Trendystyle.net | Fashion trends | De nieuwste modetrends voor lente en zomer 2019. Trendystyle’s ABC van de mode | Pagina 2

De nieuwste modetrends voor lente en zomer 2019. Trendystyle’s ABC van de mode

De allernieuwste modetrends (letterlijk!) op een rijtje. Het is weer tijd voor Trendystyle’s grote mode-ABC. Dit wordt de mode voor lente zomer 2019!

De nieuwste modetrends voor lente en zomer 2019 (K tot en met Z)

Nieuwste modetrends lente zomer 2019
Nieuwste modetrends lente zomer 2019. Van links naar rechts: Saint Laurent, Chanel, Max Mara, Dior, Alberta Ferretti

Vervolg van pagina 1

K van Korte Broeken

Met korte broeken bedoelen we niet die idioot korte, plaatsvervangende schaamte oproepende spijkershorts die we de afgelopen zomers op straat tegenkwamen, maar geklede, knielange shorts die we met een bijpassende blazer dragen.

L van Lavendel

Het kleurenpalet voor zomer 2019 is enorm grillig. Aan de ene kant zien we warme en uitgesproken kleuren, aan de andere kant felle, koude kleuren, en dan is er ook nog eens een overvloed aan pastels, waaronder lavendel, en neutrals.

M van Matching (en Mixing)

De M is van ‘Matching Matching’ en van ‘Mixing & Matching’. Allebei mag deze zomer. Dus aan de ene kant draag je bij je bloemenjurk een tas en schoenen met dezelfde bloemenprint, maar aan de andere kant mag je die bloemenjurk ook met een streeppatroon en nog weer een andere print combineren.

N van Neutrals en Neon

Nieuwste modetrends lente zomer 2019
Nieuwste modetrends lente zomer 2019. Neutrale kleuren. Fashion Show: Max Mara. Foto credit: Max Mara

De nieuwe modecollecties bevatten schitterende neutrals met zachte rozige en mauve ondertonen. We verwachten dat we ze al vroeg in het voorjaar gaan zien (en dragen). Daarnaast zijn ook neonkleuren helemaal in de mode. Misschien een idee om deze twee ‘ennen’ (neutrals en neon) met elkaar te combineren?

O van Oranje

Oranje is dé grote favoriet van zomer 2019! Klik hier om meer over de modekleuren voor lente zomer 2019 te lezen

P van Patchwork

Love it or not, patchwork is weer van de partij, met een dikke knipoog naar de jaren ’70.

Q van ?

Deze is voor jullie. Vul ‘m zelf maar in!

R van Roesjes

De mode voor zomer 2019 blijft een tweedeling vertonen: streetwear aan de ene kant, supervrouwelijke creaties aan de andere kant. Bij die laatste stroming horen… roesjes (en ook grote strikken).

S van Surfer Girls

Nieuwste modetrends lente zomer 2019
Nieuwste modetrends lente zomer 2019. Surfer girl. Fashion Show: Etro. Foto: Mauro Pilotto

En dan duiken de surfer girl invloeden opeens weer op. Denk aan neopreen, neonkleuren en sportieve snitten.

T van Tie Dye

Nieuwste modetrends lente zomer 2019
Nieuwste modetrends lente zomer 2019. Tie dye. Fashion Show: Stella McCartney. Foto: Mauro Pilotto

Een van de hottest trends voor zomer 2019 is: tie dye. Vorig jaar zomer was dit al een trend, maar die komt deze zomer uitvergroot terug. Er wordt wel gezegd dat de reden hiervoor ligt in het feit dat geen stukje tie dye er hetzelfde uitziet. Tie dye is namelijk een effect dat je verkrijgt door een stof samen te binden en dan te verven. Het resultaat is altijd anders, en die uniciteit valt natuurlijk helemaal in het emmertje van het modestokpaardje ‘individualiteit’ (zie de letter I).

U van Utility Trend

De workwear trend is terug. Denk aan cargobroeken en grote opgestikte zakken waar je (zogenaamd) al je gereedschap in kwijt kunt.

V van Veren

Roesjes, strikken en… veren! Zo vrouwelijk is de mode voor lente zomer 2019.

W van Wielrennersbroekjes

Nieuwste modetrends lente zomer 2019
Nieuwste modetrends lente zomer 2019. De wielrennersbroek. Fashion Show: Chanel. Foto credit: Chanel. Klik hier voor meer foto’s van deze modecollectie van Chanel
Nieuwste modetrends lente zomer 2019
Nieuwste modetrends lente zomer 2019. De wielrennersbroek. Fashion Show: Blumarine. Foto credit: Blumarine

De grote verrassing voor lente zomer 2019 is het wielrennersbroekje. Opeens is het er weer. Chanel stuurde topmodel Anna Ewers de catwalk op in een zwarte wielrennersbroek met een klassiek bouclé blazer. Bij Blumarine zagen we de broekjes in neonkleuren onder supervrouwelijke (alweer dat woord) jurken.

X van XL-

De X is ook dit seizoen nog steeds van oversize, maar toch zit er wel wat verandering in dus wat ons betreft is het een XL- (een XL min). De volumes zijn over het algemeen nog steeds groot, maar er zit wel meer vorm in. Een voorbeeld? Kijk maar eens naar de broeken voor lente en zomer 2019. Ze zijn wijd maar hebben een hoge en ingesnoerde taille en lopen soms naar de enkel smaller toe. Wijd maar niet slobberig dus.

Y van You!

Jij beslist wat jij draagt.

Z van Zongekust

De Z is van Zonnig, Zongekust, Zonovergoten, misschien zelfs wel van Zinderend. Zonnige oranjetinten voeren deze zomer de boventoon, niet alleen in de mode maar ook in de make-up waarin we veel oranje oogschaduw en zongekuste huidjes met zachtoranje blush gaan zien. Klik hier om meer over oranje in de make-up te lezen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE