The Dad Bod. Is een bierbuik hot?

dad-bod-800

De ‘dad bod’, een papa lichaam, is de allernieuwste trend (althans, zo wordt het gepromoot). De media staan er bol van en lijken ons ervan te willen overtuigen dat gezette mannen die goed in het vlees zitten dankzij bier en pizza voor vrouwen aantrekkelijker zijn dan mannen met een goede lichamelijke vorm.

Het concept ‘dad bod’ deed al een tijdje de ronde maar werd viraal met de blog post ‘Why Girls Love The Dad Bod’ van de Amerikaanse studente Mackenzie Pearson. De ‘dad bod’ is, aldus Mackenzie, de middenweg tussen een bierbuik en een getraind lichaam. De ‘dad bod’ straalt zoiets uit als ‘Ik sport af en toe, maar ben in de weekenden een zware drinker en ik werk met plezier acht stukken pizza achter elkaar weg’.

Volgens Pearson houden vrouwen van ‘dad bods’ omdat:

 • vrouwen zich niet door dit soort mannen geïntimideerd voelen (je durft ook in bikini met ze op de foto);
 • vrouwen ervan houden om de ‘mooiste’ te zijn;
 • dad bods beter knuffelen, ze zijn zachter dan gespierde lijven;
 • dad bods lekker eten en ook fast food een optie is;
 • je weet wat je krijgt (vrouwen denken aan de toekomst, zien zich al getrouwd en met drie kinderen en met een dad bod weet je al hoe hij er op z’n 45ste uitziet).

In de loop van de tijd zijn er nog veel meer redenen aan toe gevoegd. Zo zouden gezette mannen in pak ongelooflijk stoer ogen, zou je je met een dad bod geen zorgen hoeven maken dat hij vreemd gaat met iemand die ‘hotter’ is dan jou, hoef je je met een dad bod nooit voor je eigen lichaam te schamen en zou je een niet-oppervlakkig iemand te pakken hebben (hij geeft niet om uiterlijk).

Kom op, girls! Wij krijgen hier kippenvel van. Vooral het laatste punt van Mackenzie slaat werkelijk alles. En als je de verschillende redenen bij elkaar neemt, lijkt een ‘dad bod’ als partner bijna een vrijbrief voor ons vrouwen om onszelf maar te laten gaan! Natuurlijk is uiterlijk niet alles, maar het speelt wel een rol in onze maatschappij en het zegt ook heel veel over je innerlijk en je levensstijl. Maar goed, misschien denken jullie daar anders over. Alle meningen zijn welkom!

Maar eerst even wat tegengas van onze redactie. Wij houden van mannen met een goede lichamelijke vorm (en dan bedoelen we niet fanatieke sporters die dag in dag uit met sport en diëten bezig zijn maar over mannen die hun lichaam in acht nemen) omdat:

 • ze respect tonen voor zichzelf en hun omgeving;
 • een goede lichamelijke vorm op een gezonde levensstijl duidt;
 • dit soort mannen je stimuleren om er zelf een gezonde levensstijl op na te houden;
 • het fijn is als je ziet dat iemand aan zichzelf werkt (lichamelijk, maar ook emotioneel en intellectueel);
 • je als vrouw de lat nooit te laag zou moeten leggen;
 • het oog ook wat wil;
 • je voor jezelf altijd het maximale zou moeten willen uit respect voor jezelf.

Wat vinden jullie? Is de ‘dad bod’ nu echt aantrekkelijk voor vrouwen of heb je liever iemand naast je die in goede lichamelijke vorm is? Let us know!

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE

Reacties zijn gesloten.