veel succes lieve mensen, hopelijk zijn jullie eruit gekomen, of hebben jullie een nieuwe lover of een heerlijk zelfstandiglevendje!
  Laten jullie het weten? Ik heb alles gelezen en snap jullie alle zo goed!

 14. Wanneer mannen een relatie beëindigen, doen zij dit vaak in een opwelling, terwijl wanneer vrouwen een relatie beëindigen, zij hier al lang over nagedacht hebben. Maar het is (bijna) altijd wel weer mogelijk je geliefde voor je te winnen… Als je dat echt wilt tenminste.
  De tactiek hiervoor is simpel: zorg dat je onweerstaanbaar wordt, zodat hij/zij heel graag bij je wil zijn.
  Hoe je dat doet? Nou, niet door te praten over de relatie. Niet door te zeuren over te weinig aandacht: daar is niets leuks aan, daarmee stoot je de ander alleen maar van je af.
  Nee, het geheim is dat je precies het tegenovergestelde moet doen: zorg dat je er goed uitziet, kleed je fleurig en ga leuke dingen doen. Lach en geniet. Maak je oprechte excuses over je ongewenste gedrag van gisteren en wees het in alles volstrekt met hem/haar eens. En lach en geniet. Denk even niet aan hoe het nou verder moet, maar maak van dit moment een vrolijk moment.
  Want hij/zij vond je vroeger echt wel leuk… Als daar weer iets van terugkomt, wil hij/zij er best nog eens over nadenken. Zolang jij maar niet gaat zeuren (eh, ok, ‘praten over de relatie’)… Nogmaals, wees het in alles volstrekt met hem/haar eens. Want zeg nou zelf, wil je gelijk, of wil je geluk? Wat is nu echt belangrijk?
  Verwacht nog even niets van de ander, vraag niet gelijk committent: dat komt vanzelf wel.
  En als je dit niet op kunt brengen, omdat je jezelf dan tekort gedaan voelt, kun je, in plaats van treuren over je gebroken hart, er beter over nadenken, of hij/zij wel de juiste partner voor je is. Als je alleen maar verder met hem wilt, als hij/zij verandert, dan is het bij voorbaat gedoemd te mislukken: een ander kun je niet veranderen.

 15. Miriam, de punten die je opnoemt kunnen wel enigszins waar zijn, maar niet iedere man maakt het in een opwelling uit. Een voorbeeld in mijn eigen geval. Ik heb nu al 4 jaar een relatie met mijn vriendin en alhoewel wij elkaar in het begin heel erg leuk vonden en zij mij nog steeds, kan ik gewoon niet meer met haar communiceren. Ze begrijpt mij niet en het gaat hier absoluut niet om een bijzonder geval hoor. Ik kan gewoon niet meer goed met haar praten waardoor er miscommunicatie ontstaat met als gevolg een langdurige frictie die moeilijk uit de knoop is te halen. Wat ik zo fijn is, is dat zij zich als slachtoffer positioneert ten opzichte van mijn frustratie waardoor het lijkt alsof het ‘mijn fout’ is, terwijl het probleem initieel binnen 30 seconden en of een simpele oplossing kan worden benaderd, maar daar is zij helaas te beperkt voor op dat moment, want in geval het ‘make up ‘ time is, dan zijn we weer ineens de beste vrienden. We komen dus constant in een sleur terecht me als gevolg dat we elkaar dwars zitten.

  Het is overigens niet de eerste keer dat een periode zoals deze zich voordoet en alhoewel ik in beginsel nog steeds van haar hield, is dit langzamerhand aan het aan oplossen en kan en wil ik nog steeds haar beste vriend zijn met wie ze alles kan bespreken, maar kan ik niet meer haar relationele vriend zijn.

  Ik merk aan mijzelf bijvoorbeeld dat ik gewoon weer ‘mijzelf’ ben en niet de na 1 minuut gefrustreerde persoon, maar als zij zich alleen maar tijdelijk ‘leuk’ opstelt als middel om het weer goed te maken, dan houdt zij zichzelf een masker voor en voor de persoon die hier dan op reageert zal het ook niet het gewenste eindresultaat hebben. Ik zeg hiermee niet dat het niet goed is om je af en toe wat anders op stellen om je relatie te behouden, maar het is wel belangrijk dat je beide weet wat ‘the end game’ is, inhoud en hoe je dan bent als persoon, voor jezelf en naar elkaar.

  Het belangrijkste voor mij als jongen / man (22 jaar), dat wanneer een relatie op wordt verbroken door een partner, er zonder drama rustig over kan worden gepraat. Niet zozeer over de oorzaak, want het is een cumulatief proces, maar meer over de eindgevolgen en hoe je dat met elkaar vreedzaam kunt oplossen. Niet per se om het goed te maken in de relationele sfeer, maar zodat je verder kunt met je eigen leven en misschien ook met elkaar als goede/beste vrienden.

 16. Nou, pff… Dat is even schrikken. Eergisteren hebben mijn vriend en ik onze relatie beëindigd. Hij voldeed aan alle symptomen die hierboven beschreven staan. We zijn allebei 19 en het is al 2 keer eerder uit geweest, maar we zijn eigenlijk wel al sinds onze 15e samen. Nu ik dit heb gelezen, weet ik dat ik moet gaan los laten. Hij heeft overduidelijk zijn keuze gemaakt, hij durft het alleen niet zo duidelijk te zeggen. Hij zegt dat hij even tijd voor zichzelf nodig heeft, alleen. Helaas (ben er misselijk van) weet ik nu beter. Echt elk symptoom herken ik in zijn gedrag van de afgelopen 2 maanden.

 17. Ik en mijn vriend zijn nu 4 jaar en 7 maanden samen. Na 2 maanden woonde wij al samen, ik 25toen en hij 35 op tenduur werd het mij teveel samenwonen , het was alleen maar ik wil en dit moet en dat , ruzie om niks ….ik stelde niks voor want ik was toch werkloos, zijn slaafje in huis…porno kijken weinig seks , 1 keer Permaand seks…stress op werk ..nouja goed ben toen thuis gaan wonen nu en paar weekjes. En nu vind hij het wel lekker die rust .. Wilt niet elke week vast afspreken maar liever met vrienden , en als die niks voorstellen om iets te gaan doen dan wil hij wel iets met mij doen , treurig toch ..uiteindelijk als hij hier is laat in de middag dan valt hij in slaap op m’n bed … Is zoooo moe van de hele week , ja dat krijg je hè als je tot 12 uur porno kijkt terwijl je 6 uur op moet… Nougoed dan slaaptie een nacht bij me en dan Wilt hij om2 uur in de middag weer naar huis …dus niet eens een dag bij mij …want hij moet nog dingen thuis doen….eenmaal thuis .. Ja hoor meteen porno kijken…leuk hè

 18. Ik heb 2 jaar een relatie met mijn vriend , ook was ik 5 maanden zwanger maar toen opeens braken mijn weeën toen ben ik te vroeg bevallen en iedereen weet wel dat het dan geen overlevings kans heeft. De weken na al dit gebeuren bleek alles sterker geworden tussen ons hij steunde mij in alle kanten .maar de laatstE tijd zit hij niet lekker in zijn vel hij heeft door alles een opgestapelde depressie alleen ik wil hem heel graag hem hiermee helpen alleen hij zegt de hele tijd ik hou niet meer van je en dan opeens weer van ja dat komt omdat ik jou niet verdien en dan opeens weer weet niet of dit nog wel werkt. Hij doet de laatste tijd heel afstandelijk en zit niet meer veel aan me zegt nooit meer Ik hou can je ik mis je etc. Terwijl die vroeger altijd om de minuut zei ik hou zoveel van je. Alles is gewoon verandert en ik heb geen idee wat ik moet doen want we lopen nu een beetje om elkaar heen en volgens mij blijft hij gewoon nog bij mij omdat het 2 jaar zo gaat. Hij is njet eerlijk tegen mij en ik wil dat hij dat wel is want ik zie alles want echte liefde begrijpt alles en ziet alles zonder iets te zeggen , en ik zie gewoon dat hij niet meer van me houd. Terwijl ik heel mijn hart aan hem geef en ik zo veel van hem hou hij is en blijft me ware of we nu bij elkaar blijven of uit elkaar.

 19. Ik woon samen met mijn vriend. Wij hebben veel meegemaakt zowel goede als slechte dingen. We hadden de meest fantastische relatie en voor mij is dat eigenlijk altijd zo gebleven. Alleen hij neemt afstand, vind dat ik moeilijk doe en is vaak stil. Als ik er naar vraag is dat natuurlijk irritant en voor mij is het eigenlijk niet meer uit te houden zo. We zouden verhuizen maar hij geeft geen duidelijk antwoord of hij dit nog wil of niet, nu hebben we eindelijk een huisje op het zicht maar ik twijfel zo of hij het nog wil. Hij gaat wel mee in wat ik zeg maar is niet zelf enthousiast of gezellig. Ik ben zo bang dat we daar straks een maand zitten en dat hij er dan alsnog van door gaat.. Misschien zo ik spoken maar mijn gevoel zegt dat hij er echt klaar mee is

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend