Make-up: sproetenliefde

Sproeten zijn hot. Dat werd ook tijdens de afgelopen Mannen Fashion Week in Milaan wel weer duidelijk. Er liepen heel wat mannelijke modellen met sproeten rond en geen visagist die het in zijn hoofd zou halen om ze te camoufleren. Hetzelfde geldt voor de dames.

sproeten-huid-01
Model bij Antonio Marras herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

Al sinds een paar seizoenen zijn sproetjes een trend en dat niet moeilijk te begrijpen. Sproeten staan fris, jong en heel natuurlijk. Als je sproetjes hebt, kun je je zelfs wat meer make-up permitteren. Zwaarder aangezette lippen of donker opgemaakte oogleden zien er in een gezicht met ‘kusjes van de zon’ veel minder gemaakt en opgemaakt uit. Sproeten ontdramatiseren.

Het laatste wat je doet, is sproetjes camoufleren. De trend is om je huid zo natuurlijk mogelijk op te maken met alleen foundation waar nodig (maar eigenlijk liever niet). Een lightweight gekleurde crème en wat goed geplaatste high lights staat veel geraffineerder. Heb je sproetjes dan schieten deze ‘engelenkusjes’, zoals ze ook wel genoemd worden, je alleen maar te hulp. Laat ze door je make-up heen schitteren en niemand zal vermoeden dat jij ook maar iets aan je huid gedaan hebt.

Het levende bewijs daarvan zijn de foto’s van de modellen hieronder. Natuurlijk is er aan hun huid gewerkt. Die is goed gehydrateerd met crèmes en er ligt een mooie glans over die – je zou het misschien niet vermoeden – uit een potje of tube komt. Maar het resultaat is overweldigend natuurlijk!

De sproetenliefde gaat zelfs zo ver dat er wel sproetjes gefaked worden, juist om dat natuurlijke effect te bewerkstelligen. Lees Make-up trend: sproetjes zijn HOT! En de allernieuwste trend is om je gezicht te sieren met een clustertje gekleurde sproetjes rond de ogen of op de wangen, maar dat gaat misschien net even iets te vér.

sproeten-huid-05
Model bij Aigner lente zomer 2016, ph. Charlotte Mesman
sproeten-huid-04
Model bij Costume National herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman
sproeten-huid-03
Hetzelfde model als hierboven maar nu bij Antonio Marras herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman
sproeten-huid-02
Model Magdalena Jasek bij Giamba lente zomer, ph. Mauro Pilotto

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE

Send this to a friend