Trendystyle.net | Culinair | Asperge strudel. Als dit geen haute cuisine is!

Asperge strudel. Als dit geen haute cuisine is!

Dit recept voor asperge strudel komt uit de Italiaanse keuken. Het is een origineel en …

Asperge strudel. Een paasrecept
Asperge strudel

Dit recept voor asperge strudel komt uit de Italiaanse keuken. Het is een origineel en vrij onbekend recept waar je aan tafel absoluut goed mee voor de dag komt. Het hoofdingrediënt is, natuurlijk, asperges. Bepaald mager is dit voorgerecht (of misschien serveer je het liever als een hoofdgerecht) niet vanwege de brie, boter en verse room. Maar wel om je vingers bij af te likken. Als je de porties bescheiden houdt, valt het bovendien verder wel mee met die calorieën.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 bladen phyllodeeg bladen (bladerdeeg is ook goed)
  • 300 gram brie
  • 500 gram verse asperges
  • 20 gram gesmolten boter
  • 100 gram verse room
  • zout en peper

Bereiding

Zorg ervoor dat het phyllodeeg goed vochtig blijft (leg er zo nodig een vochtige theedoek over). Het is het beste om de verpakking tot op het laatste moment dicht te laten.

Schil de asperges en leg de punten apart. Kook de punten apart zodat ze intact blijven. Kook de asperges zelf goed gaar en maak er puree van met de staafmixer.

Verwarm de room onder voortdurend omroeren in een pannetje totdat deze dikker is (de room mag niet aanbranden!). Voeg de gepureerde asperges toe en breng deze aspergesaus op smaak met peper en zout.

Maak nu de pakketjes phyllodeeg klaar. Rol vier blaadjes uit en leg op elk blad een plakje brie en een éénvierde van aspergepunten.

Sluit de bladen en doe er wat gesmolten boter over (verspreiden met een keukenkwast). Bak de asperge strudels in de oven op 180 graden in 10 minuten gaar.

Serveer de asperge strudels met de warme aspergesaus.

Door: Hanne Katten

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE