Trendystyle.net | Culinair | De nieuwste zomer trend: finger ice

De nieuwste zomer trend: finger ice

Kleine ijstraktaties voor zomer buffets. De internationale jet set is er dol op: finger ice. …

Zometrend: finger ice
Zometrend: finger ice

Kleine ijstraktaties voor zomer buffets. De internationale jet set is er dol op: finger ice. Kleine maar o zo schattige ijstraktaties die een zoete verfrissing op warme zomerdagen vormen zonder dat je direct al teveel calorieën naar binnen krijgt.

De internationale jet set is er dol op: finger ice. Kleine maar o zo schattige ijstraktaties die een zoete verfrissing op warme zomerdagen vormen zonder dat je direct al teveel calorieën naar binnen krijgt. Deze chique ijshapjes zijn een ware verwennerij voor huisgenoten of gasten en zijn ideaal om te serveren als afsluiting van een buffet tijdens een midzomerparty. Want de clou is dat ijsjes zich gemakkelijk uit de hand – en dus ook staande – laten eten. Geen geknoei op mooie avondjurken of lichte zomerpakken dus.

Van roomijs tot sorbetijs. Van aardbeien tot chocolade

De ‘vingerijsjes’ zijn er letterlijk om op te eten uit. Ze worden geserveerd in doorzichtige plastic bakjes of bekertjes zodat de kleurtjes goed uitkomen en je kunt zien waar ze uit zijn opgebouwd. De combinaties zijn oneindig. Van roomijs tot sorbetijs. Van vruchtensmaakjes tot kleine ijshapjes op basis van chocolade, mokka en pistache.

Zometrend: finger ice
Zometrend: finger ice

Zelf finger ice maken

De ‘vingerijsjes’ zijn eenvoudig zelf te maken. De benodigdheden zijn doorzichtige plastic bakjes of bekertjes van klein formaat en verder allerlei ijssoorten en garnering. Als garnering kun je vruchten kiezen, maar ook koffieboontjes, amandelschaafsel, chocolaatjes. Wat jij maar wilt. En heb je alle ingrediënten eenmaal bij elkaar laat dan je fantasie gaan en bouw de ijsjes in verschillende lagen op.

Zometrend: finger ice
Zometrend: finger ice

In Cannes kunnen ze het niet beter!

Bewaar de vingerijsjes in de diepvries. Is het moment eenmaal daar, serveer ze dan direct uit aan de gasten. Wil je ze op een buffettafel plaatsen, zet ze dan in een bak met vergruisd ijs. We weten zeker dat je met deze ijsjes een fantastisch figuur zult slaan. In Cannes of Porto Cervo kunnen ze het niet beter!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE