Beter slapen met een liefhebbende partner aan je zij?

We slapen het beste als we ons niet alleen, uitgesloten of geïsoleerd van anderen voelen. Voelen we ons eenzaam dan heeft dat invloed op de kwaliteit van onze nachtrust, ook al slapen wel misschien net zoveel uren. Wil je goed slapen dan zul je een liefhebbende partner aan je zij moeten hebben, zou je kunnen concluderen. Iets dat velen van ons vast uit ervaring al weten (alhoewel, de reacties op ons artikel ‘Samen slapen of gescheiden bedden’ zeggen toch heel iets anders).

Geborgenheid bevordert kwaliteit nachtrust

Het verband tussen geborgenheid en nachtrust komt naar voren in een onderzoek van de Universiteit van Chicago. De onderzoekers hebben de nachtrust van 95 personen uit een besloten communiteit in Sud Dakota met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 40 jaar als uitgangspunt genomen.

Na een week testen hebben zij ontdekt dat er een verband is tussen de eenzaamheid zoals die ervaren wordt en de kwaliteit van de nachtrust. Eenzame personen zouden gedurende de nacht vaker wakker worden (micro-awakenings) wat de nachtrust niet ten goede komt. Volgens de onderzoekers valt dit gemakkelijk te verklaren. Als je je eenzaam voelt, dan voel je het gemis aan sociale bescherming en daardoor blijf je ook ’s nachts nog alert. Vergelijk het met naar bed gaan terwijl je partner of je kinderen nog moeten thuiskomen. Je zult pas goed slapen als iedereen veilig in bed ligt.

Een warm badje kan helpen

Soms is er tegen eenzaamheid weinig te doen. Het gemis aan menselijk contact en liefde is niet iets dat je zomaar oplost. Maar volgens een studie van de Yale Universiteit is er wel een ‘lapmiddeltje’. Een warm bad zou wonderen doen en een surrogaat kunnen zijn voor menselijke warmte.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE

Reacties zijn gesloten.