Trendystyle.net | Trendystyle | ABC van de mode. De nieuwste modetrends voor zomer 2016 (2)

ABC van de mode. De nieuwste modetrends voor zomer 2016 (2)

VERVOLG VAN ABC VAN DE MODE (A TOT EN MET L) M van Metallics en …

VERVOLG VAN ABC VAN DE MODE (A TOT EN MET L)

abc-mode-zomer-2016-800-2
De modetrends voor zomer 2016 van A tot Z, van links naar rechts: Bottega Veneta, Ermanno Scervino, Aquilano.Rimondi, Kenzo, Louis Vuitton

M van Metallics en Mix & Match

Metallics zijn terug en hoe. Zilver voert de boventoon: voor jurken, rokken, jasjes, tassen en sneakers. Verder zijn metallic plooirokken in kleur nog steeds populair.

M ook van Mix & Match en dan hebben we het vooral over fantas ieën. Je draagt ze lukraak met elkaar. Je mag je bij wijze van spreken blindelings kleden.

N van Naïef

Naïef, lief, zoet, onschuldig. Het zijn sleutelwoorden voor zomer 2016. Denk aan kleine kraagjes, strikken, stroken, pastels en dromerige fantasieën.

O van Optisch

Zijn al die bonte fantasieën niets voor jou, dan kun je altijd nog gaan voor optisch zwart-witte prints in jaren ’60 stijl. Ze zijn weer helemaal hot!

P van Pyjama

abc-mode-zomer-2016-04
Pyjama pak van Blumarine, ph. Mauro Pilotto

Pyjama pakken zijn je van het, het liefst met een leuke fantasie. Wij vinden ze fantastisch. Gemakkelijk in het dragen, easy in het combineren, en verder gewoon ‘cool’.

R van Rockstar en Romantisch

Veel ontwerpers brachten met hun zomercollectie een ode aan David Bowie. De mode laat zich keer op keer weer door rocksterren en rockmuziek inspireren.

R ook van Romantisch. Een van de stromingen in de zomermode laat romantische jurken met roesjes, stroken en strikjes zien.

S van Sneakers en Sportief

De sportswear blijft zijn stempel op het modebeeld drukken. Sneakers zijn een must-have. Deze zomer zijn ze bonter dan ooit: felgekleurd, multicolor, versierd met glitter of cartoons. Verder zien we techno materialen en in de streetstyle komen items terug die we gewoonlijk alleen naar de sportschool zouden dragen.

T van Tafelkleedjes

En dan bedoelen we natuurlijk de bekende blokjes/ruitjes-tafelkleden in landelijke trattoria’s. Rood-met-wit, blauw-met-wit, zwart-met-wit. Trek je tafelkleed maar aan!

U van Uniek

Uniek is een woord dat we de komende seizoenen tot vervelens toe gaan horen. De eigen persoonlijkheid staat voorop. Kies uit de modetrends die dingen die jouw persoonlijkheid weerspiegelen.

V van Vrouwelijk

De A was van Androgyn (mannelijk), maar de V is absoluut van Vrouwelijk, want de mode is een en al jurken en rokken en zelfs de hoge hak is in ere hersteld.

W van Wit

Geen zomer zonder wit en voor zomer 2016 is deze niet-kleur all over the place. Balenciaga bijvoorbeeld showde de hele collectie in het off-white.

Y van Yacht

Jachten, zon, zee, Saint Tropez… en marine blauw blazers, truitjes met blauwwitte strepen, smetteloos witte broeken. You get it?

Z van Zoölogie

abc-mode-zomer-2016-05
Lieveheersbeestje bij Gucci lente zomer 2016

Dieren en insecten blijven fascineren. Vlinders, lieveheersbeestjes en torren strijken neer op tassen en jurken. Wilde eenden, zwaluwen, papagaaien en pauwen prijken trots op blouses en overjassen. Het wordt een complete dierentuin deze zomer.

KLIK HIER OM TERUG TE GAAN NAAR A TOT EN MET L

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE