Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Workout. Waarom je nooit in verwassen T-shirt en slobberbroek moet gaan sporten

Workout. Waarom je nooit in verwassen T-shirt en slobberbroek moet gaan sporten

Drie keer per week naar de sportschool (het minimum om resultaten te bereiken)… Op zich …

Fitness
Waarom je altijd hip gekleed naar de sportschool zou moeten gaan

Drie keer per week naar de sportschool (het minimum om resultaten te bereiken)… Op zich al een opgave. Als het weer zover is – en de dagen vliegen! -, schiet je snel de eerste de beste joggingbroek die je voor handen komt, aan. Een T-shirt, en klaar ben je. En dan maar hopen dat je op weg naar de sportschool geen bekenden tegenkomt!

7 Redenen waarom jij hip naar de sportschool zou moeten gaan

Ken jij dat gevoel? Sluip ook jij in een verwassen T-shirt en een grote slobberbroek met afgetrapte gympen de sportschool binnen? Jammer! Daarmee doe je je zelf echt te kort. Waarom?

 1. Omdat sporten leuk is. Dus waarom zou je je niet leuk kleden?
 2. Omdat je, als je met plezier naar de sportschool gaat (en je leuk kleden maakt daar, zoals we onder punt 1 al zagen, een belangrijk onderdeel van uit), gemotiveerder bent wat weer een positieve weerslag op je resultaten zal hebben.
 3. Omdat het de bedoeling van sporten is dat je je beter gaat voelen. En ga ons nu niet vertellen dat jij je goed voelt als je in een verwassen joggingpak door de fitnesszaal sluipt.
 4. Omdat er overal in de sportschool spiegels hangen en het veel leuker is als je met plezier naar jezelf kijkt.
 5. Omdat je, als je slank afkledende sportkleding draagt, je spieren beter kunt zien en daardoor je bewegingen beter kunt controleren (dit geldt vooral als je met gewichten traint).
 6. Omdat je, als je slank afkledende sportkleding draagt, je vorderingen beter kunt beoordelen.
 7. En last but not least: omdat het fijn is als anderen met plezier en bewondering naar je kijken (en dan hebben we het natuurlijk over de prachtexemplaren van het mannelijke geslacht die er over het algemeen in de sportschool te vinden zijn!)

Hoe je je vooral niet moet kleden

 1. Vermijd grote t-shirts en slobberbroeken: ze doen afbreuk aan je figuur en je gaat nu juist sporten om daar verbetering in te brengen!
 2. Vermijd te strakke sportkleding. Iedereen kent het effect van strakke kleding wel. Juist ja, blubbervet. Vooral al je veel moet bukken en bewegen, werkt strakke kleding tegen je.
 3. Vermijd te korte broekjes en te kleine topjes (tenzij je een ander doel dan sporten hebt!). Ze belemmeren je in je bewegingen, leiden je aandacht van de oefeningen af (je moet steeds controleren of alles nog op zijn plaats zit) en zijn bovendien niet altijd even charmant.
 4. Vermijd sieraden en horloges. Je kunt ermee blijven haken (met alle gevolgen van dien) en bovendien geef je, als je behangen met sieraden binnenkomt, er geen blijk van dat je weet wat je komt doen.
 5. Vermijd zware make-up. Foundations kunnen de transpiratie belemmeren en zwaar opgemaakte ogen mogen dan voor een zwoele blik zorgen, doorgelopen mascara en gevlekte oogschaduw hebben dit effect beslist niet.

Tips voor een geslaagde sportoutfit

 • Ga voor sportkleding van kwaliteit zodat je je goed kunt bewegen en je huid goed kan ademen. Veel sportmerken gebruiken technologisch ontwikkelde materialen die ervoor zorgen dat je kleding altijd droog en prettig aanvoelt. Een materiaal als katoen daarentegen geeft je comfort en bewegingsvrijheid maar houdt vocht vast en kan vooral in de zomer daardoor zwaar aanvoelen.
 • Ga voor kleding waar je je goed en mooi maar niet al te ‘body-conscious’ in voelt. Je moet je juist in de sportschool ongedwongen kunnen bewegen.
 • Ga voor een rechte of mooi aansluitende lange broek in de winter, een kuitlange of halflange broek in de zomer. Bij mooi weer en in geval van ‘strakke bovenbenen’ kan een kort, mooi aansluitend broekje een goed alternatief vormen. Een verticale streep aan de zijkant doet je benen langer lijken.
 • Ga voor een mooi aansluitend topje dat je schouders en armen vrijlaat. Op deze manier kun je de bewegingen die je met je bovenlijf maakt goed volgen en word je niet belemmerd in je bewegingen.
 • Zorg ervoor dat je een sportbh draagt die je boezem voldoende steun geeft (onderschat dit punt niet!) en die qua model bij je topje past.
 • Neem altijd een sweater mee om te voorkomen dat je na de training kou vat. Maar ook om je outfit een finishing touch te geven. Kies voor een leuke sweater die bij je outfit past en knoop ‘m – als je hem uitdoet – vooral niet om je billen! Die mogen, zeker in de sportschool, gezien worden!
 • Een paar coole sportschoenen is natuurlijk een must. Maar let er ook op of ze kwalitatief goed zijn, en of ze geschikt zijn voor de sport die jij beoefent. Laat je voorlichten in een speciaalzaak of vraag advies aan een trainer in de sportschool. Zorg ervoor dat je schoeisel schoon is.
 • Kies gedekte kleuren. Net zoals in het dagelijks leven geldt ook in de sportschool dat donkere kleuren slanker maker. Lichte kleuren geven een zomers gevoel. Frisse en fleurige kleuren dragen bij aan een vrolijk gevoel. Vermijd ‘vlezig’ roze: bepaald geen topper in de sportschool.
 • Draag altijd schone sportkleding (je hebt in de sportschool vast wel eens getraind naast iemand niet bepaald niet fris rook – geen pretje!). Vergeet niet na het sporten je spullen direct te drogen te hangen (of beter nog: te wassen!). Laat je spullen in geen geval in je tas zitten. Gooi topjes of sweaters met gele zweetplekken NU à la minute weg! (ja, het overkomt de besten! En het geeft in ieder geval aan dat je je best hebt gedaan) zodat je nooit meer in de verleiding komt ze uit gemak aan te trekken.
 • Completeer je outfit met te gekke accessoires. Want vooral de accessoires maken je hippe outfit helemaal af: een coole sporttas, een kleurig bandje om je pols (ook als je niet gaat tennissen), een sportieve haarband, een mooie sporthanddoek, een mp3-player volgens het allerlaatste model…

Kortom: besteed aandacht aan je sportkleding en je zult zien dat het sporten je veel minder zwaar zal vallen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE