Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Wat vinden jullie van het Dukan dieet?

Wat vinden jullie van het Dukan dieet?

Zalm en citroen, een hoofdgerecht voor in de ‘aanvalsfase’ van het Dukan dieet Januari. Lijnen. In …

dukan-dieetZalm en citroen, een hoofdgerecht voor in de ‘aanvalsfase’ van het Dukan dieet

Januari. Lijnen. In een opwelling ben ik het Dukan dieet begonnen. Ik heb nu twee dagen achter de rug en mijn besluit staat vast. Ik ga ermee stoppen.

Ik kan geen eieren, vlees of vis meer zien. Had nooit gedacht dat ik vooral de groenten en het fruit zo zou missen! Zonder brood, pasta en rijst lukt nog wel, maar iets fris wil ik toch wel bij de maaltijd hebben.

Na twee dagen heb ik er dus de brui aan gegeven. Ik weet dat de ‘aanvalsfase’ (voor de insiders) maar drie of vier dagen duurt en het nog maar een kwestie van één of twee dagen is voordat ik voorzichtig weer met bepaalde groenten mag beginnen, en desondanks stop ik ermee.

Ik begrijp het idee achter het volledig schrappen van koolhydraten, vetten en suikers wel. Je lichaam beschikt op deze manier niet over ‘snelle’ energie en begint daarom direct aan de vetreserves. Dat is de reden waarom je in de eerste drie dagen al enkele kilo’s zou kunnen afvallen.

In de tweede, derde en vierde fase bouw je je voedingspatroon dan weer langzaam op en mag je ook, in fases, weer fruit, groenten en koolhydraten gaan eten. Toch houd ik het liever bij wat kleinere porties, niet teveel vetten en niet teveel snoepen. Heerlijk afwisselend en gevarieerd, al hoef je voorlopig bij mij niet met vlees of eieren aan te komen! – Charlotte Mesman

Hebben jullie het Dukan dieet geprobeerd? Wat vinden jullie ervan? Wij zijn benieuwd.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE