Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up trends winter 2018 2019. Een catwalk make-up gids (deel 1)

Make-up trends winter 2018 2019. Een catwalk make-up gids (deel 1)

De Milan Fashion Week herfst winter 2018 2019 is voorbij en wij trekken de eerste …

Make-up trends winter 2018 2019
Make-up trends winter 2018 2019. Fashion Show: Les Copains, ph. Charlotte Mesman

De Milan Fashion Week herfst winter 2018 2019 is voorbij en wij trekken de eerste voorzichtige conclusies voor wat betreft de make-up trends winter 2018 2019. Geloof ons, de make-up wordt almaar geraffineerder. We zagen schitterend opgemaakte huidjes (stralend en gezond), kleurrijke oogmake-up en rode monden. Beleef het met ons mee en doe inspiratie op (ikzelf heb mijn zwarte eyeliner na tijden weer tevoorschijn gehaald!).

Hieronder vind je onze ‘rechtstreeks van de catwalks’-make-up gids voor de komende seizoenen met trends en voorbeelden. Hoofdtrends in de make-up zijn:

1. Natuurlijke make-up looks. Focus op de huid

De huid wordt de komende seizoenen zo mogelijk nog belangrijker. Het belangrijkste make-up geheim is nog altijd om vòòr de foundation een hydraterende crème in de huid te masseren. Veel visagisten gebruiken hiervoor Embryolisse Lait-concentré, een heel lichte maar hydraterende formule die de huid gaaf en effen maakt.
Verder zagen we veel gloss en crèmeproducten op de oogleden maar ook voor de highlights. De huid moet eruit zien alsof er ‘dauw’, minuscule waterdruppeltjes, op liggen.

Voorbeelden:

  • Bij MSGM ging M.A.C make-up artist Fara Homidi voor supernatuurlijke huidjes en nagenoeg onopgemaakte ogen en mond.
Make-up trends winter 2018 2019
Make-up trends winter 2018 2019. Fashion Show: MSGM, ph. Charlotte Mesman
  • Bij Vivetta voorzag make-up artist Tiziana Raimondo in samenwerking met het team van M.A.C de modellen van bijna ‘vochtige’ en super kissable huidjes met fuchsia blush en wat goud op de oogleden.
Make-up trends winter 2018 2019
Make-up trends winter 2018 2019. Fashion Show: Vivetta, ph. Charlotte Mesman
  • Bij Luisa Beccaria schonk M.A.C make-up artist Cynthia Rivas de modellen ware catwalk huidjes. Verder hield ze de make-up heel zacht en romantisch.
Make-up trends winter 2018 2019
Make-up trends winter 2018 2019. Fashion Show: Luisa Beccaria, ph. Charlotte Mesman

2. Color blocking ook in de make-up

Al sinds meerdere seizoenen zien we felle kleuren op de catwalks maar ook op de oogleden. Deze kleuren worden niet op de klassieke manier aangebracht (dat is: mooi in elkaar overlopend en vervagend) maar eerder als een soort ‘color block‘, een andere trend van de catwalks. Met felle kleuren worden stevige lijnen of soms zelfs blokken kleur op de oogleden neergezet. Dit soort oogmake-up heeft een high impact en is heel gemakkelijk na te doen.

Voorbeelden:

  • Bij Antonio Marras speelde top make-up artist Tom Pecheux met aparte combinaties van rood en zwart.
Make-up trends winter 2018 2019
Make-up trends winter 2018 2019. Fashion Show: Antonio Marras, ph. Charlotte Mesman
  • Bij Salvatore Ferragamo hadden de visagisten een gekleurde lijn langs de bovenste wimpers getrokken en vervolgens de wimpers dezelfde kleur gegeven.
Make-up trends winter 2018 2019
Make-up trends winter 2018 2019. Fashion Show: Trussardi, ph. Charlotte Mesman
  • Bij Marni zagen we natuurlijk opgemaakte huidjes, onopgemaakte lippen en op de oogleden van de modellen één enkele kleur oogschaduw die voor elk model verschillend was: roze, groen, blauw, oranje…
  • Het meest extreme geval van ‘color blocking‘ zagen we bij Moschino waar de gezichten van een aantal modellen geheel in het roze, blauw of groen (in de kleur van hun pantykousen) waren opgemaakt! Het effect was buitenaards.
Make-up trends winter 2018 2019
Make-up trends winter 2018 2019. Fashion Show: Moschino, ph. Mauro Pilotto

3. Moderne interpretaties van de eyeliner

De klassieke eyeliner – een zwarte lijn langs de oogleden – gaan we de komende seizoenen in een ‘nieuw jasje’ terugzien: langgerekt, langgerekt met twee ‘vleugeltjes’ bij de buitenste ooghoeken, superbreed. Experimenteren is het sleutelwoord.

Voorbeelden:

  • Bij Roberto Cavalli was een klassieke zwarte eyeliner gecombineerd met een rode eyeliner onder het oog. Dezelfde kleuren kwamen in de nail look, ontworpen door nail stylist Antonio Sacripante, terug.
Make-up trends winter 2018 2019
Make-up trends winter 2018 2019. Fashion Show: Roberto Cavalli, ph. Charlotte Mesman
  • Bij Christian Pellizzari zagen we een dikke en brede zwarte lijn langs de bovenste wimpers die ver uitliep richting de slapen en die was gecombineerd met een dot fuchsia glitter in de binnenste oogleden.
Make-up trends winter 2018 2019
Make-up trends winter 2018 2019. Fashion Show: Christian Pellizzari, ph. Mauro Pilotto

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE