Trendystyle.net | Fashion trends | Dagboek van een fashionista. Erin gestonken…

Dagboek van een fashionista. Erin gestonken…

Lief dagboek, sinds zondag ben ik weer terug in Milaan, maar mijn koffer staat nog …

reisverhaal-vliegtuig-800
Dagboek van een fashionista

Lief dagboek,

sinds zondag ben ik weer terug in Milaan, maar mijn koffer staat nog in Nederland! Het is een heel verhaal maar ik ga je het toch vertellen.

Je weet hoe belangrijk het voor mij is dat ik al mijn spulletjes om me heen heb, ook als ik op reis ben. Die 23 kilo die je gewoonlijk op lijnvluchten mee mag nemen, worden door mij altijd goed benut.

Ik heb het je nog niet verteld maar toen ik kort voor vertrek de heenreis naar Amsterdam online ging inchecken (ik had een retourvlucht Milaan – Amsterdam met de KLM gekocht), bleek dat ik helemaal geen bagage mocht inchecken. Je kunt je mijn paniek voorstellen! Mijn koffer, netjes onder de 23 kg, stond al ingepakt klaar. Hoe had mij tijdens het boeken van deze vlucht kunnen ontsnappen dat ik alleen handbagage mocht meenemen? Het zal vast ergens gestaan hebben, maar ik heb het echt niet gelezen.

Gelukkig vond ik er een oplossing voor: via de online incheckprocedure kon ik voor 10 Euro alsnog bagage inchecken. Het was een pak van mijn hart. Die koffer kon toch mee. Met een strop van 10 Euro kan ik wel leven :-)

Maar lief dagboek, op de terugreis werd het pas echt een probleem. Toen ik 30 uur van tevoren (zoals op de site aangegeven) probeerde in te checken en met mijn credit card klaar zat om ook maar direct de extra 10 Euro voor mijn koffer te betalen, lukte dat niet.

Het leek me goed om even met de servicedesk van de KLM te bellen. Na een vrij lange wachttijd kreeg ik van de KLM-medewerker te horen dat ik, anders dan aangegeven, pas 24 uur van tevoren kon inchecken omdat de terugreis door Alitalia werd uitgevoerd.

Maar wat heeft dat ermee te maken als ik een retourvlucht via de officiële KLM-website heb geboekt en er op mijn vluchtdocumenten voor zowel de heen- als de terugreis vluchten met KL-codes worden vermeld? (Zelfs de boarding voor de terugreis werd op Schiphol door KLM grondpersoneel gedaan)

Voor de zekerheid vroeg ik ook maar even naar de procedure voor mijn koffer. En nu komt het! Die KLM-meneer vertelde me doodleuk dat het tarief voor het inchecken van bagage niet 10 Euro (zoals op de heenreis) maar 30 Euro was en dat ik op het vliegveld zelf aan de incheckbalie in persoon moest betalen. Je weet hoe goed ik mijn reizen altijd voorbereid en hoe ik altijd probeer om allerlei onverwachte dingen te vermijden. En nu werd ik opeens geconfronteerd met extra kosten én extra reistijd, want stel je de rijen en wachttijden op Schiphol op Eerste Paasdag maar eens voor! Het voordeel van online inchecken was dus ook helemaal weg.

Maar meneer‘, protesteerde ik tegen de KLM-meneer aan de telefoon, ‘als ik voor de heenreis besluit om online tegen 10 Euro voor het inchecken van bagage te betalen, dan mag ik toch verwachten dat voor de terugreis dezelfde voorwaarden gelden?

U heeft gelijk‘, was het antwoord van de meneer.

Toch bleef hij volhouden dat voor de bagage op Schiphol in persoon moest worden bijbetaald en dat een hoger tarief zou gelden, en ja, in verband met de Pasen en aangescherpte veiligheidscontroles kon ik drukte en lange wachttijden op de vluchthaven verwachten.

Lief dagboek, een vluchtje van anderhalf uur zou op deze manier dus heel omslachtig worden en bovendien kwam er, behalve de 10 Euro van de heenreis, nog eens 30 Euro bij. Je begrijpt dus al wat ik gedaan heb.

Die koffer… die staat nog in Nederland en komt met Jan en Does per auto naar Milaan. Ik reisde alleen met handbagage en beperkte zo de schade en de wachttijden. Maar ik mis mijn spulletjes en kan het idee dat ik ‘erin getrapt’ ben maar niet van me afschudden…

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE