Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends herfst winter 2022 2023 | Retro pumps zijn de nieuwste schoenentrend voor winter 2022 2023

Retro pumps zijn de nieuwste schoenentrend voor winter 2022 2023

Van chunky boots en ugly sandalen stappen we het komende seizoen over op retro Mary Jane pumps. De nieuwste schoenentrends voor 2022 zullen je nog versteld doen staan.

Schoenentrends winter 2022 2023
Retro pumps zijn de nieuwste schoenentrend voor winter 2022 2023. Foto ADVERSUS

De afgelopen modeseizoenen zijn we qua schoenen heel wat creatiever geworden. Na een aantal jaren letterlijk geobsedeerd te zijn geweest door sneakers en daarna chunky shoes (chunky enkellaarsjes, chunky sandalen, chunky loafers) gooien de schoenentrends voor winter 2022 2023 het over een geheel andere boeg.

Schoenentrends winter 2022 2023
Retro pumps zijn de nieuwste schoenentrend voor winter 2022 2023. Puntige pumps van Prada. Op deze foto: Emili Sindlev. Foto ADVERSUS

Eerst kwam de klassieke, hooggehakte pump terug. Toen kwam Prada met puntige muiltjes met kitten heels. En daarna werd (en wordt) het eigenlijk alleen nog maar steeds vrouwelijker.

Schoenentrends winter 2022 2023
Retro pumps zijn de nieuwste schoenentrend voor winter 2022 2023. Foto ADVERSUS

Zo zagen we tijdens de Fashion Weeks een terugkeer van retro Mary Jane pumps en ook vintage dansschoenen. Met dit soort schoenen geef je een eigentijdse, moderne outfit een unieke en uiterst stijlvolle twist mee. We zagen de meest geraffineerde influencers er al op voorbijkomen.

Voel je er wel iets voor om met deze classy look te experimenteren, kijk dan eens bij de tweedehandswinkel voor originele exemplaren. Ook in de nieuwe schoenencollecties voor herfst winter 2022 2023 zijn interessante pumps met retro feeling te vinden.

Schoenentrends winter 2022 2023
Retro pumps zijn de nieuwste schoenentrend voor winter 2022 2023. Op deze foto: Samantha De Reviziis. Foto ADVERSUS

Denk hierbij aan Mary Jane schoenen in lakversies, zoals rood of zwart, met een halfhoge hak. Of platte Mary Jane ballerina’s met puntige neuzen. Ook dansschoenen met een jaren ’50 mood en puntige slingback muiltjes zijn supercool.

We weten niet hoe jullie erin staan, maar wij vinden deze supervrouwelijke, zeg maar ronduit tuttige schoenen, een welkome afwisseling op al die chunky boots en oerlelijke sandalen. Ze inspireren tot het leggen van nieuwe combinaties en geven kledingstukken die je tijden niet meer hebt gedragen opeens weer betekenis.

Ook doen ze iets met je mood, met je manier van lopen. Deze retro schoenen met enkelbandjes doen iets met ons. Ze roepen herinneringen uit onze kindertijd op, maar versterken ook ons stijlgevoel waardoor we opeens eleganter, en ja, mooier gaan voelen. En zoiets straal je uit!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE