Trendystyle.net | Fashion trends | Fashion trends herfst winter 2020 2021 | Modetrends winter 2020. Top 10 nieuwste modekleuren. Check ons kleurengidsje!

Modetrends winter 2020. Top 10 nieuwste modekleuren. Check ons kleurengidsje!

Ben jij benieuwd naar de allernieuwste modetrends voor herfst winter 2020 2021? Met een beetje voorkennis doe je gerichtere aankopen in de zomeruitverkoop. Dit worden de nieuwste modekleuren voor het komende seizoen.

Modetrends winter 2020 2021. Dit worden de allernieuwste modekleuren
Modetrends winter 2020 2021. Dit worden de allernieuwste modekleuren. Modeshow: Anteprima. Foto: Charlotte Mesman

Heb jij je al verdiept in de allernieuwste modetrends voor het komende seizoen? Ken jij de modekleuren voor herfst winter 2020 2021? Het lijkt een ‘ver van mijn bed’-show maar een beetje mode-voorkennis kan geen kwaad. Zeker niet nu het uitverkoop is. Je kunt met je aankopen alvast anticiperen op de allernieuwste modetrends zodat je gericht koopt, en met dingen thuiskomt waar je ook het komende seizoen iets mee kunt.

Back to basics. Klassiek is trendy

Modetrends winter 2020. Dit worden de allernieuwste modekleuren
Modetrends winter 2020. Dit worden de allernieuwste modekleuren. Modeshow: Giada

Eén van de meest opvallende tendensen voor herfst winter 2020 2021 is de klassieke stroming die we zien opduiken in de make-up, de kapsels en ook in de mode, met name waar het de modekleuren betreft. Een modehuis als Max Mara bijvoorbeeld maakte nauwelijks gebruik van kleur. Bij andere modehuizen zagen we klassieke – vaak donkere – kleuren als basis met hier en daar een creatie in kleur. Bij Bottega Veneta zagen we roodtinten, acid groen en vanillegele nuances in een verder vrij donker kleurenpalet. Bij Fendi bleekroze en zachte geeltinten, wederom in een donker kleurenpalet.
Ook in Parijs vierden de klassieke winterkleuren hoogtijd. Bij Chanel zagen we veel zwart en wit (wat niemand zal verbazen) met hier en daar een roze of rood kleuraccent. Bij Dior zagen we voornamelijk zwart, wit, grijs, donkerblauw en camel.

De klassieke modekleuren voor herfst winter 2020 laten zich als volgt samenvatten: zwart, wit, donkerblauw, grijs, en bruintinten maar dan niet de bostinten maar eerder camel, karamel, chocolade en toffee.

Top 10 Modekleuren herfst winter 2020 2021

Modetrends winter 2020. Dit worden de allernieuwste modekleuren
Modetrends winter 2020. Dit worden de allernieuwste modekleuren. Modeshow: Alberta Ferretti

Naast de klassieke kleuren die natuurlijk altijd meedoen (maar deze winter wel heel erg aanwezig zijn), heb je de karakteristieke kleuren voor het nieuwe seizoen. Voor herfst winter 2020 2021 zijn dat volgens kleurspecialist Pantone sterke kleuren die persoonlijkheid uitstralen. De top 10 modekleuren van Pantome omvatten:

  1. herfstig oranje (amberglow)
  2. wulps rood (samba)
  3. zandsteen (sandstone)
  4. klassiek blauw, een heldere blauwkleur die aan het kobalt grens (classic blue)
  5. acid geel groen (green sheen)
  6. poeder roze (rose tan)
  7. diep blauwgroen (ultramarine green)
  8. baksteenrood (fired brick)
  9. warmroze noga (peach nougat)
  10. paarsrood (magenta purple)
Modetrends winter 2020. Dit worden de allernieuwste modekleuren
Modetrends winter 2020. Dit worden de allernieuwste modekleuren. Modeshow: Bottega Veneta

De kleuren die ons opvielen op de catwalks voor winter 2020 2021 waren de zachtgele tinten, acid geel groen, roodtinten en combinaties van paarsrood/baksteenrood met lila.

Met dit kleurengidsje geven we de eerste aftrap voor de allernieuwste modetrends voor winter 2020. Ook voor ons is het allemaal nog betrekkelijk nieuw maar zo’n kleuroverzichtje helpt ons – en hopelijk ook jullie – alvast een beetje op weg, en kan van pas komen bij het shopping in de zomeruitverkoop.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE