Trendystyle.net | Fashion trends | Must-have items en trends voor het nieuwe seizoen. Wat moeten we ermee?

Must-have items en trends voor het nieuwe seizoen. Wat moeten we ermee?

De zomer loopt ten einde. Het is een zin die je bijna niet durft te …

Modetrends
Must-have items en trends voor het nieuwe seizoen. Wat moeten we ermee?

De zomer loopt ten einde. Het is een zin die je bijna niet durft te uit te spreken laat staan op te schrijven. Afscheiden nemen van de zomer nooit fijn. Maar een nieuw seizoen beginnen kan frisse energie geven. Het is leuk om met de nieuwe modes en trends aan de slag te gaan.

Niet om ze letterlijk na te doen, maar om ze te interpreteren. Nog al te vaak krijgen we na de publicatie van de eerste modefoto’s voor het nieuwe seizoen vragen als: ‘Waar kan ik dit of dat kopen?’ of ‘Ik moet die jas hebben, hoe tik ik ‘m op de kop?’

Maar het gaat er niet om om de dingen die je voorgeschoteld krijgt, te kopiëren. Trends zijn er om van te leren, niet om ze letterlijk te volgen. Dat geldt vooral voor winter 2016 2017. Nooit als tevoren hoorden we zo vaak de woorden ‘uniek’. Dit seizoen gaat het echt over jouw eigen persoonlijkheid.

Dus grijp niet massaal naar de topitems van de grote modehuizen (of de kopieën daarvan in de fast fashion ketens) die door fashionista’s en celebs worden gepromoot, maar vraag je eens af of je die items wel echt mooi vindt en of ze wel bij jou passen. Grijp niet meteen je pincard om die must-have tas of die als cool aangeprezen jas te kopen, maar vraag je eerst eens af waarom je juist over dàt item valt, en niet over een ander. Probeer te begrijpen welk element of detail je precies aanspreekt en maak dan eens een rondje ‘over de markt’ (bij wijze van spreken).

Natuurlijk is designerkleding te gek (we kunnen ons in ieder geval voorstellen dat – dure – merken een bepaalde aantrekkingskracht op het modebewuste publiek uitoefent), maar niet iedereen kan zich eraan te buiten gaan. En als we eerlijk zijn, dan vallen we vaak over een kledingstuk of een accessoire van een bekende designer, juist omdat zijn of haar naam erop staat.

Met de honderden euro’s die we ervoor neertellen, kopen we niet alleen het kledingstuk of accessoire maar vooral ook status… En heeft dat nu wel zin? Om het nog maar niet te hebben over het risico dat je iemand anders met precies dezelfde ‘must-have’ van het seizoen tegenkomt. Het overkomt de fashion victims die koste wat het kost, de mode willen volgen, regelmatig.

Zelfs het argument ‘designerkleding is zo origineel en creatief’ gaat niet altijd op en vormt maar een zwak excuus om voor je garderobe absurde bedragen neer te tellen. Want vaak genoeg hebben juist de designers zich laten inspireren door de modes en trends die spontaan ‘op straat’ ontstaan of door de creaties die jonge en creatieve modeontwerpers presenteren zonder dat ze er massaproducties op na houden.

Ook het argument ‘Ja… maar de kwaliteit is zoveel beter. Deze tas gaat een heel leven mee’, gaat niet altijd op. Je kunt er ‘d&^%$r’ op zeggen dat je het volgende seizoen weer vooraan in de rij staat om de allernieuwste ‘must-have’ op de kop te tikken. De tas waar je nog maar een paar maanden geleden zo blij mee was… Verdwijnt – tja, je raadt het al – achter in de kast en zal weldra onder een stoflaagje schuilgaan. Had je dan niet beter een paar leuke, maar minder ‘duurzame’ tassen kunnen kopen, als je toch al weet dat ze na een paar maanden de motten in je kledingkast gezelschap gaan houden?

Dit betekent niet dat je geen merkkleding moet komen, integendeel. We willen alleen maar zeggen dat het misschien goed is om je van tevoren af te vragen of het kledingstuk of het accessoire waar je je zinnen op hebt gezet, wel zo creatief en zo bijzonder is. Soms is dat inderdaad het geval en steel je met zo’n ‘uniek’ exemplaar de show. Maar andere keren kan het wel eens anders uitpakken, kom je de creatie overal tegen, ben je er alles behalve ‘origineel’ mee en weegt de grote uitgave die je hebt gedaan eigenlijk niet op tegen het plezier dat je eraan beleeft.

Shoppen is leuk, mode en trends zijn leuk. Erbij lopen als een modepop is minder leuk en een maandsalaris uitgeven aan een paar schoenen of een jasje dat je maar een paar maanden draagt, is dat evenmin.

Maar wat moet je dan? Je fantasie laten werken en de trends interpreteren naar je eigen smaak en persoonlijkheid. En goed om je heen kijken, want juist in de meest onverwachte hoekjes vind je de kledingstukken en accessoires die je met het beste plezier (en succes) zult dragen… En waarmee je een eigen, unieke look kunt creëren.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE