Trendystyle.net | Fashion trends | Sneakers 2017. Deze sneakers zijn hot en zo gaan de fashionista’s ermee om

Sneakers 2017. Deze sneakers zijn hot en zo gaan de fashionista’s ermee om

Tijdens de Fashion Weeks komen we ogen tekort. Alleen al als je je blik naar …

Sneaker trends 2017
Sneakers trends 2017. Dit is ook een manier om je veters te strikken

Tijdens de Fashion Weeks komen we ogen tekort. Alleen al als je je blik naar beneden richt, zie je ontzettend veel moois voorbijkomen. Kapitalen aan schoenen, maar ook een heleboel inspiratie en ideeën. Hooggehakte sandaaltjes, enkellaarsjes, muiltjes en een enorme hoeveelheid aan sneakers.

Niet alleen de fashionista’s maar ook de klassieke modejournalisten – de oude rotten in het vakken – zijn als een blok voor sneakers gevallen. Sneakers zijn al jaren een trend, ze kennen geen leeftijd en je draagt ze te kust en te keur: onder je mom jeans, onder een mooie jurkje, onder shorts, onder een lange jurk, whatever.

Witte sneakers met opvallende details

Het hotste model voor zomer 2017 is nog steeds de lage, witte sneaker (type Stan Smith) die iedereen inmiddels wel kent. Het aanbod witte sneakers is ook voor zomer 2017 ontzettend groot. Elk modehuis of sportmerk heeft wel klassieke witte sneakers in het assortiment.

Maar misschien nog wel leuker zijn de witte sneakers met opvallende details die we voor dit seizoen zien. Gucci bijvoorbeeld heeft zich voor zomer 2017 ontzettend uitgeleefd op de klassieke witte sneaker. De witte basis is versierd met borduursels, met kleurrijke strepen, met emblemen en zelfs met studs.

Plateau sneakers

Een andere trend zijn de plateau sneakers die soms zo hoog zijn dat ze heftig concurreren met je hoge hakken. Deze schoenen zijn ideaal als je er wat centimeters bij wilt smokkelen.

Chunky sportschoenen

De invloed van de jaren ’90 die we op dit moment weer in de mode terugzien, zorgt voor de terugkeer van ‘chunky’ sportschoenen waarmee je zo ongeveer direct de loopband in de sportschool opkunt. Het voordeel van deze vrij grote en volumineuze schoenen is dat ze je enkels dunner doet lijken. Misschien gaat het een beetje tegen je modegevoel in, maar ook deze runners draag je gewoon onder je mooie cocktailjurk, om maar een extreem voorbeeld te geven.

Metallic

Houd je wel van een beetje bling bling in je outfit, dan is de metallic-trend iets voor jou. Zilver, goud en zelfs rosékleurige sneakers zijn hip en geven je een outfit direct een glamour touch. Ook hier geldt weer dat je ze overal bij kunt dragen. Mixen is in, matchen is uit.

Tips voor die creatieve persoonlijke touch

Aangezien we de neiging hebben om en masse voor dezelfde schoenen te gaan (denk aan de Stan Smith) kan het nooit kwaad om een eigen persoonlijke touch aan jouw sneakers te geven. De meeste mensen dragen ze met onzichtbare kousjes en showen blote enkels wat nog steeds heel hip is, maar soms kan het juist heel creatief zijn om er bijvoorbeeld toch (zichtbare) sokjes in te dragen. Denk aan sokken in contrasterende kleuren of met een glittertje.

Er zijn ook andere manieren om het ‘net even anders’ te doen. Zo zagen we tijdens de Fashion Week een fashionista die de veters van haar witte Gucci sneakers van ACHTER had vastgestrikt. Daar werden natuurlijk alle camera’s opgericht. Wij hebben nog niet geprobeerd hoe het loopt, maar zo’n strikje boven je hielen staat lief, en wie weet brengt dit idee je nog op andere, creatieve vondsten.

Sneaker trends 2017
Sneakers trends 2017. Dit is ook een manier om je veters te strikken
Sneaker trends 2017
Sneakers trends 2017. Mixen is in, matchen is uit

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE