Trendystyle.net | Lifestyle | Lifestyle trends. Exotisch tafelen in de zomer

Lifestyle trends. Exotisch tafelen in de zomer

Blauw en turkoois voor een zomer gevoel, tajines voor een exotische touch. Heerlijk thuis genieten …

Lifestyle trends
Lifestyle. Exotisch tafelen in de zomer

Blauw en turkoois voor een zomer gevoel, tajines voor een exotische touch. Heerlijk thuis genieten van exotische sferen. Creëer je eigen lounge-sfeer. Geniet van lange, luie maaltijden aan een mooi gedekte tafel. – DOOR CHARLOTTE MESMAN

Zomer: tijd voor ontspanning en creativiteit

Mooi weer nodigt uit tot ontspanning. We leggen onszelf (eindelijk!) minder verplichtingen op en maken meer tijd vrij voor de aangename dingen in het leven. Koken wordt een feest met de geurige zomeringrediënten waarop het warme seizoen ons met gulle hand trakteert. En de tafel dekken wordt een inspirerende bezigheid waarin je al je creativiteit kwijt kunt.

Je heeft niet per se af te reizen naar verre oorden en exotische bestemmingen om volop te genieten van de zomer en al het moois dat daarom heen hangt. Schep je eigen zomerse sfeer door met liefde en toewijding exotische gerechten te bereiden. En geef de eettafel eens een exotische touch.

Blauw, turkoois en naturel kleuren voor een zomers gevoel

Blauw en turkoois zijn koele en verfrissende kleuren en daarom bij bestek geschikt voor de zomer. Turkoois en oceaanblauwe tinten stemmen bovendien vrolijk en roepen beelden op van ruisende golven en uitgestrekte zeeën in de zomerzon. Kies blauw en turkoois als basis voor je zomertafel. Ga je voor motiefjes kijk dan uit naar zomerse afbeeldingen als vissen, schelpen, zeesterren en al die andere dingen die ons in gedachten meevoeren naar tropische Bounty paradijzen.

De tajine staat centraal

Voeg een tropische touch aan je tafel toe door de gerechten op te dienen in tajines. Oorspronkelijk is de tajine een Noord-Afrikaanse stoofpot waarin de gerechten zowel worden gestoofd als opgediend. Ze zijn meestal in aardewerk uitgevoerd.

Tegenwoordig zijn tajines volop te koop in Nederland. Je zult er niet snel je gerechten in stoven zoals men dat in Noord-Afrika wel doet, maar tajines zijn enorm decoratief en wekken de nieuwsgierigheid van je gasten die tot op het laatste moment niet weten wat ze onder het suggestieve kegelvormige deksel zullen vinden. Het plaatje is natuurlijk helemaal af als je er een echt tajine-gerecht in serveert (wil je het eenvoudig houden, probeer dan ook eens deze zomerse couscoussalade)

Glazen en zilverwerk

Persoonlijk ben ik dol op zoveel mogelijk glas (of beter nog: kristal) en zilverwerk op de tafel. Glas geeft diepte en verspreidt het licht op een sprankelende manier. Zilverwerk weerkaatst de beelden en voegt zo ook nog eens een extra dimensie toe.

Op hout dekken

Voor dit soort exotische tafels is het altijd leuk om direct op het tafel hout te dekken of om het houten tafelblad in ieder geval niet helemaal af te dekken. Vervang het geijkte tafellaken met gevlochten placemats. Eronder kun je nog een exotisch aandoend matje leggen zoals op de foto’s hierboven. Heb je toevallig een mozaïektafeltje, dan is dat natuurlijk het ideale bijzettafeltje voor dit exotische diner.

Lifestyle trends
Lifestyle. Exotisch tafelen in de zomer
Lifestyle trends
Lifestyle. Exotisch tafelen in de zomer
Lifestyle trends
Lifestyle. Exotisch tafelen in de zomer

 

Lifestyle trends
Lifestyle. Exotisch tafelen in de zomer

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE