Trendystyle.net | Fashion trends | ABC van de mode. De nieuwste trends voor zomer 2016

ABC van de mode. De nieuwste trends voor zomer 2016

De mode voor zomer 2016 zou je kunnen omschrijven als ‘playful couture’. De lijnen en …

abc-mode-zomer-2016-800
Modetrends lente zomer 2016 van A tot Z

De mode voor zomer 2016 zou je kunnen omschrijven als ‘playful couture’. De lijnen en vormen zijn chic en doordacht, maar tegelijkertijd ironisch. De modecollecties vertonen een explosie van kleuren en vernuftige vondsten. Het wordt geen zomer van eenvoudige katoenen jurken en los fladderend linnen (maar wel van fladderende beach waves!). De look is wat meer gekunsteld, maar ook heel creatief en speels. Kom in de stemming met ons mode-ABC.

A van Androgyn en Accessoires

Mannelijke invloeden blijven ook deze zomer in de mode terugkomen. Vooral ruimvallende, mooi gesneden broekpakken zijn populair.

A ook van Accessoires. Geen geslaagde look zonder een goed gekozen accessoire.

B van Blousons

abc-mode-zomer-2016-01
Blouson op de catwalk van Antonio Marras, ph. Charlotte Mesman

Ruimvallende blousons – een beetje de tunieken van weleer – komen dit seizoen terug in het modebeeld. We dragen ze als jurkjes of over rokken of broeken.

C van Cartoons en Candy kleuren

abc-mode-zomer-2016-02
Cartoons bij Moschino, ph. Mauro Pilotto

Cartoons en snoeperige kleuren sieren T-shirts, badpakken, zomertruien, sneakers en tassen. De mode is chic maar tegelijkertijd ook grappig en speels.

D van Denim

Denim is een evergreen. Geen seizoen zonder denim. Ook voor zomer 2016 gaan we er weer mee aan de slag. Helblauwe denim is cool, vintage mag nog. We gaan voor chique denim jurken, rokken en trench coats en spijkerbroeken in alle mogelijke uitvoeringen: strak, wijd, versleten, gescheurd, chic, met gerafelde randen…

E van Euforisch

De mode voor zomer 2016 is euforisch, uitbundig, soms zelfs bijna psychedelisch. Het is een explosie van kleuren, een melting pot van vondsten, een kakofonie van fantasieën.

F van Fantasieën

We noemden de fantasieën al. Ze achtervolgen ons al verschillende seizoenen en zijn ook voor zomer 2016 nadrukkelijk aanwezig. We gaan voor kleurrijke prints, dromerige prints, bloemenprints en dierenprints.

G van Gheisa

Japan inspireert met zijn kimono’s, sakura (bloesems), origami en zijde. Al deze elementen komen deze zomer in de mode terug.

H van Hippy

Vorig jaar was het de zomer van de seventies, maar ook deze zomer zijn hippy & folk nog steeds in zwang, al spelen ze wat minder de hoofdrol.

I van Ironisch

We roepen het al jaren: FASHION IS FUN en ook in de modewereld komt dit steeds duidelijker naar voren. De mode is ironisch en o wee als je jezelf serieus neemt!

J van Jacks

Leren jacks zijn cool, maar de nieuwigheid van dit seizoen zijn de zijden bomber jackets met sportieve, gestreepte randen en afbeeldingen van bloemen, palmen en dieren.

K van Kroontjes

abc-mode-zomer-2016-03
Kroontjes en denim bij Saint Laurent, photo: courtesy of Saint Laurent

Jij bent deze zomer een Prinses en dat draag je uit met een kroontje in je haar. Flirterig, speels, een alternatief voor een diadeem, een aandachtstrekker voor naar een party.

L van Lingerie

Innerwear wordt outerwear. Het was lang geleden dat we deze kreet gebruikten, maar hij is weer actueel. Bh’s draag je in zicht en als je durft mag je in negligé de straat op.

KLIK HIER VOOR DE MODETRENDS M TOT EN MET Z

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE