Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Verticale rimpels op je decolleté?

Verticale rimpels op je decolleté?

Decolleté rimpels. Misschien heb je ze zelf. Misschien heb je ze bij een vriendin opgemerkt. …

Decolleté rimpels
Verticale rimpels op je decolleté?

Decolleté rimpels. Misschien heb je ze zelf. Misschien heb je ze bij een vriendin opgemerkt. Decolleté rimpels zijn waarschijnlijk de grootste en diepste rimpels waar je als vrouw mee te maken kunt krijgen.

Vooral in de zomer is het goed om eens bij het fenomeen van decolleté rimpels stil te staan. Ten eerste omdat de belangrijkste oorzaak van de rimpels vooral in de zomer aanwezig is (je raadt het al: de zon!) en ten tweede omdat het juist een seizoen is waarin je een glad en rimpelloos decolleté wilt showen. De zomer is immers synoniem voor laag uitgesneden truitjes, strapless jurkjes en bikini’s.

En dus een artikel gewijd aan decolleté rimpels. Wat zijn de oorzaken? Wat kun je doen om decolleté rimpels te voorkomen. En wat kun je doen als je ze eenmaal hebt?

De oorzaak van decolleté rimpels

Eigenlijk is er maar één oorzaak aan te wijzen: huidveroudering, een onvermijdelijk proces waar we in de loop van de tijd allemaal mee te maken krijgen. Het verouderingsproces van de huid kan, zoals bekend, worden versneld door de onbeschermde blootstelling aan de zon. Huidveroudering brengt onder meer een verminderde aanmaak van collageen met zich mee. De huid wordt minder elastisch en er ontstaan rimpels. Vooral de huid van het decolleté is hier erg vatbaar voor.

Sommige vrouwen geven aan dat de rimpels ’s morgens bij het opstaan dieper zijn. Dit komt omdat de minder elastische huid tijdens het slapen kan ‘kreuken’. Met name als je op je zij slaapt, wordt de decolleté huid door het gewicht van je bovenste borst samengedrukt en krijgt het een ‘verfomfaaid’ aanzien. Hiermee is ook gelijk verklaard waarom de rimpels verticaal zijn. De meeste bewegingen die wij met dat deel van ons lichaam maken zijn ‘verticaal’. Denk alleen al aan het dragen van een bh. De cups hebben de neiging om de borsten op een verticale manier samen te drukken. En net zoals bewegingen die we keer op keer met ons gezicht maken ons gezicht uiteindelijk met – al naar gelang de beweging – verticale en horizontale lijnen tekenen, zo tekent op den duur ook ons decolleté.

Decolleté rimpels voorkomen

Om decolleté rimpels zoveel mogelijk te voorkomen, is een adequate bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon noodzakelijk. Verder kan het een goede gewoonte zijn om je decolleté bij zonnig weer nog eens extra te beschermen met een sjaal of een hooggesloten jurkje of bloesje. Zoals iedereen inmiddels weet, is een lichte huid kwetsbaarder dan een donkere huid, maar ook een donkere huid moet tegen de zon beschermd worden.

Verder kan het volgens de experts nuttig zijn om op jonge leeftijd al te beginnen met crèmes op basis van vitamine A en met een antioxiderende werking. Deze crèmes moeten met elke avond worden aangebracht. Verder zouden ook injecties op basis van vitamines en hyaluronzuur uitkomst kunnen bieden.

Wat kun je doen om de rimpels die al ontstaan zijn te bestrijden?

Als eerste blijft het natuurlijk van groot belang om je decolleté goed tegen de zon te beschermen. Goed smeren met hydraterende crèmes om de huid zo soepel mogelijk te houden is ook van belang. Vermijd verder te hete douches. Wil je de rimpels grondig aanpakken, dan kan een gerichte laserbehandeling in combinatie met het gebruik van specifieke crèmes uitkomst bieden. Wend je tot een kundige arts en laat je goed voorlichten over de behandeling.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE