Trendystyle.net | Culinair | Pasta met rapini en olijven

Pasta met rapini en olijven

Het is helemaal niet gezegd dat we ’s winters zware kost moeten eten. Er zijn …

Pasta met rapini en olijven
Pasta met rapini en olijven

Het is helemaal niet gezegd dat we ’s winters zware kost moeten eten. Er zijn ook gerechten met een hoge troostfactor die minder calorierijk zijn. Neem nu deze vegetarische pastaschotel uit de Italiaanse keuken. Dit gerecht is gezond, lekker, bevat niet al teveel calorieën en is bovendien gemakkelijk te bereiden. Het geheim zit ‘m in de ingrediënten.

Het hoofdingrediënt voor deze pasta is ‘cime di rapa‘, een typisch Italiaanse groente die lijkt op broccoli en die bij ons wel ‘rapini’, ‘broccoli raap’ of zelfs (vrij onterecht) ‘Italiaanse raapsteeltjes’ wordt genoemd (de letterlijke vertaling van cime di rapa is ‘raap toppen’ en cime di rapa lijkt in het geheel niet op de fijne raapsteeltjes die wij kennen). Kun je geen cime di rapa vinden, vervang dit ingrediënt dan door broccoli.

Een ander typisch Italiaans ingrediënt in dit recept zijn de olive taggiasche, olijven uit Ligurië, genoemd naar het dorpje Taggia. Deze groen/paarse olijven zijn mild en zoet. Ze geven je pasta een unieke smaak.

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram korte pasta (bijvoorbeeld fusili)
  • 600 gram cime di rapa (of broccoli)
  • Tenminste 15 olijven (bij voorkeur olive taggiasche)
  • 5 Zongedroogde tomaten in olie
  • Gedroogde Spaanse pepertjes
  • Extra vergine olijfolie
  • Knoflook

Bereiding

Van de cime di rapa gebruik je alleen de zachte binnenste bladeren en de bloemen. Verwijder ze van de rest, maak ze goed schoon en droog ze.

Breng in de tussentijd ruim water met zout aan de kook. Als het water kookt, voeg je de cime di rapa en de fusili toe. Kook de cime di rapa en de fusili zacht en gaar.

Terwijl de pasta en groente kookt, verhit je de olijfolie in de koekenpan. Fruit er wat gedroogde Spaanse peper en knoflook in. Verwijder de knoflook voordat deze bruin wordt. Voeg de olijven en de grof gesneden zongedroogde tomaten toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg dan de pasta, de cime di rape en wat kookvocht toe.

Schep alle ingrediënten goed door elkaar op een middenhoog vuur. Serveer onmiddellijk.

Door: Hanne Katten

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE