Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Suiker. Vijand nummer 1 van je lijn (en je huid)

Suiker. Vijand nummer 1 van je lijn (en je huid)

Chocolade, snoepjes, gebakjes, ijs… Allemaal heerlijk, maar wel rijk aan witte suiker, vijand nummer 1 …

afvallen-suiker-01
Suiker, vijand nummer 1 van je lijn (en je huid)

Chocolade, snoepjes, gebakjes, ijs… Allemaal heerlijk, maar wel rijk aan witte suiker, vijand nummer 1 voor onze lijn. Jammer genoeg voelen we ons vaak juist het meeste tot deze lekkernijen aangetrokken. We moeten echt moeite doen om ervan af te blijven. Daarom hebben we een paar regels opgesteld die je moeten helpen om suikerbevattende lekkernijen te weerstaan.

Het klinkt banaal, maar de hoofdregel is: koop ze niet! Doe daarom geen boodschappen met lege maag. Je kunt het beste direct na het eten boodschappen doen zodat je de schappen vol chocolade, snoepjes, repen en koekjes (beter) kunt weerstaan. Heb je kinderen en kun je er niet omheen om wat lekkernijen voor ze te kopen, berg de zoetigheden dan op in de kast, ver uit je gezichtsveld.

Vermijd suikerhoudende dranken maar drink water of met water aangelengde vruchtensap (maar drink geen vruchtensappen uit pak). Een gezond alternatief is ook groene thee. Zoet de thee met een beetje honing.

Nu we het toch over honing hebben… Als je zelf koekjes, een cake of een taart bakt, gebruik dan honing in plaats van suiker. Behalve honing kun je eigenhandig gebakken zoetigheden ook op smaak brengen met kaneel en gember. En als je dan nog volkoren meel gebruikt, heb je de lekkerste maar gezondste lekkernijen die je je maar kunt bedenken.

Wat te doen met de suiker die we altijd in onze koffie of thee gebruiken? Probeer eens een week lang je koffie en thee zonder suiker te drinken (misschien met een klein scheutje melk). Wellicht heb je na verloop van tijd helemaal geen behoefte meer aan dat schepje suiker. Als het echt niet lukt, vervang de suiker dan door een zoetje of beter nog door een scheutje honing.

Lees de etiketten van de producten voordat je ze koopt. Je zult ontdekken dat niet alleen koekjes en gebakjes veel suiker bevatten, maar ook dat deze witte vijand ook in sauzen en andere producten te vinden is. Koop deze producten niet of wees er matig mee.

Ga voor fruit – vers of gedroogd. Fruit is een natuurlijk bron van suiker. Fruit is bovendien rijk aan water en vezels en zorgt daardoor voor een verzadigd gevoel zodat je van andere gesuikerde lekkernijen afblijft….

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE