Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Anti-aging | Ken jij deze trucjes voor jonge, mooie (zomer) voeten?

Ken jij deze trucjes voor jonge, mooie (zomer) voeten?

Eigenlijk moeten je voeten altijd gezien mogen worden, niet alleen in de zomer. Met een regelmatige voetverzorging houd je je voeten zacht, mooi en jong. Check onze tips.

Anti-aging tips voetverzorging
Ken jij deze trucjes voor jonge, mooie voeten?

Wil je je voeten jong en mooi houden, dan zul je ze met regelmaat, dag na dag, moeten verzorgen. Dit is de hoofdregel, de succesformule, en die geldt voor ons hele lichaam.

Maar waaruit bestaat de verzorging van je voeten? Hoe houd je ze glad, soepel en jong? We hebben een aantal beauty en anti-aging tips voor je.  

 1. Wil je geen aceton of chemische nagellak remover gebruiken om je nagellak af te halen, probeer dan een voetenbadje met citroen en azijn. Na ongeveer 15 minuten kun je de laatste restjes nagellak voorzichtig (!) met een nagelvijl verwijderen. Gebruik je wel een chemische remover, ga dan voor een goede kwaliteit.
 2. Gun je nagels regelmatig een rustpauze van nagellak. Een week zonder nagellak kan al wonderen voor de gezondheid van je nagels doen.
 3. Een voetenbadje met citroensap kan helpen tegen gele nagels.
 4. Een lauwwarm voetenbadje met bicarbonaat is verfrissend en bestrijdt bacteriën.
 5. Een lauwwarm voetenbadje met grof zout helpt bij vermoeide en/of gezwollen voeten en verbetert de microbloedcirculatie.
 6. Scrub je voeten regelmatig met suiker of zout in water, of met een commerciële beauty scrub, om dode huidcellen te verwijderen.
 7. Gebruik een nagelclip om je nagels te knippen. Doe dat bij voorkeur na een voetenbadje.
 8. Een basecoat met vitamine B en E en antixodianten stimuleert de nagelgroei en kan onder je nagellak worden aangebracht.
 9. Breng in ieder geval altijd een basecoat onder je nagellak aan.
 10. Goede instrumenten leveren de beste resultaten. Dat geldt ook voor voetvijlen. Heb je veel last van eelt dan kan een laser voetvijl een goede investering zijn maar in de meeste gevallen is een platte vijl meer dan genoeg. Wees bovendien voorzichtig met het vijlen van je voeten na een voetenbadje. Je kunt er teveel huid mee verwijderen en schade aanrichten.
 11. Je kunt ook chemisch scrubben met exfoliërende sokken/maskers. Wees er wel op voorbereid dat je voeten zullen vervellen en dus voor een bepaalde periode niet toonbaar zullen zijn.
 12. Houd je teennagels soepel, gehydrateerd en jong door ze elke avond met (castor)olie in te smeren.
 13. Smeer je voeten elke dag in met een verzorgende voetcrème. Masseer de crème in je huid.
 14. Vergeet niet om de huid van je voeten met een UV-filter tegen de zon te beschermen. Juist de bovenkant van je voeten vangt veel zon.
 15. Verwaarloos voetproblemen als likdoorns, voetwratten of nagelschimmel niet, nooit! Hoe eerder je ingrijpt, hoe beter.
 16. Draag elke dag schone sokken.

Tot slot – we hebben het eigenlijk al gezegd – is het heel belangrijk dat je je voeten niet alleen in de zomer (als ze gezien worden) goed verzorgt maar dat je elke dag, het hele jaar door, over die trouwe onderdanen ontfermt.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE