Trendystyle.net | Fashion trends | 8 Tips voor een onberispelijk uiterlijk. Ga voor die fashionista look

8 Tips voor een onberispelijk uiterlijk. Ga voor die fashionista look

Er goed uitzien heeft niet (of in ieder geval niet veel) met budget te maken. …

Kledingtips
Kledingtips. Ga voor een onberispelijk uiterlijk

Er goed uitzien heeft niet (of in ieder geval niet veel) met budget te maken. Goede smaak is een vereiste. Stijl, de manier waarop je de dingen draagt, en combineert, zijn onontbeerlijk voor een goed voorkomen. Maar er is nog één ding dat nog wel eens wordt vergeten. We zouden het willen samenvatten als ‘verzorging’.

Wist jij dat verzorgde mensen in de regel meer succes hebben? En dat verzorgde mensen eerder hulp van buitenstaanders krijgen? We bedoelen hier niet (alleen) de verzorging van je lichaam, je gezichtshuid, je haar, je nagels (een basisvereiste!) maar in het bijzonder de verzorging van je kleding. Een onberispelijk uiterlijk staat en valt met… onberispelijke kleding. Hier zijn onze tips.

1. Houd dat ‘nieuwe’ gevoel vast

Ken je dat heerlijke gevoel dat je hebt als je nieuwe kleren draagt? Alles ziet er schoon en fris uit. Het gaat erom om dit gevoel vast te houden, ook als je kleren al meerdere (vele) malen gedragen en gewassen zijn.

2. Behandel je kleding alsof het kostbare schatten zijn

Om je kleren (en accessoires) zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk ze te behandelen alsof het kostbare schatten zijn (dat zijn ze toch ook!). Gooi je kleren als je ze uittrekt niet achteloos op een stoel maar hang alles direct op een hangertje of leg de kledingstukken uit op het bed (totdat je eraan toekomt om ze op te hangen). Zo verkom je dat ze verfrommeld en gekreukt zijn als je ze weer aantrekt. Zet tassen nooit op de grond, maar altijd op een tafel of op een stoel. Zet je schoenen op een plekje waar je er niet over struikelt (of op trapt).

3. Wasjes draaien kan heel leuk zijn!

Je kent de waspoederreclames vast wel. Kleuren blijven behouden, alles ziet er fris en kraakhelder uit. Het mag dan allemaal een beetje overdreven zijn, maar niemand zal ontkennen hoe fijn het is om ’s morgens een frisgeurend bloesje aan te trekken in plaats van een beduimeld vodje. Pure verwennerij! Zie het wassen van je kleding daarom niet als een akelige taak maar verdiep je eens in waspoedertjes en vooral ook wasverzachters (die zorgen voor een heerlijk parfum en een zacht gevoel). Het zal je nog verbazen hoeveel voldoening het je kan geven als je pas opgehangen was een heerlijke geur door het huis verspreidt.

4. Lees de wasetiketten goed

Om je kleding zo lang mogelijk mooi te houden, is het van belang dat je de kledingstukken op de juiste manier wast. Het klinkt logisch, maar toch moet je het belang er niet van onderschatten. Scheid donkere kleuren van licht, houd de wol apart voor wolwasjes, gebruik de juiste wasmiddelen voor de juiste kleuren, lees de wasetiketten en ben je niet zeker van de temperatuur ga dan voor koud. Was panty’s en delicate kledingstukken in waszakjes om halen te voorkomen.

5. Mooi uithangen

Haal de was, direct na het afslaan van de machine, eruit en hang de kledingstukken mooi op zodat er nog maar weinig strijkwerk aan te pas hoeft te komen.

6. Houd strijkplank en strijkbout binnen handbereik

Je bloesje of spijkerbroek mag dan nog zo fris ruiken, als ze gekreukt zijn, zul je er nooit onberispelijk uitzien. Maak het jezelf gemakkelijk en zet de strijkplank en strijkbout op een plaatsje waar je ze snel kunt pakken. Zo verkom je, dat als je niet aan je wekelijkse strijkbeurt bent toegekomen, toch gekreukt de deur uitgaat. Bestaat verder aandacht aan je strijkwerk. Ga voor een strijkbout met stoom of koop een product dat het strijken vergemakkelijkt. Strijk vooral donkere kleding aan de binnenkant en vermijd zo mogelijk de naden om te voorkomen dat ze gaan glimmen. Het gaat erom dat je eruit ziet alsof je iedere dag nieuwe kleren aanhebt, weet je nog?

7. Kleding netjes opbergen

Een ander belangrijk aspect op weg naar een onberispelijk uiterlijk is het opbergen van je kleding. Zorg ervoor dat de (pas gestreken) kledingstukken die je ophangt voldoende ruimte hebben om uit te hangen (anders haal je ze straks weer gekreukt uit de kast). Vouw truien en t-shirt netjes op. Ga voor goede kleerhangers die de vorm van je kleding doen behouden. Berg schoenen die je maar af en toe draagt op in de schoenendoos of in schoenenzakjes. Vergeet niet ze af en toe te poetsen. Wikkel tassen waar je aan hecht in zachte stof of berg ze op in speciaal daarvoor bedoelde stoffen zakken.

8. Oog voor details

Zorg er ook voor dat je ondergoed fris gewassen en netjes opgeborgen is. Gooi verwassen broekjes en bh’s weg. Controleer ook je kousen. Verwijder panty’s met halen naar prullenbak, net zoals sokken die geruld zijn. Dit geldt overigens ook voor truien en andere kledingstukken. Wil je er onberispelijk uitzien, wees dan kritisch. Kleding met vlekken (vooral zweetvlekken) zijn uit den boze. Missen er knopen, zet ze er dan direct weer aan. Is iets gescheurd of kapot, repareer het dan (of laat het repareren).

Het zal duidelijk zijn. Wil je er onberispelijk uitzien, dan zul je daar iets voor moeten doen. Maar je krijgt er iets voor terug. Een blij gevoel als je ’s morgens de kast opentrekt, en een heerlijk fris en voldaan gevoel de hele dag door. Plus een hoop complimenten dat je er weer fantastisch uitziet als jij geurend en kraakhelder ten tonele verschijnt.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE