Trendystyle.net | Culinair | Recept voor pretzels

Recept voor pretzels

Courtesy of www.margherita.net, foto: Costanza Cristianini Als je door de straten van New York dwaalt, …

Courtesy of www.margherita.net, foto: Costanza Cristianini

Als je door de straten van New York dwaalt, zul je op bijna elke straathoek, bij het stoplicht, wel een karretje met een geel-met-blauwe- parasol tegen komen waar ze pretzels en hotdogs verkopen. Pretzels, vraag je terecht, is dat niet iets typisch Duits? Eh ja, maar in de loop der eeuwen zijn de pretzels met de migrantenstroom meegereisd en aan de andere kant van de oceaan terecht gekomen.

Ze zijn er nu zo ingeburgerd dat ze het symbool voor ‘New York streetfood’ zijn geworden. Het brood heeft een vreemde vorm en is afgebakken met grof zout. Het is een van de meest antieke tussendoortjes van de wereld. Het verhaal wil dat de ineenstrengelde vorm de armen van monniken tijdens het bidden nabootst. Want zij zouden de pretzels hebben uitgevonden. Of het nu allemaal waar is of niet, pretzels zijn in ieder geval heel lekker en gemakkelijk om zelf klaar te maken.

Ingrediënten

  • 600 gram bloem
  • 300 gram water (je kunt 150 gram water en 150 gram melk aanhouden)
  • Melk
  • 40 gram biergist
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 4 eetlepels sodium bicarbonaat
  • Grof zout

Bereiding

Los 40 gram biergist, een theelepeltje suiker en twee theelepeltjes zout in wat lauwe melk op en schenk het bij de bloem. Maak het deeg door de 300 gram lauw water toe te voegen. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen. Verdeel het deeg in tien gelijke porties. Rol van elke portie een lange ‘slang’ van ongeveer 60 cm die aan de uiteinden dunner toeloopt. Geef de pretzels hun karakteristieke vorm en laat ze nog een half uur rusten. In de tussentijd kook je ruim water met het sodium bicarbonaat in een pan. Dompel de pretzels (een paar per keer) in het water onder en laat ze ongeveer 30 seconden ‘weken’. Leg ze dan op een ovenschaal met ovenpapier en strooi er grof zout over. Bak ze op 200 graden in 15 minuten in de oven goudbruin. Ze blijven dagen goed, ook als ze wat droger zijn, zijn ze nog steeds lekker.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE