Oh denneboom, wat waren je takken wonderschoon. En nu… weg ermee! Esthers column

Esther neemt het leven met een knipoog. Maar er zijn dingen waar ze dus echt niet tegenkan. Afgedankte kerstbomen bijvoorbeeld…

Kerstboom
Oh denneboom, wat waren je takken wonderschoon. En nu… weg ermee!

♪Oh denneboom, oh denneboom… wat zijn je takken je wonderschoon… ♪
Allereerst word je versierd en bezongen, en kom je op een prominente plaats in huis te staan.
Je bent getuige van onze jaarlijkse hoogtijdagen, en met al je lichtjes aan help je ons de donkerste dagen door. Daarnaast geloof je zonder twijfel heilig in onze kerstgedachte van naastenliefde. Tot het nieuwe jaar is aangebroken en de stemming volledig omslaat. Ineens sta je verschrikkelijk in de weg, en moet je letterlijk ruimte maken voor het licht van buiten. In januari willen we beginnen met een schone lei en daar past zo’n warrige den van verleden jaar niet meer bij. Letterlijk word je het huis uit gezet en op straat gedumpt. ♪Oh, denneboom, oh denneboom, is dit nu je verdiende loon?♪
Acht jaar was jouw voorbereidingstijd om dienst te kunnen leveren. Je laatste eer is wellicht je brandhout. Nog één keer zul je licht geven, en meer dan ooit tevoren.
Oh denneboom, oh denneboom, wat zijn je vlammen wonderschoon.♪

Door Esther, diëtiste, oprichter van Opdieet.nl. Esther houdt van lekker eten, lezen én schrijven. In deze column schrijft ze ‘met een knipoog’ over de alledaagse dingen van het leven.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE