Puree van blauwpaarse aardappels. Smurfenpuree!

puree-paarse-aardappelen-01
Puree van paarse aardappels

Ben jij bekend met paarse (blauwe) aardappels? Ze zijn fantastisch. Klassieke gerechten als Italiaanse gnocchi en puree worden opeens bijzonder want ze kleuren blauw!

Voor deze puree gebruikten we de variëteit Velvet Queen, afkomstig uit Frankrijk, voor de puree. Maar er bestaan vele andere soorte n. Salad Blue bijvoorbeeld is een andere variëteit die zich goed voor dit soort gerechten laat gebruiken.

Kook de aardappels in de schil om de violetblauwe kleur zo veel mogelijk te behouden. Verder behandel je donkere piepers op dezelfde manier als ‘gewone’ aardappels. Dus maak je puree zoals je dat altijd doet!

Ingrediënten

  • Paarse aardappels
  • 200 ml melk
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Eventueel: boter

Bereiding

puree-paarse-aardappelen-02
Gekookte paarse aardappel Velvet Queen

Kook de aardappels in ruim water met zout. Giet ze af zodra ze gaar zijn en verwijder de schil (laat ze niet teveel afkoelen want anders laat de schil zich niet gemakkelijk meer verwijderen).

Prak de aardappels fijn met een aardappelstamper of vork en voeg, beetje bij beetje, op een laag vuur de melk toe totdat de puree de gewenste dikte heeft. Voor een zachtere smaak doe je er wat boter bij.

Breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout.

Serveer met een toefje verse kruiden of met een eetbare bloem.

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw
ADVERSUS
ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022, fitness, auto's en lifestyle man op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE