Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Tips voor een sexy en (super)plat buikje

Tips voor een sexy en (super)plat buikje

In het voorjaar en de zomer kunnen we – eindelijk – onze dikke, gemakkelijke en …

platte-buik-800
Tips voor een sexy en platte buik

In het voorjaar en de zomer kunnen we – eindelijk – onze dikke, gemakkelijke en vooral alles verhullende kleding verwisselen voor een luchtigere maar – helaas – alles onthullende outfit. Kortom, dit zijn de seizoenen waarin we het meest van onszelf laten zien.

En niet allemaal zijn we in vorm zoals we dat gehoopt hadden. We nemen ons aan het einde van iedere zomer steevast tijdens de komende winter om extra aandacht aan ons lichaam te besteden. Maar vaak komt het er niet van. De kou, het werk en de studie vormen een bron van stess, en dan troosten we onszelf maar weer met iets lekkers… En als het pijpenstelen regent, is het meer dan logisch dat we de sportschool voor een keer verstek laten gaan.

Het resultaat? Met het mooie weer zijn we blij, maar met de luchtige zomerkleding vaak wat minder. En om maar niet te spreken voor de gevreesde bikini-test.

Wat te doen? Wanhopen helpt niet, ook omdat er – laten we eerlijk zijn – belangrijkere problemen in de wereld zijn dan (niet) hebben van een wespentaille. Maar het is natuurlijk nooit te laat om er iets aan te doen.

In dit artikel willen we je een aantal suggesties geven. Volg ze dagelijks en met een beetje goede wil ga je de zomer in met een stevige buikspieren en een sexy plat(ter) buikje.

Suggestie 1

Een uiterst banale, maar wel heel effectieve suggestie: schrijf je in bij de sportschool. De beste manier om resultaten te bereiken is onder het (strenge) toeziende oog van een ervaren (en hopelijk ook knappe!) trainer. In de sportschool heb je bovendien beschikking over de juiste instrumenten. Maar goed, we dwalen af… want we wilden je eigenlijk suggesties aan de hand doen die je gemakkelijk en vooral ook thuis kunt volgen.

Suggestie 2

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Probeer te lopen of te fietsen in plaats van de auto te pakken. Ga met de trap en niet met de lift als het niet nodig is. Profiteer van de mooie dagen om wandelingen of fietstochtjes te organiseren. Het zijn heel effectieve manieren om overtollig vet te verbranden, zonder dat je je er compleet voor in het zweet moet werken. Bovendien geeft een stevige wandeling of een flinke fietstocht een goede impuls aan je metabolisme dat tijdens de winter wat ‘vertraging’ kan hebben opgelopen.

Suggestie 3

Wijd 5 minuten per dag aan het trainen van je buikspieren. De oefeningen kennen jullie (zie ook: buik in! De eerste stap op weg naar een strakke buik). Wat je alleen moet doen, is de oefeningen elke morgen, als je net wakker bent, voor tenminste vijf minuten uitvoeren. Iedere dag zul je vooruitgang boeken. Misschien heb je de eerste dagen met spierpijn te kampen, maar daarna zullen je spieren al snel veel sterker zijn. Hoe meer resultaten je bereikt, hoe meer gemotiveerd je zult zijn om je dagelijkse oefeningen te doen. Bovendien zul je na verloop van tijd je buik beter kunnen inhouden. Allemaal redenen om die oefeningen toch maar iedere dag te doen. En met iedere dag bedoelen we: iedere dag! Wat zijn nu vijf luttele minuutjes per dag?

Suggestie 4

Probeer zo min mogelijk alcoholische drankjes en frisdranken met suiker te drinken. Vermijd vooral frisdrankjes met suiker en prik.

Suggestie 5

Maak er een goede gewoonte van om veel te drinken. Zorg ervoor dat je altijd een flesje water bij de hand hebt. Drink ook – of beter: vooral – als je geen dorst hebt (als je dorst hebt, is het al te laat!). Van water word je niet dik en het helpt om je afvalstoffen in je lichaam af te voeren. Verder lijkt het erop dat je metabolisme, als je te weinig vocht binnenkrijgt, minder snel werkt. En dat willen we nu juist niet!

Suggestie 6

Als je lange dagen achter je bureau doorbrengt, probeer dan af en toe je buikspieren even aan te spannen. Niemand zal het merken, maar ondertussen stimuleer jij ze nog eens extra, en zet je weer een stap verder op de weg naar een superstrakke buik.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE