Onderzoek: zwaarlijvigheid wordt als negatief gezien

Onlangs publiceerde de Universiteit van New South Wales in Australië een onderzoek over het beeld dat men in het algemeen van zwaarlijvige mensen heeft. Het leek ons interessant om dit onderzoek in deze tijd waarin de woorden ‘afvallen’ en ‘dieet’ op ieders tong liggen eens onder jullie aandacht te brengen en om jullie mening te vragen. 

Kort gezegd wees het onderzoek uit dat de omgeving in het algemeen negatief reageert op zwaarlijvige personen en dit heeft weer een negatieve weerslag op het zelfbeeld en het sociale leven van de personen in kwestie. De categorie ‘dikke mensen’ zou zelfs een sterk stigma hebben en alleen twee andere categorieën kwamen nog slechter uit de bus: rokers en drugsverslaafden. 

Het beeld dat men van dikke mensen heeft zou in de loop van de afgelopen decennia zijn verslechterd. Dit komt niet alleen door ons huidige schoonheidsideaal waarin ‘mager’ zo ongeveer gelijk is aan ‘mooi’ maar ook omdat de omgeving geneigd is om van ‘dik zijn’ een soort morele kwestie te maken. Er wordt wel gedacht dat zwaarlijvige mensen lui zijn en weinig zelfbeheersing hebben. Opvallend is vooral dat zwaarlijvige mensen zelf de eerste zijn om dik-zijn te veroordelen. 

Wat vinden jullie hiervan? We zijn benieuwd naar jullie mening.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

3 gedachten over “Onderzoek: zwaarlijvigheid wordt als negatief gezien”

 1. Veel ‘dikke’vrouwen zijn onzeker, veelal door een slecht
  zelfbeeld en door vooroordelen opgelegd door de maatschappij
  en mode magazines .Maar ze zouden hun mooie kanten meer
  moeten laten zien, want de meeste zwaarlijvige vrouwen hebben een mooi gezicht, dat veel slanke vrouwen niet hebben! Als ze
  dat eens benadrukken, gezond leven en zichzelf goed verzorgen,
  stralen ze dat ook uit!….Ik weeg zelf 55 kilo, dus beschouw dit als een
  compliment!..

 2. dik zijn hoeft geen probleem te zijn.
  als je dik bent ben je zelf de genen die daar de meeste gevolgen van onder gaat. het is namelijk niet al te best voor je gezond heid.
  maar veel te dun zijn is ook zekker geen aanrader.
  2 vriendinen van mij zijn binnen korte tijd heel veel aangekomen.
  nu denken zij beiden dat er geen leuke kleding meer voor hun bestaat..
  ereg zonden want ze moeten gewoon naar anderen winkel!
  tja met maatje xl moet je echt de coolcat niet meer in lopen.
  die kleding valt altijd kleiner waar door ze zig alleen maar dikker zijn gaan voelen. ze proberen zig uit alle macht in veelste kleine kleding te propen. tja daar word het niet beeter van he;) dat veelste korte leren zomer jasje had je maar beeter in de winkel kunnen laten liggen. wat ik ook erg zonde vind is dat nu ze zig niet mooi meer voelen. de schaar is in hun mooi langen haren is gegaan! hun zelf vertouwen is nu helaas totaal naar de kloten. terwijl het helle mooie meisjes zijn!

 3. Er zijn zwaarlijvigen die zich vol hebben gegeten en zwaarlijvigen die ziek zijn. Als je zwaarlijvig bent en niet weet wat je moet doen, kun je hulp inschakelen. Bijvoorbeeld van je omgeving. Zorg dat er geen snoep meer in huis komt en probeer zoveel mogelijk te bewegen. Ga bijvoorbeeld met een vriendin of zus naar de sportschool, dat motiveert jou en haar. En het kan best leuk zijn.
  Houd altijd de gedachtes vast ”ik wil het” ”ik kan dit” ”ik ga ervoor!”

Reacties zijn gesloten.