Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Onderzoek: zwaarlijvigheid wordt als negatief gezien

Onderzoek: zwaarlijvigheid wordt als negatief gezien

Onlangs publiceerde de Universiteit van New South Wales in Australië een onderzoek over het beeld …

Onlangs publiceerde de Universiteit van New South Wales in Australië een onderzoek over het beeld dat men in het algemeen van zwaarlijvige mensen heeft. Het leek ons interessant om dit onderzoek in deze tijd waarin de woorden ‘afvallen’ en ‘dieet’ op ieders tong liggen eens onder jullie aandacht te brengen en om jullie mening te vragen. 

Kort gezegd wees het onderzoek uit dat de omgeving in het algemeen negatief reageert op zwaarlijvige personen en dit heeft weer een negatieve weerslag op het zelfbeeld en het sociale leven van de personen in kwestie. De categorie ‘dikke mensen’ zou zelfs een sterk stigma hebben en alleen twee andere categorieën kwamen nog slechter uit de bus: rokers en drugsverslaafden. 

Het beeld dat men van dikke mensen heeft zou in de loop van de afgelopen decennia zijn verslechterd. Dit komt niet alleen door ons huidige schoonheidsideaal waarin ‘mager’ zo ongeveer gelijk is aan ‘mooi’ maar ook omdat de omgeving geneigd is om van ‘dik zijn’ een soort morele kwestie te maken. Er wordt wel gedacht dat zwaarlijvige mensen lui zijn en weinig zelfbeheersing hebben. Opvallend is vooral dat zwaarlijvige mensen zelf de eerste zijn om dik-zijn te veroordelen. 

Wat vinden jullie hiervan? We zijn benieuwd naar jullie mening.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE