Trendystyle.net | Liefde en relaties | Waarom mannen van (vrouwen in) lingerie houden

Waarom mannen van (vrouwen in) lingerie houden

Vrouwen mogen dan vaak een lingerie-tic hebben, ook mannen houden van lingerie, maar dan wel op hun eigen manier

Waarom mannen van (vrouwen in) lingerie houden
Waarom mannen van (vrouwen in) lingerie houden

Veel mannen vinden het sexy om een vrouw in lingerie te zien. Dit is een bekend gegeven waar vooral advertenties en reclames graag op inspelen. Beelden met vrouwen in lingerie trekken nu eenmaal de aandacht van het mannelijke publiek. Dit komt omdat mannen vooral visueel zijn ingesteld. Ze reageren snel op visuele prikkels. Anders dan vrouwen die zich meer door hun emoties en door het geheel laten leiden.

Maar waarom dan juist lingerie? Uit een rondvraag in mijn mannelijke kennissenkring bleek dat de charme van lingerie vooral in de ‘verbeelding’ zit. Lingerie is één stap verwijderd van naakt. Fantaseren over een vrouw in lingerie zou spannender zijn dan fantaseren over een totaal blote vrouw. Het beeld van een vrouw in lingerie zou een verwachtingsvolle, erotische spanning opwekken.

Dat verklaart voor ons ook meteen waarom er mannen zijn die de stoute schoenen aantrekken, een lingeriezaak instappen en hun partner met een sexy setje verrassen. En ha… hier doen zich vaak wat moeilijkheden voor. En dan hebben we het niet over de maten.

Zijn idee van ‘verleidelijk en sensueel’ wil wel eens heel anders zijn dan dat van haar. En menig vrouw heeft bij het open maken van het pakje wel eens gedacht: ‘Wil hij me hier in zien? Ziet hij me zo? Dit is toch té erg!’

Lingeriecadeautjes pakken niet altijd goed uit. Er zijn vrouwen die menen dat hij nooit lingerie voor haar zou moeten kopen omdat hij nooit aan haar verwachtingen zal kunnen beantwoorden. Maar waarom zouden wij als vrouw niet eens aan zijn verwachtingen voldoen? Misschien zouden wij het pakje kunnen aannemen zoals het bedoeld is. Niet als een luxueus lingeriesetje dat je iedere dag naar je werk draagt maar als een spannend spel dat hem ‘visueel prikkelt’. Waarom zouden we het spel niet meespelen?

We zouden zelfs zelf de eerste stap kunnen zetten. Als we weten dat hij nu eenmaal visueel is ingesteld, dan kunnen we daarop inspelen. Waarom zou je hem niet eens trakteren op een zwoele atmosfeer met sexy muziek, kaarslicht en jouw figuurtje in sexy lingerie? Een cliché, zeker, maar het blijft een cliché dat bij hem in de smaak valt. En let op… Knip tijdens het vrijen nu eens niet automatisch het licht uit want dan doe je in één seconde het effect teniet.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE