Trendystyle.net | Fashion trends | Modetips. Zo beperk je jouw ‘shopping’ schade (en kom je blij thuis)

Modetips. Zo beperk je jouw ‘shopping’ schade (en kom je blij thuis)

Het is waarschijnlijk de grootste hobby van elk vrouw: shoppen. Jammer alleen dat er letterlijk …

Shoppen
Verantwoord shoppen. Zo geef je niet teveel uit en kom je blij thuis

Het is waarschijnlijk de grootste hobby van elk vrouw: shoppen. Jammer alleen dat er letterlijk een prijskaartje aanhangt. Een middagje winkelen kan je soms duur komen te staan (wij weten er alles van). Hier zijn vijf tips om de ‘shopping-schade’ te beperken.

1. Is het echt iets nieuws?

Vraag je, voordat je tot een aankoop overgaat, af, of je echt iets nieuws, unieks en bijzonders in handen hebt. Vaak genoeg vallen we steeds over dezelfde dingen en voegt een aankoop maar weinig aan onze garderobe toe.

2. Vermijd impulsaankopen

Soms wil je dat geld gewoon laten rollen… Dat zijn de gevaarlijke momenten. Las daarom bedenktijd voor jezelf in. Laat de aankoop bezinken. Als je dat paar schoenen morgen nog wilt, dan is een belletje naar de schoenwinkel om ze apart te laten leggen, zo gedaan. Laat je verder nooit onder druk zetten door zinnetjes als ‘Het is het laatste paar, het is de laatste jurk, het is de laatste maat, ze gaan zo hard!‘.

3. Koop minder items tegelijk

Vroeger gingen we erop uit voor één kledingstuk, iets dat we echt nodig hadden. Nu kopen we gemakkelijk meerdere kledingstukken tegelijk. Probeer voor jezelf een limiet te stellen. Koop bijvoorbeeld niet meer dan één kledingstuk per shoppingsessie. Volgende week mag je dan weer iets anders kopen. Zo spreid je je aankopen in de tijd en kom je in totaal op heel wat minder aankopen uit.

4. Stel een limiet

Stel voor jezelf een geldlimiet vast voordat je gaat winkelen en houd je daaraan. Dat kun je doen door het geld contant mee te nemen en daarmee te betalen.

5. Betaal contant (zolang het nog kan)

We noemden het al: betaal contant (als dat nog lukt tenminste, want helaas lijken de pin only bordjes als paddenstoelen uit de grond te schieten). Contact betalen heeft verschillende voordelen. In eerste instantie heb je dan meer besef van de waarde van het geld. Tel maar eens tien briefjes van 20 euro neer. Of vier van 50 euro. Dat geeft toch een heel ander gevoel dan je pincode intoetsen. Een ander voordeel is dat je niet achteraf (bij ontvangst van je bankafschrift) met je uitgaven wordt geconfronteerd. En bovendien geeft het je een idee hoe snel je je geld eigenlijk uitgeeft. Elke keer als je portemonnee weer leeg is, wordt je ermee geconfronteerd. Het mag ouderwets klinken, maar het helpt je echt om je uitgaven onder controle te houden. Ook de zogenaamde ‘budgetcontroleurs’ raden aan om contant te betalen omdat je dan een beter overzicht over je financiën hebt. Een studie van de Universiteit van Leiden staaft deze bevindingen. Uit het onderzoek bleek dat je sneller geld uitgeeft als je geen overzicht hebt, en dat geldt temeer als je geen fysiek geld in handen hebt. Dus… wil je verantwoord winkelen – en blij thuis komen -, ga dan voor oud vertrouwd contant!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE