Tools die je wél en niet voor je wenkbrauwen moet gebruiken

Wenkbrauwen epileren
Welke tools gebruik je voor je wenkbrauwen?

Er zijn verschillende manieren om je wenkbrauwen vorm te geven. Je kent ze vast wel en hebt er misschien ook mee geëxperimenteerd. Maar wat gebruiken de professionals? Waar geven zij de voorkeur aan? Pincet, wax of misschien wel een touwtje?

We vroegen het aan Cristina Angeli. Cristina werkte jarenlang als visagiste voor Shu Uemura (ze werkte met Mr. Shu Uemura himself) en heeft zich nu volledig toegelegd op ‘brow design’.

Ik gebruik alleen de pincet’, vertelt Cristina ons. ‘Ik vind dat het ware vakmanschap met dit instrument het beste tot zijn recht komt. Epileren met wax of met een touwtje vind ik vrij invasieve methodes, zeker als het op de pluishaartjes rond de wenkbrauwen aankomt. Elke haartje is belangrijk en de verwijdering ervan kan je oogopslag radicaal veranderen.

De touwtjesmethode wordt in het Midden-Oosten veel gebruikt waar de vrouwen meer haargroei hebben en het een langdurig werkje zou zijn om alles met de pincet te doen. Maar voor Kaukasische vrouwen ligt het anders. Die moeten zuinig met hun wenkbrauwenhaartjes omspringen. Het is vooral uitkijken met wax. Deze invasieve methode kan de haargroei afremmen en de haarwortels beschadigen.

Andere experts menen bovendien dat wax of hars de huid kan beschadigen. De huid rond de ogen is teer en verslapt in de loop van de tijd. De besliste beweging waarmee je de strips moet verwijderen, rekt de huid op en dat doet bepaald geen goed.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE