Twintigers tegenover veertigers

Twintigers tegenover veertigers. Zomaar een paar overwegingen.

Ben je zonder al te veel kleerscheuren de puberteit doorgekomen en steven je nu gelukkig af op de twintiger jaren? Dan willen we je graag een paar overdenkingen meegeven. Mocht je je, tot je verbazing, ook na je twintigste verjaardag vaak nog onzeker voelen, wees dan niet bang. Het is volkomen normaal. De weg naar innerlijke zekerheid en een sereen gevoel dat je eindelijk jezelf kunt zijn zonder je zorgen te maken om wat anderen van je denken, is kronkelig en lang. Pas vanaf je veertigste zal commentaar van anderen je raken als een veertje dat de huid van een olifant kietelt.

Wees blij als je in de twintig bent (geniet van deze spannende jaren waarin je je op veel vlakken ontwikkelt: op je werk, in de liefde, economisch en maatschappelijk gezien), maar wees even blij als je in de veertig bent. Iedere leeftijd heeft zo zijn voordelen:

  • Kijk je op je twintigste tenminste tien keer in de spiegel en wissel je minstens drie keer van outfit voordat je het huis verlaat, op je veertigste is dat allemaal geen item meer. Op die leeftijd is je belangrijkste zorg of je schoenen wel gemakkelijk zijn en of je kleding je welvingen niet al te zeer benadrukt. Je weet precies wat je stijl is, wat je wel en niet staat en hebt geleerd dat je niet met alle modes mee moet doen. Laten we zeggen dat je op je veertigste (en daarna) heel wat realistischer bent. Of is het berusting? In ieder geval krijg je er in de loop van de jaren heel wat wijsheid bij die je in het leven van iedere dag heel goed van pas kan komen.
  • Streelt een compliment van een vriendin op je twintigste je ego en maakt het je dag, op je veertigste werpt het alleen maar vragen op als ‘Wat zou ze van me willen?’
  • Hetzelfde geldt voor complimentjes van het mannelijke geslacht. Regent het op je twintigste complimentjes, dan mag je erin geloven (graag zelfs!), maar op je veertigste gaan je argwaan-antennes overeind staan als een man de vrijheid neemt om je al te zeer te complimenteren. Is hij getrouwd, meerdere malen gescheiden, op zoek naar een relatie om zich minder eenzaam te voelen?
  • Moet je op je twintigste jezelf nog op allerlei vlakken bewijzen (en we denken hierbij vooral ook aan je prestaties op de werkvloer of je vakgebied), op je veertigste weet je wat je kunt en wat je niet ligt, je kent je grenzen en hebt een positie in de maatschappij verworven.
  • En zeggen ze op je veertigste tegen je dat ze je tien jaar jonger hadden geschat, zie het dan als een compliment. Zeggen ze het op je twintigste tegen je… tja, dan geeft dat te denken :-)

Wat zijn jullie ervaringen? Hoe zit (zat) jij op je twintigste in je vel? En op je veertigste?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE