Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends herfst winter 2021 2022 | 7x Redenen om een slipdress te (blijven) dragen

7x Redenen om een slipdress te (blijven) dragen

De slipdress (satijnen lingeriejurk) houden we er volgens de allernieuwste modetrends ook het komende seizoen in. 7x Redenen om je slipdress te (blijven) dragen.

Modetrends 2022. Slipdresses
Modetrends 2022. 7x Redenen om een slipdress te dragen. Photos: courtesy of Fendi, Sportmax en streetstyle bij D&G

Volgens de modetrends voor 2022 gaan we de satijnen lingeriejurk het komende seizoen opnieuw volop dragen. Je kunt er wel fantastische combinaties mee leggen waar je ook in het vroege voorjaar goed mee wegkomt.

Modetrends winter 2021 2022. Slipdresses
Modetrends winter 2021 2022. 7x Redenen om een slipdress te dragen. Photo: courtesy of Sportmax

7x Redenen waarom je (ook) dit jaar een slipdress zou moeten dragen

#1 Allereerst is zo’n satijnen of satijnachtig stofje natuurlijk ideaal om letterlijk in te shinen. In welke kleur je je slipdress ook draagt, de kleuren zijn diep en glanzend. Ze trekken je outfit direct omhoog en doen je schitteren.

#2 De combinatie van glans en mat is een topper. In de mode gaat het eigenlijk altijd om twee dingen: proporties en contrasten. Het zijn de contrasten die je outfit iets verrassend meegeven en de combinaties die je legt een fashionable outfit meegeven. Zo’n satijnen jurkje kan heel veel voor je outfit doen.

#3 Slipdresses zijn ragfijn waardoor je ze overal onder kunt dragen. Je voelt ze niet zitten en ze zijn niet bulky. Je kunt er letterlijk alles over dragen.

#4 Een ultravrouwelijk item als de slipdress laat zich ontzettend goed combineren met stoere kledingstukken en modeaccessoires. Je kunt er een coltruitje onder dragen met daarover een oversize blazer. Ze doen het ook supergoed met grof gebreide truien of vesten, of met klassieke lange jassen. Onder de jurk draag je simpelweg je boots, of dat nu van die coole, chunky Chelsea boots zijn of pittige hoge laarzen met een hak.

#5 Slipdresses zijn kuitlang en daardoor het hele jaar door gemakkelijk in het dragen. Bij lage temperaturen kun je er zelfs leggings onder aantrekken!

Modetrends 2022. Slip dress
Modetrends winter 2021 2022. Slip dress. Photo: courtesy of Fendi

#6 De slipdresses zijn mooier dan ooit. Behalve in het zwart en wit zijn ze er ook in tinten als cognac en mauve. Sommige slipdresses, zoals bij Fendi, zijn zelfs verrijkt met borduursels en kraaltjes/steentjes.

#7 De slipdress: van daywear tot avondjurk. De slipdress is ideaal voor after work party’s (want die gaan we hopelijk binnenkort weer hebben). Draag op die dagen een slipdress als basis voor je outfit. Als je ’s avonds gaat feesten, hoef je alleen maar de bovenlagen uit te trekken!  

Modetrends winter 2021 2022. Slipdresses
Modetrends winter 2021 2022. 7x Redenen om een slipdress te dragen. Photo: courtesy of Ermanno Scervino

Mocht je geen rokken- of jurkentype zijn dan kun je altijd nog een oversize broek met een satijnen lingerietop combineren. Daarmee kun je dezelfde feeling creëren.

Bekijk de modefoto’s en haal je slipdress tevoorschijn!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE