Trendystyle.net | Fashion trends | Marc Jacobs plakt schoenen aan voeten van mannequins

Marc Jacobs plakt schoenen aan voeten van mannequins

Backstage geheim: Marc Jacob plakte de schoenen vast aan de voeten van de modellen Het …

Backstage geheim: Marc Jacob plakte de schoenen vast aan de voeten van de modellen

Het nieuwtje gaat als een vuurtje door modeland: voor de show van Louis Vuitton voor zomer 2012 zou Marc Jacobs de hielen van de modellen met pruikenlijm aan de schoenen uit de collectie hebben vastgeplakt. Dit zou de ontwerper aan Sunday Times’ Style magazine hebben onthuld. Jacobs wilde dat zijn show perfect zou zijn en met deze zet wilde hij ‘slippers’ op de catwalk voorkomen. Afgelopen seizoen maakte Lindey Wixons nog een vrij spectaculaire val in de show van Versace. Dergelijke ongelukjes (die nu eenmaal voorkomen en zelfs de besten overkomen, denk aan Naomi Campbell) leiden de aandacht van de collectie af. Iets wat Jacobs coute-que-coute wilde voorkomen.

De fashion show van Louis Vuitton is altijd de laatste show van de Parijse  modeweek en moet in ieders geheugen blijven hangen om de onovertroffen schoonheid en perfectie. Het is tevens de enige show die altijd stipt om tijd begint (de klok tegenover het Louvre is er getuige van, zie de foto hierboven).

Het carrousel in Le Jardin des Tuileries, Parijs

Vallend model bij Mila Schön

Om klokslag 10 uur ’s morgens onthulde Jacobs het decor voor zijn zomershow: een carrousel dat was geïnspireerd door het carrousel in Le Jardin des Tuileries, het overbekende park vlakbij het Louvre waar de Louis Vuitton show werd gehouden. Het carrousel zou volgens Jacobs voor iets simpels en naïefst staan dat altijd maar doorgaat en ronddraait, een beetje als de modeseizoenen. De fashion show had echter ook een donkere kant. Jacobs heeft er een beetje van de duistere atmosfeer uit de cult movie ‘Rosemary’s Baby’ aantoe willen voegen.

Geen van de modellen is gevallen en als we het goed hebben gezien, zijn de modellen op hun eigen schoenen na de show weer naar huis gegaan. Zo moeilijk moet het dus niet geweest zijn om de schoenen en lijm te verwijderen. Wat wij ons echter wel afvragen, is of er op de schoenen die Jacobs heeft geshowd eigenlijk wel te lopen valt. Als modellen al ‘pruikenlijm’ nodig hebben om ze aan hun voeten te houden, hoe moet een ‘gewone sterveling’ er dan wel niet op lopen? (Foto: modellen na afloop van de show van Louis Vuitton zomer 2012)

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE