Make-up: de focus ligt (nog altijd) op de huid

Make-uplook zomer 2017
Moderne grunge make-up look bij Gabriele Colangelo lente zomer 2017, ph. Charlotte Mesman

De make-up voor lente en zomer 2017 is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt spelen met een felgekleurde ‘streep’ (eyeliner maar dan anders) op je oogleden, je kunt spelen met glitter of je gaat voor een grunge nude make-up look zoals op deze foto’s.

Wat je ook doet, de focus ligt op je huid. Die moet heel natuurlijk opgemaakt zijn. Je mag de make-up niet op de huid zien liggen. De foundation moet met je huid versmelten. De visagisten backstage beginnen daarom altijd met een gezichtsmassage waarbij ze een vochtinbrengende crème in de huid masseren. Vervolgens brengen ze zo min mogelijk foundation aan. Soms zelfs gebruiken ze helemaal geen foundation maar camoufleren ze alleen waar nodig. Ook voor de poeder geldt dat je er zo min mogelijk van gebruikt.

Een tip om een minimumhoeveelheid product te gebruiken? Werk met kleine kwasten en bouw je make-up beetje bij beetje op.

Heb je je huid eenmaal mooi opgemaakt, dan ben je eigenlijk al klaar. Je kunt het heel natuurlijk – modern grunge – houden zoals op deze foto’s. Breng wat lichte oogschaduw op je ogen aan en borstel je wenkbrauwen omhoog. Houd de lippen nude.

Als je vaak wat zwaardere make-up draagt, kan het heel verfrissend zijn om eens een stap terug te doen, zeker in de zomer. In het begin kan het best wennen zijn maar op den duur werkt het bevrijdend. Het voordeel is verder dat het verschil tussen niet-opgemaakt en opgemaakt minder groot wordt en dat is soms wel zo handig (zeker als je naast een nieuw vriendje wakker wordt!).

Make-uplook zomer 2017
Moderne grunge make-up look bij Gabriele Colangelo lente zomer 2017, ph. Charlotte Mesman
Make-uplook zomer 2017
Moderne grunge make-up look bij Gabriele Colangelo lente zomer 2017, ph. Charlotte Mesman

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE