Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends lente zomer 2022 | Deze jeans trends voor 2022 zullen je aangenaam verrassen

Deze jeans trends voor 2022 zullen je aangenaam verrassen

Verslingerd aan je spijkerbroek met hoge taille en rechte pijpen? Prima. Maar de spijkerbroekentrends voor 2022 hebben véél méér voor je in petto.

Spijkergoed trends 2022
Spijkergoed trends 2022. Foto Charlotte Mesman

Als er één mode-item is dat ons het komende seizoen voor aangename verrassingen gaat stellen, dan is het de spijkerbroek. De spijkerbroektrends voor 2022 laten een heel gevarieerd beeld zien dat in geen enkel opzicht lijkt op wat we de afgelopen jaren gedragen hebben. Als je er een criterium op wilt loslaten, dan is dat zoiets als ‘alle gekheid op een stokje’.

Spijkerbroeken trends voor 2022
Spijkerbroeken trends voor 2022. Photo courtesy of Dsquared2

De rechte jaren ’80 spijkerbroeken met hoge taille die het actuele modebeeld beheersen en die je vast zelf ook draagt (misschien wel met een crop top) gaan de komende maanden plaats maken voor heel wat creatievere en fantasierijke jeans met (wederom) een vette knipoog naar het verleden.

Spijkerbroeken trends voor 2022
Spijkerbroeken trends voor 2022. Photo courtesy of Blumarine

De jaren ’70, ’80, de late jaren ’90 en de jaren rond de eeuwwisseling (Y2K). Allemaal drukken ze hun stempel op de mode voor 2022, en ook op het spijkergoed.

Terug zijn de spijkerbroeken met uitlopende pijpen (flared jeans) maar ook spijkerbroeken met bandplooi. Opnieuw gaan we spijkerbroeken met onafgewerkte pijpen dragen, maar ook jeans met hoge omslag. En spijkerbroeken met patchwork. De volumes blijven overwegend groot, de skinny is nog steeds een uitzondering.

Spijkergoed trends 2022
Spijkergoed trends 2022. Photo courtesy of Philosophy

Opvallend is dat de tailles gaan zakken (en niet alleen voor de spijkerbroeken). Lage taille komen dit jaar weer helemaal terug. Bereid je maar alvast voor.

Spijkergoed trends 2022
Spijkergoed trends 2022. Foto Charlotte Mesman

Spijkershorts gaan we de komende zomer nog steeds volop dragen en ze zijn korter dan ooit (en vaak ook opgesneden). Een andere trend is spijkerbroeken in kleur. Zachtroze tinten en andere pastels, zelfs pastelkleurige fantasieën, maar ook jeans in neonkleuren zoals neon fuchsia en acid groen. Met deze kleuren waait er een frisse wind door je garderobe. In de zomer draag je er enkel een (witte) tanktop op, een zongekust huidje, en je ziet er stralend uit.

Spijkergoed trends 2022
Spijkergoed trends 2022. Photo courtesy of Max Mara

Voor een klassiekere look hullen we ons, zoals we dat bij Max Mara zagen, in donkerblauw denim. Op de catwalk van dit Italiaanse modehuis zagen we ook total denim looks voorbijkomen. Een laatste trend die we je signaleren, is de terugkeer van de spijkerrok, en wel van maxi tot mini.

Bekijk de catwalkfoto’s maar eens en vorm je beeld van de spijkergoedtrends voor 2022. Er zit voor iedereen wat bij!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE