Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Sexercise: sporten voor een beter seksleven (4)

Sexercise: sporten voor een beter seksleven (4)

Seks is goed voor de gezondheid maar andersom geldt het ook: je gezondheid en conditie …

Fitness
Sexercise: sporten voor een beter seksleven

Seks is goed voor de gezondheid maar andersom geldt het ook: je gezondheid en conditie hebben invloed op je seksleven. Er bestaat een wisselwerking tussen onze gezondheid en ons seksleven. Als je dit weet, is de volgende stap logisch.

Adequate lichaamsbeweging kan je liefdesleven tussen de lakens verbeteren. Er zijn zelfs oefeningen die er speciaal op gericht zijn om de kwaliteit van je seksleven te verbeteren. Tijd voor ‘sexercize’ (exercise voor seks) dus!

4. BODEMBEKKENOEFENINGEN TRAINEN

Fitness
Sexercise: sporten voor een beter seksleven

Als je zwanger bent of kinderen hebt dan heb je wellicht al met deze oefeningen te maken gekregen: bodembekkenoefeningen. De bodembekkenspieren (de spiergroep onder in het bekken) zijn heel belangrijk voor de seksualiteit en worden daarom ook wel ‘seksspieren’ genoemd. Een van de bekendste oefeningen is ontwikkeld door de gynaecoloog Arnold Kegel en bestaat uit het aanspannen van de spieren die je ook gebruikt om je plas op te houden. Dit zijn ook de spieren die samentrekken tijdens een orgasme. Je kunt de oefeningen overal doen waar je bent, maar wil je resultaat boeken, dan moet je er wel heel wat herhalingen van doen. Het advies is tenminste 3 sets van 10 herhalingen per dag (maar sommige experts hebben het ook over 200 herhalingen per dag!). Deze oefeningen helpen het seksleven maar zijn ook zeker goed tegen incontinentie op latere leeftijd.

Klik hier om naar de volgende pagina te gaan

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE