Trendystyle.net | Culinair | Valentijnsrecept. Crème brulée (liefde gaat door de maag!)

Valentijnsrecept. Crème brulée (liefde gaat door de maag!)

Twee rode cocottes, een zachte crème met een karamellaagje dat zich heerlijk kapot laat slaan. Wordt crème brulée jullie Valentijnsdessert?

Valentijnsdag. Crème brulée
Valentijnsdag. Crème brulée. Foto: Charlotte Mesman

Liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wat! Verras je lieverd met eigengemaakte crème brulée. Dien het dessert op in mooie cocottes – rood is natuurlijk helemaal toepasselijk – en ga voor een krokant karamellaagje. Vergeet niet om even stil te staan bij het stukslaan van het laagje. Maak er een topmomentje van dat je verzegelt met een zoete kus!

Valentijnsdag. Crème brulée
Valentijnsdag. Crème brulée. Foto: Charlotte Mesman

Ingrediënten voor 2 tot 4 crème brulée

  • 60 gram melk
  • 250 gram verse (slag)room
  • 4 eierdooiers
  • 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
  • 65 gram suiker plus wat suiker voor het karamellaagje

Benodigdheden

Crème brulée brander (gasbrandertje) en oven

Bereiding

Valentijnsrecept. Crème brulée. Foto: Charlotte Mesman
Valentijnsrecept. Crème brulée. Foto: Charlotte Mesman

Breng de melk en room in een pannetje langzaam aan de kook en voeg het vanillestokje toe. Vermeng ondertussen in een aparte kom de eierdooiers en de suiker (en eventueel de vanillesuiker, als je geen vanillestokje gebruikt). Het mengsel mag niet schuimen. Gebruik een garde of houten lepel en roer voorzichtig totdat je een glad papje hebt. Schenk de kokende melk/room (zonder vanillestokje) onder voortdurend omroeren bij de eieren/suiker.

Plaats de cocottes in een vrij hoge ovenschaal en verdeel de crème over de cocottes. Vul de ovenschaal voor eenderde met water voor een au bain-marie effect. Plaats de ovenschaal in een op 140 graden Celsius voorverwarmde oven. In ongeveer 70 minuten is de crème goudbruin.

Valentijnsdag. Crème brulée
Valentijnsrecept. Crème brulée. Foto: Charlotte Mesman

Strooi suiker over het oppervlak en karameliseer deze met een crème brulée brander. Maak je de crème brulée van tevoren klaar, bewaar de cocottes dan in de ijskast en karameliseer ze vlak voor het opdienen. Heb je geen brander, dan kun je ook de suiker erover strooien en de cocottes een paar minuten in de oven grillen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE