Trendystyle.net | Lifestyle | Zo krijgt jouw slaapkamer de allure van een vijfsterrenhotel

Zo krijgt jouw slaapkamer de allure van een vijfsterrenhotel

Jezelf verwennen kan geen kwaad. En een beetje luxe in deze tijden van ‘austerity’ mag …

Slaapkamerinterieur
Zo krijgt jouw slaapkamer de allure van een vijfsterrenhotel

Jezelf verwennen kan geen kwaad. En een beetje luxe in deze tijden van ‘austerity’ mag best. Waarom zou je jezelf niet trakteren op een slaapkamer met een vijfsterrenhotel allure? Met minimale kosten natuurlijk.

1. De trend van dit moment: strak, modern, ruimtelijk

De trend van dit moment is strak, modern en ruimtelijk. Je kunt natuurlijk ook voor een romantische stijl kiezen. Of voor een exotische look. Of voor een Paris-Hilton/Lady-Gaga stijl. Waar je ook voor kiest, zorg dat er één lijn in je inrichting zit. Dat alleen al geeft rust en zorgt voor dat luxe gevoel.

2. Begin met ordenen

Wat zie je als je de slaapkamer van een vijfsterrenhotel binnenkomt? Alles behalve persoonlijke (rondslingerende) spullen. Dit is de feeling die je in je eigen slaapkamer wilt creëren. Begin daarom met ordenen.

Enkele tips:

Verwijder alles van de nachtkastjes. Berg spulletjes die je graag in de slaapkamer bij de hand hebt op in een lade (hier zou je kunnen investeren in nachtkastjes met lades of anders voor een mooi beklede doos die je op je nachtkastje zet en waar je crèmes en andere benodigheden in opbergt).

Vermijd rondslingerende kleding en bedenk een vaste plek waar je kleding die je uittrekt kunt ophangen (bijvoorbeeld een paar kledinghaken achter de deur of zo’n chique kledingstandaard voor jasjes en andere kledingstukken zoals je die in hotels wel eens ziet).

Zet een (mooie) wasmand op een strategische plek (beter nog: in de badkamer) om vuile was direct in op te bergen.

3. Voldoende kastruimte

Zorg voor voldoende kastruimte en lades. Hierdoor ben je eerder geneigd om je kleding altijd netjes op te bergen. Is je kast overvol of puilen de lades uit, dan is het tijd om er eens doorheen te gaan en om de kleding die je niet meer draagt weg te doen.

4. Onderwerp je slaapkamer aan een kleurentest

Bekijk je slaapkamer zoals die nu is eens nauwkeurig. Hoeveel verschillende kleuren tel je? Heb je ooit wel eens opgemerkt dat de inrichting van luxe slaapkamers meestal maar twee, ten hoogste drie kleuren telt? Kies voor rustige tinten. Ga voor wit, beige, grijstinten of voor chocoladebruin.

5. Ga voor sfeervolle verlichting

Dimlicht is een must. Leeslampen aan weerzijden van het bed ook. Werk verder met indirect licht. Heb je wat meer te investeren, denk dan ook eens aan panelen met daarachter spotlichten. En laat licht in je garderobekast installeren voor die extra luxe touch.

6. Geef de muren een nieuw verfje of kies voor behang met een rustgevend patroon

Hoe lang is het geleden dat de muren een verfje hebben gehad? Probeer eens om een effen muur met een muur met behang met een rustgevend patroon te combineren. Juist die subtiele afwisseling geeft dat luxe gevoel.

7. Ga voor een bedhoofd

Een bedhoofd geeft je bed net iets meer. Ben jij (of je partner) handig dan kun je het zelf construeren uit een stuk hout dat je met mooie meubelstof overtrekt. Je kunt het zelfs opvullen en capitonneren. Het is standaard voor het bedhoofd de breedte van het bed aan te houden maar je kunt het schot ook helemaal doortrekken zodat het de breedte van de kamer krijgt. Dit geeft vaak een nog luxer gevoel.

8. Investeer in het beddengoed

Nu je slaapkamer bijna leeg is, gaat alle aandacht naar het bed. Kies voor een mooie dekdeken of een sierlijk sprei en ga voor een overdaad aan luchtige kussens zodat je er ’s avonds letterlijk in wegzinkt.

9. Ga voor enkele stijlvolle accessoires

Geef je slaapkamer een persoonlijke touch met enkele stijlvolle accessoires, bijvoorbeeld een mooie fotolijst met daarin jouw lievelingsfoto of kunstvoorwerp waar je gehecht aan bent.

9. Onderhoud je slaapkamer

Maak er een goede gewoonte van om ’s morgens direct het bed op te maken, de ramen te openen en het beddengoed op tijd te wassen met een geurig wasmiddel en een wasverzachter. Houd je slaapkamer schoon en netjes.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE