Trendystyle.net | Fashion trends | Waarom fashion modellen tenminste 1.75 m moeten zijn

Waarom fashion modellen tenminste 1.75 m moeten zijn

Om fashion model te worden moet je tenminste 1.75 m lang zijn. Dit criterium wordt …

Fashion model worden
Waarom fashion modellen tenminste 1.75 m moeten zijn

Om fashion model te worden moet je tenminste 1.75 m lang zijn. Dit criterium wordt door alle modellenbureaus min of meer gehandhaafd en het roept nog wel eens op wat verontwaardiging op. We krijgen vaak vragen binnen in de trant van: ‘Ik ben 1.72m en heb een heel mooi gezicht. Iedereen zegt dat ik model kan worden. Dan is 1.72m toch genoeg?‘ Tijdens de modeweken in Milaan legden we dit soort vragen voor aan Andrea Autieri van het modellenbureau The Lab Models.

Andrea, waarom houden de modellenbureaus vast aan een minimumlengte van om en nabij de 1.75 cm?

Om dat te begrijpen, is het allereerst belangrijk om te weten wat een fashion model nu eigenlijk is. Een model is een – tussen haakjes – ‘publiciteitsmedium’ van ontwerpers en tijdschriften om producten te etaleren, te lanceren of te promoten. Dat kan een jurk, een juweel, een haarverzorgingsproduct, een parfum of een lichaamscrème zijn.

De modellen worden niet gekozen op basis van criteria die zijn opgesteld door de modellenbureaus maar door gegevens zoals lengte en de breedte van de heupen die worden opgegeven en bepaald door de modeontwerpers. De ‘klanten’ van de modellenbureaus dicteren dus de criteria, denk hierbij aan modehuizen als Versace, Giorgio Armani en dergelijke.

Het model waarop het kledingstuk wordt gecreëerd is tenminste 1.75m lang. En ook het meisje dat gekozen wordt om dat kledingstuk in een reclamecampagne te dragen, moet tenminste 1.75m lang zijn.

Een meisje van 1.68m lang kan dus geen fashion model worden, maar wel ‘commercieel model’. Commerciële modellen hoeven niet aan specifieke eisen te voldoen en promoten gewoonlijk alledaagse producten zoals huishoudelijke producten, schoonmaakmiddelen en voedingsmiddelen. Een meisje of vrouw van 1.68m kan absoluut in aanmerking komen voor dit soort commerciële opdrachten.

Voor ons modellenbureau The Lab hebben wij echter de keuze gemaakt om ons op de modewereld te richten en dus houden wij bij het scouten van modellen een lengte van tenminste 1.75m aan zodat wij onze cliënten, de modeontwerpers, kunnen bieden wat zij zoeken.

Er is maar één Kate Moss

Er wordt me wel eens tegengeworpen dat Kate Moss 1.68m is en dat dat dus te klein is voor een fashion model, maar toch heeft ze het gemaakt. Ik antwoord dan altijd dat er maar één Kate Moss is. Ik ken geen andere bekende modellen onder de 1.70. Alle modellen die internationaal bekendheid hebben verworven zijn langer.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE