Trendystyle.net | Fashion trends | Kledingtips | 10x Shopping tips voor low budget fashionista aankopen

10x Shopping tips voor low budget fashionista aankopen

Geïnspireerd door de nieuwe mode voor lente zomer 2022 maar wil of kun je er niet veel aan spenderen? Check onze shoppingtips voor intelligente mode aankopen.

Shoppingtips voor fashionista's
10x Shopping tips voor low budget fashionista aankopen

Heb jij je al in de nieuwe modecollecties voor de lente en zomer 2022 verdiept? Voel jij het kriebelen maar wil je er niet al teveel aan spenderen? Prima. Ook met een beperkt budget moet het jou als modebewuste vrouw dit seizoen gaan lukken er trendy en up-to-date uit te zien. Hier zijn onze shopping- en kledingtips voor intelligente low budget aankopen.

1. Koop alleen dingen die je echt mooi vindt

Het criterium ‘Heb ik het echt nodig?’ vind ik persoonlijk nogal ongezellig, en niet eigenlijk ook niet van toepassing want iedereen heeft tegenwoordig altijd wel iets om aan te trekken. ‘Kleding’ noemen we dat. Maar hier willen we het over echte mode-aankopen hebben. Mode is per definitie een luxe artikel. Als je een aankoop op modegebied moet dan moet het iets ‘extra’s’ zijn. Dat geeft juist de vreugde. Het is als het koekje bij de koffie na de maaltijd. Je hebt geen trek meer en het is eigenlijk overbodig maar daarom dubbel zo lekker. Zelf houd ik daarom liever het criterium ‘Vind ik het écht mooi?‘ aan. Koop alleen dingen die helemaal naar je zin zijn en toegevoegde waarde voor je garderobe hebben. Koop dingen die eruit springen, die bijzonder zijn en die niet lijken op de dingen die je al hebt.

2. Neem bedenktijd

Ga niet over één nacht ijs maar denk goed na voordat je tot een aankoop overgaat. Je kunt er het beste een nachtje over slapen. Dan heb je ook de gelegenheid om alvast te bedenken hoe je het kledingstuk waar je je oog op hebt laten vallen wilt gaan dragen en combineren. In veel gevallen zul je merken dat je uiteindelijk toch niet tot de aankoop overgaat omdat het het toch niet helemaal was.

3. Window shoppen voor ideeën

Ga eens idee-shoppen, in de winkels of op internet. Shoppen zonder portemonnee, enkel en alleen om ideeën op te doen. Ga je fysiek shoppen kijk dan goed naar wat je in de kledingrekken ziet, pas de dingen die je aanspreken, bestudeer de etalages en paspoppen voor creatieve combinaties en observeer de outfits van de mensen (en het winkelpersoneel) om je heen. Ook op internet kun je het nodige ‘huiswerk’ doen. Kijk maar zonder te kopen. Heb je dat allemaal gedaan, ga dan na wat je nog in je kast hebt hangen. Vast meer dan je denkt!

4. Bezoek outlets en discount stores

Shopping tips
Shopping tips (en meer) voor low budget fashionista aankopen

Er zijn steeds meer outlets en discount stores waar je interessante merken voor redelijk zachte prijzen kunt vinden. Ben je een merkenfan, dan vormen zij vast een paradijs voor je. Maar pas op! De koopwaar mag dan flink in prijs verlaagd zijn, absoluut gezien zijn de prijzen vaak toch nog erg hoog. Het gevaar is dat je toch meer uitgeeft dan je wilde. Wees daarom vooral in dit soort winkels superkritisch en gun jezelf bedenktijd. Heb je moeten reizen om bij de store te komen en kun je niet gemakkelijk later nog eens terugkomen, loop er dan uit voor een kopje koffie voordat je tot kopen overgaat.

5. Tweedehands/vintage

Tweedehands- en vintagewinkels, fysiek of online, zijn een onuitputtelijke bron van unieke items die je garderobe kunnen opluisteren. Ze zijn zeker de moeite waard. Ook hier geldt weer: laat je niet verblinden door de merknamen maar laat je leiden door je persoonlijke smaak en stijlgevoel.

7. Trek meer tijd voor het winkelen uit

Kocht je vroeger misschien alles in dezelfde boetiek, nu is het tijd om eens rond te gaan kijken of je sommige dingen niet ergens anders goedkoper kunt krijgen. Loop eens bij winkels binnen waar je nog nooit geweest bent. Vergelijk de prijzen en de kwaliteit. Vooral basics mogen wel wat goedkoper zijn. Je zoektocht naar mooie dingen met acceptabele prijzen zal misschien tijdrovend zijn, maar kan interessante resultaten opleveren.

5. Online shoppen

Online shoppen is inmiddels de normaliteit, maar verbreed ook hier je horizon. Er zijn steeds meer interessante websites die alles wat het hartje van een fashionista begeerd te bieden hebben. Er zijn zelfs (super fast fashion) websites waar je up-to-date items volgens de allerallernieuwste modetrends voor een prikje kunt kopen. Deze items mogen dan misschien kwalitatief gezien lang niet ideaal zijn maar ze kunnen wel een moderne of hippe fashionista aanvulling op je look vormen. Alles staat en valt ermee hoe je ze draagt.

6. Maak een verlanglijstje met prioriteiten

Om op het rechte pad te blijven (d.i. niet teveel uit te geven), kun je het beste gaan shoppen met duidelijke ideeën. Noteer wat je dit seizoen graag zou willen hebben en beslis welk item voorrang moet krijgen. Ga dan op zoek naar dat item (en laat je niet afleiden door de andere, ongetwijfeld mooie dingen die je tegenkomt).

8. Ga voor unieke dingen

Stap af van de trends en de ‘musthaves’. Laat je niet verblinden door ‘it-items’ (it-bags en it-schoenen). In de mode is er een tendens naar alles wat uniek, persoonlijk en speciaal is. Ga daarom voor dingen die jou persoonlijk aanspreken. Zo voorkom je dat je aankopen doet die over een paar maanden alweer uit de mode zijn.

Nog twee extra tips die niet met shoppen maar wel met ‘budgetmode’ te maken hebben:

9. Laat je kleding vermaken (of vermaak je kleding zelf)

Breien, borduren maar ook het zelf kleding maken of het vermaken daarvan komt door de tijdsgeest (lees: duurzaamheid, de zoektocht naar unieke dingen die uiting geven aan jouw persoonlijkheid) weer helemaal terug. Haal de mouwen van die blazer die je al jaren niet meer draagt. Of maak de mouwen korter. Zet een bontkraag op een oud jasje. Maak een lange rok kort (mini komt weer in de mode). Check TikTok voor tutorials. GenZ is dol op de zogenaamde thrift flips: trucjes om oude kledingstukken te vermaken volgens de allernieuwste modetrends. Moderniseer de dingen die je nog hebt hangen. Ben je niet handig met naald en draad, ga dan op zoek naar een handige en niet al te dure kleermaker.

10. Wees zuinig op de kledingstukken die je hebt

Behandel je kleding met respect zodat de items langer mee gaan. Kleine dingen waar je op kunt letten:

  • voorkom dat je tas of riem je kleding rul of kapot maakt. Draag alleen ceintuurs met een zachte achterkant of dek de achterkant met plakband af. Heb je een tas die langs je kleding schuurt, draag ‘m dan niet aan je schouder maar houd het hengsel in je hand (niet gemakkelijk en zwaar, we weten het!).
  • vermijd vlekken zoveel mogelijk.
  • hang je kleding na het dragen te luchten. We zullen je niet zeggen dat je je kleding niet moet wassen, maar bedenk wel dat je kleding door veel wasbeurten erop achteruit gaat.
  • berg je kleding goed op en controleer je garderobekast regelmatig op motten. Vang je er eentje, dan is het tijd om snel in actie te komen.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE