Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up. Val Garlands make-up tips voor een catwalk huid

Make-up. Val Garlands make-up tips voor een catwalk huid

Eén ding werd tijdens de afgelopen Fashion Weeks (met op de catwalks de modecollecties voor …

Make-up tips. Huid opmaken
Make-up tips. Huid opmaken. Fashion Show: Moncler Gamme Rouge, make-up: Val Garland voor MAC

Eén ding werd tijdens de afgelopen Fashion Weeks (met op de catwalks de modecollecties voor zomer 2018) wel duidelijk: de focus ligt meer dan ooit op de huid! Bij verschillende modeshows was er in de make-up geen kleurtje te bekennen en bestond de look geheel en al uit een zacht glanzende huid. Je kent het wel: van die tere, minimaal opgemaakte huidjes die je tegemoet stralen!

De basis voor zo’n mooie huid is natuurlijk een goede huidverzorging. En dat is meteen ook de reden waarom wij deze huidtrend in dit seizoen veel onder je aandacht gaan brengen. De herfst en winter zijn namelijk ideale seizoenen om aan je huid te werken, al was het maar omdat we even niet te maken hebben met een grote boosdoener: de zon!

Hydrateren is ook een belangrijk punt. Tijdens de Fashion Weeks zagen we steeds weer – meer eigenlijk nog dan ooit! – dat het opmaken met een massage van de huid begon. Tijdens zo’n massage die soms wel 3 tot 5 minuten duurde werd een hydraterende crème of olie in de huid gemasseerd waardoor de huid er direct soepeler en glanzender ging uitzien. Dit is echt iets om zelf eens te proberen!

Verder is het een kwestie van minimaal opmaken. Toen we backstage bij Moncler Gamme Rouge ontdekten dat topvisagist Val Garland in samenwerking met het team van M.A.C ook voor een minimale look met superhuidjes was gegaan, stonden we natuurlijk helemaal op scherp.

Make-up tips. Zo maak je je huid minimaal en stralend mooi op

Make-up tips. Huid opmaken
Make-up tips. Huid opmaken. Fashion Show: Moncler Gamme Rouge, make-up: Val Garland voor MAC

Val Garland gaf ons haar formule voor zo’n supermooi Moncler huidje mee. Hier is het ‘recept’:

  • Bereid je huid voor met MAC Prep+Prime Natural Radiance (dit is een dagverzorging die hydrateert en stralend maakt). Val Garland koos Yellow (met een gele ondertoon). Er is ook Pink (met een roze ondertoon).
  • Vervolgens maak je je huid heel minimaal op met een lichte foundation. Val Garland gebruikte MAC Waterweight Base Foundation en verder een camouflagestick. De gouden regel is om van beide zo min mogelijk te gebruiken! Een truc om je make-up product beter te doseren is om voor kleinere kwasten te gaan.
  • Daarna bracht Val Garland een vleugje MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder op het gezicht aan. Tot slot tipte ze een kleurloos wax-achtig product (MAC Mixing Medium Shine) op de top van de jukbeenderen. Het gebruik van dit soort producten is een verschil met een paar seizoenen geleden. Toen gingen we vooral voor glanspoeder met een metalic ondertoon om de jukbeenderen te high lighten. Door producten als wax of gel te gebruiken, krijg je een natuurlijke en vochtiger effect, alsof je door de ochtenddauw gewandeld hebt en je huid er fris en gehydrateerd uitziet.

Eigenlijk bestaat de hele make-up look voor Moncler Gamme Rouge uit de stappen die je hierboven vindt. Alles draait dus om de huid. Als finishing touch zette Val Garland alleen de wenkbrauwen nog wat aan met een wenkbrauwpotlood in de natuurlijke kleur van de wenkbrauwen en fixeerde ze het resultaat met een wenkbrauwgel.

Met zo’n mooi huidje heb je verder niets nodig. Zelf proberen!

Make-up tips. Huid opmaken
Make-up tips. Huid opmaken. Fashion Show: Moncler Gamme Rouge, make-up: Val Garland voor MAC
Make-up tips. Huid opmaken
Make-up tips. Huid opmaken. Fashion Show: Moncler Gamme Rouge, make-up: Val Garland voor MAC

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE