Trendystyle.net | Fashion trends | Winnie Harlow, fashion model. Hoe uniek kun je zijn?

Winnie Harlow, fashion model. Hoe uniek kun je zijn?

De naam Winnie Harlow zegt je misschien niets maar als we zeggen ‘Dat Desigual model …

Winnie Harlow
Winnie Harlow voor Philipp Plein SS 2018, ph. Charlotte Mesman

De naam Winnie Harlow zegt je misschien niets maar als we zeggen ‘Dat Desigual model van een paar jaar geleden’, dan gaat er vast een lichtje branden. Met de Canadese Winnie Harlow in de reclamecampagne vestigde het Spaanse modemerk de aandacht van de hele wereld op zich.

Winnie heeft een zeldzame huidziekte, vitiligo, die witte vlekken op haar op zich donkere huid veroorzaakt omdat de huid daar pigment verliest. Winnie heeft vlekken op haar lichaam en in haar gezicht. Het arme meisje werd er vroeger op school enorm mee gepest en heeft daaronder ontzettend geleden. Maar die tijd is voorbij.

Winnie, die eigenlijk Chantelle Brown-Young heet en van Jamaicaanse afkomst is, werd ontdekt door Tyra Banks en eindigde in 2014 als één van de 14 finalisten van America’s Next Top Model. Kort daarop werd ze gevraagd voor de reclamecampagne van Desigual. ‘Desigual staat voor ongebruikelijk en uniek en atypisch, dus dachten ze dat ik de perfecte persoon was om voor hun model te staan’, vertelde het model.

Uniek-zijn is inmiddels een trend die de hele modewereld in zijn greep houdt. ‘Uniek’ is het modewoord bij uitstek en Winnie vaart er wel bij. Tijdens de Milan Fashion Week 2018 zat ze in de cast van de spetterende Philipp Plein Fashion Show en het was daar dat we haar voor het eerst in levende lijve zagen.

Het viel me toen op dat ze vrij bot een collega-journaliste weigerde om te poseren en ik vroeg me af of ze alle aandacht rond haar persoontje misschien wat zat is. Want het mag dan heel leuk zijn dat Winnie als model een carrière aan het opbouwen is, het is toch wel erg sneu en pijnlijk dat die vooral ook op een huidaandoening gebaseerd is en we durven er wat om te verwedden dat Winnie haar carrière graag zou inruilen voor een vitiligo-vrij leven.

Maar in de tussentijd maakt de moedige Canadese er het beste van. Ze loopt catwalks, doet fotoshoots en verscheen in videoclips van Eminem, Black Eyed Peas en Beyoncé. En ze maakte de weg vrij voor lotgenoten. Op de catwalk van Marcelo Burlon bijvoorbeeld zagen we een mannelijk collega-model met eenzelfde witte vlekken als zij.

Dat Winnie Harlow een karaktertje heeft, werd ons ook wel snel duidelijk. Toen Philipp Plein backstage de modellen om zich heen verzamelde en ze aanmoedigde om zijn show met vooral veel energie en sex-appeal te lopen, was er maar eentje die tijdens de vragenronde haar hand opstak.

Het was Winnie die de spirit van Plein goed begrepen had, en die heel gevat vroeg: ‘En waar is de alcohol?!’ Iets waar Plein, gelet op het late avonduur, ook best voor had kunnen zorgen maar die hij (misschien heel verstandig) pas – en in grote hoeveelheden – na de show liet vloeien…

Winnie Harlow
Winnie Harlow voor Philipp Plein SS 2018, ph. Mauro PIlotto
Winnie Harlow
Winnie Harlow voor Philipp Plein SS 2018, ph. Charlotte Mesman
Marcelo Burlon
Model op de catwalk van Marcelo Burlon SS 2018, ph. Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE