Trendystyle.net | Kerstmis en Feesten 2023 | Zo blijf je slank tijdens de Feesten. Een plan van aanpak

Zo blijf je slank tijdens de Feesten. Een plan van aanpak

Hoe blijf je slank tijdens de Feesten? Het is elk jaar weer een hot item …

Zo blijf je slank tijdens de Feesten. Een plan van aanpak
Zo blijf je slank tijdens de Feesten. Een plan van aanpak

Hoe blijf je slank tijdens de Feesten? Het is elk jaar weer een hot item en het antwoord zou heel simpel kunnen zijn: de Feesten afschaffen. Maar omdat dat nagenoeg onmogelijk is – wie wil een donkere decembermaand zonder kaarslicht, glitter en de gezelligheid van lekker eten? – is ons advies om gewoon een beetje op te letten. Natuurlijk moet je daar moeite voor doen en misschien riskeer je zelfs een diplomatisch conflict met familieleden die zich te buiten gaan aan sappig wildgebraad en zoet geurende kerststollen en jouw gedrag hoogst ongezellig en confronterend vinden. Maar geloof ons, in januari trek jij aan het langste eind.

Zo blijf je slank tijdens de Feesten. De voorbereiding

We hebben een plan voor je. Kijk maar wat je ervan vindt. Begin december haal je diep adem, wapen je jezelf met een flinke dosis moed en ga op die f*&^g weegschaal staan. Houd je ogen wijd open en schrijf je gewicht op de kalender. Daarna trek je je strakste spijkerbroek aller tijden aan en controleer je hoe de knoop sluit. Als je wilt, maak je er even een foto van. Je gewicht op de kalender en de foto zijn je ijkpunten voor januari.

Zo blijf je slank tijdens de Feesten. Plan van aanpak

Nu ben je klaar om de decembermaand met etentjes, borrels en lekkernijen buiten de maaltijd om onder ogen te komen. Als je weet, dat je op culinair gebied veel te wachten staat, ga dan op dieet. Ja, je hoort het goed.

Beperk het genot van pepernoten, chocoladeletters en marsepein tot die ene dag in het jaar. Het is eigenlijk te gek dat we al weken van tevoren ernaar toe beginnen te snoepen. Overigens mag je heus wel wat zoetigheid eten maar doe het met beleid. Neem je gewoonlijk een koekje bij de thee of koffie, vervang het dan door iets lekkers van de Sint maar ga niet voor dubbelop.

Als de Kerst in zicht komt, trek je de buikriem aan. Een week voor de Feesten schrap je zoetigheden (de Sint is dan inmiddels allang weer voorbij) en vette snacks en probeer je vooral te focussen op gezond eten: wintergroenten, fruit, groenten- en fruitsappen, minder koolhydraten, minder vetten, minder of geen alcohol. Met een kilootje minder tegen de tijd dat het Kerstavond is, kun je in ieder geval overal van proeven. Dat betekent natuurlijk niet dat je mateloos kunt eten (maar wie kan dat wel? en wat is daar überhaupt lekker aan?) maar als je van elk gerecht een kleine portie neemt en de zogenaamde food pushers pareert met een ‘Vandaag lukt het me niet om heel veel te eten maar het is allemaal verrukkelijk’ of een ‘Ik proef overal een beetje van dan houd ik nog een plekje over voor het dessert’ dan komt het allemaal goed.

Het is natuurlijk helemaal ideaal als jijzelf de Kerstlunch of het Kerstdiner organiseert. Op dit manier heb je controle over wat je eet (niet te vet, niet te zwaar) en is het ook gemakkelijk om minder te eten omdat je steeds opstaat om je gasten te bedienen.

Na de Kerst is het tijd voor een detox-momentje. Geloof ons, het zal je geen moeite kosten. Ga voor frisse en gezonde dingen en vergeet niet om elke dag even lekker in de buitenlucht te wandelen. Na al dat binnenzitten, gaat dit zo ongeveer allemaal vanzelf. Het is de perfecte voorbereiding op Oud-en-Nieuw.

Als je verder buiten de feestelijke lunches, diners en borrels je boekje (buikje?) niet te al veel te buiten gaat, dan is de schade van oliebollen en appelflappen op Oudejaarsdag beperkt. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat je van een keertje over de schreef gaan niet aankomt, als je direct erna maar weer de draad oppakt en weer gezond gaat eten.

Zo blijf je slank tijdens de Feesten. Moment van de waarheid

En dan is het eindelijk januari. Op 2 januari klim je weer op die weegschaal en leg je die strakke spijkerbroek klaar. Als de schrik niet al te groot is, geef jezelf dan een schouderklopje. Je mag trots zijn op jezelf. Heb je echter gewoon heerlijk en onbeperkt van al dat lekkere eten genoten… troost je dan. Het is pas 2 januari. De halve wereld gaat die dag op dieet. Plus: je hoeft pas over zes maanden dat badpak aan!

P.S. Dit artikel is bedoeld voor mensen met een normale en gezonde eetlust. Met de woorden ‘dieet’ bedoelen wij een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE