Trendystyle.net | Culinair | Soooooooooo……. frushi! Sushi met vers fruit in plaats van rauwe vis (2)

Soooooooooo……. frushi! Sushi met vers fruit in plaats van rauwe vis (2)

Deel 2 van ‘Geen sushi maar frushi’. Sushirijst met fruit in plaats van rauwe vis. …

Sooo frushi! Sushi met vers fruit in plaats van rauwe vis

Deel 2 van ‘Geen sushi maar frushi’. Sushirijst met fruit in plaats van rauwe vis. Zo lekker, zo cool! En zo leuk om klaar te maken (en te serveren!). Klik hier voor de ingrediënten

Bereiding

Bereid de sushirijst zoals op verpakking aangegeven. Gewoonlijk spoel je de rijst af onder koud stromend water, laat je de rijst 20 minuten in koud water weken en spoel je de rijst nog eens af. Wij kookten 250 gram rijst in een pan met 400 ml koud water. Voeg de vanillepoeder en 2 eetlepels suiker (en eventueel de likeur) toe. Kook de rijst op een laag vuur totdat al het water is verdampt (vooral aan het einde is het belangrijk dat je goed blijft roeren zodat de rijst niet aanbrandt). Laat de rijst afkoelen.

Frushi recept
Sooo frushi! Sushi met vers fruit in plaats van rauwe vis

Maak nu de sausjes. Voor het vruchtensausje doe je de vruchten in een pannetje met suiker en citroensap. Kook de vruchten een paar minuten. Als je wilt kun je de saus zeven. Het kokossausje maak je door de kokosmelk met zout en suiker langzaam te verwarmen (de melk mag niet koken). Om de saus dikker te maken kun je na 5 minuten wat maïzena opgelost in water toevoegen. Als de saus dikker begint te worden, haal je het pannetje van het vuur.

Sushi maken

Spreid het bamboematje uit op een werkblad. Omdat je voor frushi de rijst direct op het matje doet (en dus niet eerst een laag zeewier hebt), kun je het matje afdekken met huishoudfolie. Je kunt verder het beste met natte handen (koud water) werken zodat de rijst niet aan je handen kleeft.

Schep de rijst op het matje (de folie) en leg op het midden van de rijst de vruchten in een smalle, horizontale lijn. Je kunt ook een beetje vruchtensaus of kokossaus toevoegen. Rol nu het matje nu op zodat zich een rijstrol vormt en druk de uiteinden goed tegen elkaar. Plak de rol eventueel met wat water dicht.

Snijd de rol nu met een scherp vochtig mes in plakken van ongeveer 2 tot 2,5 cm. Je kunt de sushi verder versieren met een reepje meloen (gebruik hiervoor de kaasschaaf). Je kunt ook rijstrollen zonder vulling maken die je afdekt met een stuk meloen, een stukje ananas, een schijfje sinaasappel.

Laat de sushi nog even in de koelkast rusten en serveer ze met de sausjes.

Klik hier om terug te gaan naar het begin

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE