Trendystyle.net | Lifestyle | Roze chocolade. De nieuwe (en vierde) chocolade soort, is roze!

Roze chocolade. De nieuwe (en vierde) chocolade soort, is roze!

Gaan we met de Sint roze chocoladeletters eten? Dat zou leuk zijn! In de toekomst …

Roze chocolade
Roze chocolade (omdat wij geen foto’s van natuurlijk roze chocolade voorhanden hadden, hebben wij de vrijheid genomen om witte chocolade roze te kleuren!)

Gaan we met de Sint roze chocoladeletters eten? Dat zou leuk zijn! In de toekomst – misschien nog niet dit jaar maar dan wel volgend jaar – zou dat zo maar eens kunnen want Barry Callebout, één van ’s werelds grootste cacao producenten, heeft een nieuwe chocolade soort aangekondigd: ruby chocolate, een natuurlijk roze chocolade.

Ruby chocolade zou de eerste nieuwe chocoladesoort in 80 jaar zijn en daarmee het rijtje van puur, melk en wit versterken.

Niet alleen de kleur van ruby chocolade spreekt tot de verbeelding, ook de beschrijving van de smaak doet watertanden. Ruby chocolade is niet bitter, melkachtig of zoet  ‘but a tension between berry-fruitiness and luscious smoothness‘.

De chocolade wordt gewonnen uit ruby cacaobonen die in Ivoorkust, Ecuador en Brazilië groeien. Uit deze bonen wordt rode cacaopoeder gewonnen die de rozeachtige kleur van de chocolade veroorzaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer de roze chocolade verkrijgbaar zal zijn.

Niet iedereen is overigens even overtuigd van ruby chocolade. Sommigen zien het roze kleurtje meer als een marketing stunt. Er zouden al andere chocoladesoorten met een fruitachtige smaak bestaan. Criticasters nodigen cacao producenten zich te concentreren op de kwaliteit van chocolade en om niet op zoek te gaan naar roze kleurtjes om de aandacht van het grote publiek te trekken.

Dat neemt niet weg dat de natuurlijk roze kleur ons intrigeert! Wij kijken uit naar deze roze chocolade. Jullie?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE