Trendystyle.net | Fashion trends | Topmodellen | Fabio Mancini, topmodel. Superknap en stoer. Een exclusieve video reportage

Fabio Mancini, topmodel. Superknap en stoer. Een exclusieve video reportage

Het zal je maar gebeuren. Ontdekt worden door niemand minder dan Giorgio Armani. Het overkwam …

Het zal je maar gebeuren. Ontdekt worden door niemand minder dan Giorgio Armani. Het overkwam Fabio Mancini. Hij werd gescout door een modellen agent, deed een casting bij de Italiaanse ‘Maestro’ en liep direct mee in de fashion show van deze beroemde modeontwerper. Het was een ‘ticket’ regelrecht naar de top. 

In samenwerking met ADVERSUS maakten we  een schitterende videoreportage over Fabio Mancini. Het was ontzettend leuk om het topmodel backstage te volgen en alle topmomenten van Fashion Week met hem te beleven. Geniet van de video! En lees het interview.

Video reportage Fabio Mancini, the Italian Topmodel

Het zal je maar gebeuren. Ontdekt worden door niemand minder dan Giorgio Armani. Het overkwam Fabio Mancini. Hij werd gescout door een modellen agent, deed een casting bij de Italiaanse ‘Maestro’ en liep direct mee in de fashion show van deze beroemde modeontwerper. Het was een ’ticket’ regelrecht naar de top.

fabio-mancini-topmodel-03
Fabio Mancini op de catwalk van Ermanno Scervino herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

Inmiddels heeft Mancini zo’n 13, 14 catwalk shows voor de Italiaanse topdesigner Armani gelopen, verscheen hij in talloze reclamecampagnes van het modehuis (in weinig meer dan underwear) en is hij door models.com uitgeroepen tot één van de meest sexy modellen van de wereld.

Een kwestie van geluk?

Mancini zelf noemt het heel bescheiden ‘geluk hebben‘ maar als je het knappe uiterlijk en het afgetrainde lichaam van de Italiaan (met een beetje Indiaas bloed van moeders kant) ziet, dan zou je eerder zeggen dat het ‘begrijpelijk’ is. Met zijn uiterlijk kun je niet anders dan op covers verschijnen.

fabio-mancini-topmodel-02
Fabio Mancini backstage bij Vivienne Westwood herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

En verder zit er natuurlijk wel meer achter Mancini’s succes dan alleen een knappe kop en een indrukwekkend sixpack. Een modeontwerper als Giorgio Armani ziet zo’n honderden, duizenden modellen, allemaal knap en in vorm. Wil je daaruit gekozen worden, dan moet je wel heel wat in je mars hebben. Dan komt het ook op andere dingen aan. Op uitstraling, persoonlijkheid en sympathie.

De Milan Fashion Week en New York

Adversus ging achter de schermen tijdens de Mannen Fashion Week in Milaan en volgde het Italiaanse topmodel backstage bij Vivienne Westwood en Dirk Bikkembergs. Tijdens de uren backstage en het video interview dat we met Fabio deden, leerden we hem beter kennen en begrepen we meteen ook waarom een grootste ontwerper als Giorgio Armani uit duizenden juist Mancini heeft gekozen.

Fabio Mancini is professioneel, rustig, heeft voor eenieder een vriendelijk woord maar valt vooral op door zijn sterke aanwezigheid. Hij dwingt respect af in de modewereld en dat is niet voor iedereen weggelegd. Het is duidelijk dat hij weet wat hij wil.

fabio-mancini-topmodel-01
Fabio Mancini op de catwalk van Ermanno Scervino herfst winter 2016 2017, ph. Mauro Pilotto

De Italiaanse modeweek was een groot succes voor het topmodel. Met de catwalk shows voor Armani al op zak, deed een paar gerichte castings bij een paar andere grote modehuizen en werd ook voor die catwalk shows direct geboekt. Behalve voor Westwood en Bikkembergs, die wij al noemden, liep hij voor Dolce & Gabbana en Ermanno Scervino.

De volgende stap in Mancini’s carrière is het buitenland, met name New York. Met zijn portfolio, zijn ranking op models.com en zijn aanwezigheid op de social media ontvangt de Amerikaanse modestad hem met open armen.

Mancini zelf blijft er nuchter onder. ‘Ik ben van eenvoudige komaf, en beleef dit als een grote droom. Ik dank iedereen, Signor Armani en mijn manager, mijn modellenbureaus in Milaan en New York, die achter mij staan en in mij geloven. Ze zeiden me altijd wel dat ik model moest worden, maar aan zoveel succes had ik nooit gedacht‘.

Underwear campagnes en abs

Inmiddels is Mancini bevestigd als nieuwe ambassadeur voor de Pierre Cardin Underwear Collection 2016. Verder is hij de ster (of beter ’the body’) in 40 Years of Armani – N20/40 #Atribute to the Body, een video ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van het modehuis.

fabio-mancini-topmodel-04
Fabio Mancini op de catwalk van Dirk Bikkembergs herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

Om in vorm te blijven – een vraag die iedereen natuurlijk op de lippen brandt – doet Macini aan hardlopen en zwemmen. ‘De sportschool is niets voor mij. Ik heb jaren gevoetbald, heb zo’n tien jaar gezwommen, en zwem nog steeds. En verder train gewoon in een park. Maar het allerbelangrijkste is goede voeding. Ik geloof ook in rust. Ik denk dat je de dingen met een zekere rust moet doen.‘ Verder is het topmodel ervan overtuigd dat het vooral belangrijk is dat je goed in je vel zit.

Dat dat voor Fabio het geval is, daar twijfelen we niet aan.

Fabio Mancini Official instagram: @fabiomanciniofficial

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE