Meisje van 8 jaar aan de Botox

Een moeder uit San Francisco, Kerry Campbell, is uit de ouderlijke macht ontzet omdat ze op televisie heeft verteld hoe ze haar dochtertje van nog maar 8 jaar voor aanvang van elke schoonheidswedstrijd Botox-injecties geeft. De moeder verdedigde zich door te zeggen dat iedereen het doet en dat ze niet wil dat haar dochter wordt gediscrimineerd en de wedstrijden waar ze aan deel neemt, verliest. 

Er valt enorm veel over dit onderwerp te zeggen, maar wat ons vooral weer opvalt is hoe verwoed (bijna wanhopig) er tegenwoordig naar wordt gestreefd om te voldoen aan het geldende schoonheidsideaal. En dat geldt niet alleen voor volwassenen maar ook voor kleine kinderen. 

Op welke leeftijd zou je aan ‘kunstgrepen’ als Botox mogen beginnen? Wat is volgens jullie verantwoord? Of moet je er helemaal niet aan beginnen? En wat doe je met een tiener die zich doodongelukkig voelt met zijn of haar uiterlijk omdat hij of zij echt een schoonheidsfoutje heeft. Ga je ermee naar de plastische chirurg of naar de psycholoog?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

12 gedachten over “Meisje van 8 jaar aan de Botox”

 1. Ik vind dit echt zo fout, de mensen worden ook steeds gekker het moet altijd allemaal net iets beter en iets mooier….what’s next?!? Botox is zo’n grote onzin, je kan er met een goeie make-up ook al veel beter uitzien.

 2. Ik vind het erg jammer dat de maatschappij erg op uiterlijk is gefixeerd. Botox voor een kind, die het woord nog maar net kan schrijven vind ik belachelijk! Jouw lijf is vanjezelf en niemand dan jijzelf mag erover oordelen. Ik vind het ook jammer dat mensen zoveel worden beïnvloed door ‘het’ modebeeld. Zo weet ik van mijzelf dat ik soms moeite heb met eten, terwijl mijn familie zegt dat ik te dun ben (wat ik overdreven vind want ik heb maat 38). Maar toch… als ik weer in een blad kijk en modellen zie, ga ik toch weer minder eten. Terwijl ik aan de andere kant weet dat het nergens op slaat. Ik zou willen dat mensen zich konden accepteren zoals ze zijn en een psycholoog heeft mijn voorkeur boven de plastisch chirurg. Maar als deze laatste iemand echt gelukkiger maakt, ben ik er niet op tegen.

 3. Sorry hoor maar een kind van 8 jaar heeft amper rimpels.
  Kinderen zijn mooi door hun jong en glad vel, als je botox gebruikt wordt het zo fake? Niet? ON-AAN-VAARD-BAAR vind ik dit! Het zou verboden moeten worden, dit is over de top.

 4. Plastische chirurgie zou enkel mogen toegepast worden wanneer je zelf oud genoeg bent om daarover te beslissen, op je achttiende dus, wanneer je zogenaamd volwassen bent. Ieder maakt voor zichzelf uit of hij dit wil laten doen met zijn eigen lichaam.
  Ik begrijp het wel als er ouders zijn die dit doen voor hun kinderen nadat deze een ernstig ongeval hebben gehad en onmenselijk verminkt zijn. Ouders willen niets liever dan dat hun kinderen gelukkig zijn en tegenwoordig kan men nog nauwelijks gelukkig zijn als het uiterlijk niet aan de verwachtingen voldoet. Maar dat er botox wordt gebruikt bij kinderen vind ik een schande! Dit heeft niets meer te maken met etische redenen. Botox is om veroudering te gaan en het is echt ziekelijk als men dit doet op een leeftijd van 8 jaar. Ook zorgt deze moeder ervoor dat haar dochter nooit tevreden zal zijn met haar lichaam of haar gezicht, aangezien haar moeder haar van nu al probeert te veranderen. Dat meisje zal nooit zien hoe ze echt is en altijd maar mooier of perfectionistischer willen zijn. Spijtig genoeg zal dit het omgekeerde effect hebben, want hoe meer botox en plastische chirurgie, hoe minder er van het meisje over zal blijven en hoe verder haar schoonheid zal verdwijnen !

 5. Ik vind het in ieder geval terecht dat ze uit de ouderlijke macht is ontzet!

  Ik probeer niet onzeker te worden door het schoonheidsideaal, maar me er door te laten inspireren. Als ik dan een modeblad lees dan krijg ik zin om de volgende paar dagen heel erg mijn best te doen om er mooi uit te zien (haar, make-up, kleding, nagels gelakt). Na twee weken is die inspiratie weer verdwenen… Ik vind het alleen lastig om altijd gezond te eten.

 6. Dit snap ik dus echt niet! Ik heb hier geen woorden voor! Het enige wat ik nog kan uitbrengen is dat dit heel veel zegt over de moeder. Dat ze haar dochter van 8 niet mooi genoeg vindt.. En maar even botox in dat kind spuiten VRESELIJK! Het schoonheidsideaal wordt met de dag erger! Je hoeft maar in bladen te kijken, en wauw iedereen ziet er prachtig uit zonder dat je in je achterhoofd houdt dat zeker de helft gephotoshopt is! Niemand is perfect! Je moet gewoon tevreden zijn met wie JIJ bent! Dan heb je veel zelfvertrouwen en sta je sterk in je schoenen en dat heb je echt geen botox nodig! Volkomen terecht dat ze uit de ouderlijke macht is ontzet!! Dit zijn echt van die dingen waar ik me zo over op kan winden!!

 7. Ik vind het best wel kunnen voor oudere dames die hun ware leeftijd zo kunnen verdoezelen,maar toch niet voor kindjes.ocharme…

 8. ik vind het niet normaal dat iemand zijn eigen kind van 8 botox gaat geven.
  als moeder hou je tog van je kind zoals die is.
  botox is iets voor ouderen mensen om hun rimpels op te laten vullen.
  als kind heb je geen idee wat het eigenlijk is.
  en de gevolgen van botox kunnen heel erg uitpaken.
  als je op leef tijd bent, zou je oud en wijs genoeg moeten zijn om je eigen keuze te maken. op zig is botox zo slegt nog niet. ik vind alleen wel dat ze het beeter moeten testen. want je hoord her en der tog echt nog dat het goed fout is gegaan! en dan ben je verminkt voor het leven!
  zou lekker lullig zijn als je 8bent! je ma wou je perzee mooier hebben, maar inplaats daar van.. krijg je dus een echte reden om je te mogen schraamen. het zou truowens nu ook al niet echt goed zijn voor het zelf vertrouwen van dat kind. dat kind groeit op met het idee dat ze niet goed genoeg is. echt schandalig!

 9. echt niet normaal , dat kind kan niet eens een leuk kinderlijk gezichtje hebben. dat kind heeft nu toch gevoelens : waarom ben ik niet goed genoeg. en wat zullen anderen denken ? hier gaat ze toch mee gepest worden >>>>>

Reacties zijn gesloten.